• Országos mesevetélkedő

          • A 7 mérföldes csizmában heted7 határon át című mesevetélkedő szlovákiai országos fordulóját ismét a vásárúti József Attila Alapiskola és Óvoda szervezte meg. Ebben a  tanévben 472 alsó tagozatos tanuló nevezett be.118 csapat indult, amely a döntőre 16-ra csökkent. A helyi művelődési házban, 2019.4.11-én, az ország legügyesebbjei, köztük iskolánk PÁZMÁNYOSAI: Banász Adrián, Gemeri Viktor, Németh Andrej, Vígh Zsófia megméretették magukat. Az ország 14. helyezésig lépegettek hétmérföldes csizmáikkal. Ajándékba könyveket kaptak és egy jó hangulatú, "mesés" napot is eltöltöttek Vásárúton.

            Felkészítő pedagógus: Mgr. Páldy Eszter

          • Húsvéti szünet

          • Értesítjük a Tisztelt Szülőket, hogy a húsvéti szünet 2019. április 18-tól 2019. április 23-ig tart. A tanítás 2019. április 24-én (szerdán) folytatódik. Mindenkinek kellemes húsvéti ünnepeket kívánunk.

          • FOGADÓÓRA

          • Tájékoztatjuk a Tisztelt Szülőket, hogy 2019. április 25-én (csütörtökön) az iskolában fogadóórát tarttunk 15.00-tól 16.30-ig. A fogadóórán személyesen megbeszélhetik a pedagógusokkal és az osztályfőnökkel gyermekeikkel kapcsolatos kérdéseiket, esetleges tanulási vagy magatartási problémákat. Tisztelettel hívjuk és várjuk Önöket!

            Az iskola pedagógusai

          • Angol könyvek

          • Az USBORNE könyvkiadó képviselője látogatta meg iskolánkat. Különböző témájú angol nyelvű könyvet, enciklopédiát mutatott be a tanulóknak, amelyek hozzásegítik őket a nyelvtudásuk tökéletesítéséhez, elmélyítéséhez. A könyveket tanulóink végül megvásárolhatták. Ezáltal iskolánk is könyvekkel gazdagodott, amelyek a könyvtárból kikölcsönözhetők.

             

          • A magyar költészet napja

          • „A dolgok változnak. A vers örök.“

                                                                                          (József Attila)

            Április 11-én ünnepeltük a magyar költészet napját. Iskolánk többféleképpen is megemlékezett e jeles napról. Az alsó tagozatosok nagyszerű faliújságot készítettek, a felső tagozaton a nyolcadikosok az iskolarádióban verses-zenés összeállítással tették hangulatosabbá az ünnepet. Az idén első alkalommal kapcsolódtunk be webes élő versfolyamba. A Békéscsabai Szakképzési Centrum, a Veritas Kulturális Egyesület és a Békéscsabai Médiacentrum felkérésére magyarországi és határon túli magyar iskolák tanulói élő adásban mondtak verset. Szabó Réka, iskolánk 9. osztályos tanulója Ágai Ágnes Nemzedékek című költeményét szavalta el.

            Ezen a napon emlékeztünk meg József Attila és Márai Sándor születésének évfordulójáról is.  

          • Matematika olimpia eredmények

          • Április 9-én tanulóink részt vettek a járási matematika olimpián, ahol a járás összes iskolájának a 6.-8. évfolyamok tanulói versenyeztek. A Z7 kategóriában Klemász Diana 1.helyezett, Gregor Vivien Veronika  és Danada Tímea eredményesek lettek. A Z8 kategóriában Finta Luca 2. helyezést, Pešádik Zsófia 3. helyezést ért el. 

            Gratulálunk. Felkészítő tanár: Putera Anikó, Szabó Magdaléna

          • Zsonglőr az óvodában

          • Óvodánkba látogatott Alex a zsonglőr, aki elhozta hozzánk a "Heves-kezes" című interaktív mozgásfejlesztő műsorát. A gyermekek kipróbálhatták az egyes kellékeket, melyek használata nagy örömet szerzett számukra.

          • Nárcisznap

          • „A jólelkűség megszépíti az életet, feloldja az ellentmondásokat, világossá teszi a zavarost; a nehezet könnyűvé, a szomorúságot örömtelivé változtatja.“ (Lev Tolsztoj)

            Mint minden évben, idén is április 11-én került sor a Rákellenes Liga által kezdeményezett jótékonysági adománygyűjtésre, amely elsősorban az onkológiai megbetegedésekben szenvedők megsegítésére szolgál. A Nárcisznap szimbólum, vagyis a tavasz és a remény sárga virága, amelyet ezen a napon mindenki a ruhájára tűz, hogy ezzel is kifejezze szolidaritását a rákbetegek iránt. A rákkutatás és a daganatos betegek életminőségének javítására szervezett gyűjtésbe iskolánk is hagyományosan bekapcsolódott. Önkéntes tanulóink büszkén viselték az alapítvány logóját, osztogatták a nárcisz kitűzőket a pedagógusoknak, az iskola alkalmazottainak és iskolatársaiknak is. Köszönetet fejezzük ki minden jó szándékú  adományozónak és a gyűjtés  koordinátorának, Putera Anikó tanító néninek.

             

          • Tehetségnap

          • 2019. április 9-én,  Győrújbarátban került sor a Szépíró és Táblajáték versenyre, amelyen iskolánkat, illetve Felvidéket öt tanuló képviselte szépírásban.

            A II. kategóriában Hamar Dániel, 7. osztályos tanulónk nyerte meg az első helyezést,  Lieskovsky Dominika, 6. osztályos tanuló pedig a harmadik helyen végzett. A szép eredményhez gratulálunk!

            Az egésznapos rendezvény gazdag programot kínált a résztvevőknek, az Ifjú tehetségek műsorában a Győri Tánc- és  Képzőművészeti Általános Iskola Szakgimnázium és  Kollégium tanulói szerepeltek. A rendezvény  egész  ideje  alatt  az  iskola  tehetséges  növendékei  portrérajzokat készítettek a vendégekről és a versenyzőkről. A Tehetségnap alatt megtekinthettük a rajzversenydíjnyertes rajzait, valamint lehetőség volt szakirodalmi, fejlesztőfüzetek megvásárlásra is.

             

          • Aranyszőrű bárányka

          • Bándy Katalin Aranyszőrű bárányka c. meseelőadást élvezhettük óvodánkban. A gyermekek aktívan részt vettek a mese eljátszásában, ami nagy élményt nyújtott számukra.

          • Katedra Matematikaverseny országos elődöntő

          • Iskolánk 13 tanulója  2019. 3. 29-én részt vett a Katedra Matematikaverseny országos elődöntőjén. Mind a 13 tanuló tovább folytathatja a megmérettetést a  májusban megrendezésre kerülő országos döntőben. A versenyzőknek gratulálunk és további sok sikert kívánunk.

            Eredményes tanulók:

            5. oszt. : Szabó Máté, Bende Marcell

            6. oszt. : Lieskovský Dominika, Lelovics Immanuel

            7. oszt. : Klemász Diana – 1. hely, Szabadoš Tímea, Gregor Vivien Veronika

            8. oszt.: Finta Luca – 1. hely, Polgár Sára – 2. hely, Pešádik Zsófia

            9. oszt. : Szarka Zsófia Bernadett – 1. hely, Szabó Réka – 1. hely, Kaňuch Flóra Emma – 3. Hely

            Felkészítő pedagógusok: Putera Anikó, Szabó Magdaléna

          • Tompa Mihály Vers- és Prózamondó Verseny eredményes

          • A március 28-án, Galántán  rendezett  Tompa Mihály Vers- és Prózamondó Verseny országos elődöntőjébe iskolánkból 3 tanuló jutott:  Szabó Réka és Daru Emese, 9. osztályos, valamint Daru Csenge, 8. osztályos tanulók. Szabó Réka és Daru Emese bronzsávos besorolást értek el.

            Gratulálunk a szép eredményhez!

            Daru Csenge az aranysávos besoroláson belül III. helyezést ért el, és ezzel tovább jutott az országos döntőbe, amelyre 2019. április 28-án kerül sor Rimaszombatban.

            Gratulálunk, sok sikert kívánunk 28-án a döntőhöz!

          • "7mérföldes csizmában heted7 határon át"

          • Hatodik alkalommal csatlakozott a vágsellyei Pázmány Péter Alapiskola és Óvoda a "7mérföldes csizmában heted7 határon át" elnevezésű mesevetélkedőhöz. Iskolánkat április 02-án  Vezekényen, szlovákiai országos elődöntőn  a KISOKOSOK (Petrécs Gréta, Szullo Vanda, Varga Bianka, Vígh Zsófia),                                                                                                                        a PÁZMÁNYOSOK (Banász Adrián, Gemeri Viktor, Németh Andrej, Závodský Dávid) és az EGYSZER VOLT … (Kasimyar Orsolya, Molnár Gergő Dániel, Takács Ádám Zalán, Szabados Ádám) csapata képviselte. Tanulóink 10 meséből mérték össze tudásukat a többi versenyzővel.                                                                                        Az EGYSZER VOLT....... csapat megosztott 8. helyezésig, a KISOKOSAINK  a 6.helyezésig, a PÁZMÁNYOSOK a 3. helyezésig lépdeltek  a hétmérföldes csizmáikkal. Pázmányosaink bejutottak  az országos döntőnbe. Gratulálunk a szép eredményhez!

            Felkészítő pedagógusok: Mgr. Páldy Eszter, Mgr. Andódi Laura

          • Országos eredmény

          • Balázs Veronika eredményesen szerepelt a Simonyi Zsigmond Helyesírási Verseny országos fordulóján. Felkészítő tanár: Dohányos Katalin. Gratulálunk a szép eredményhez.

          • Ismét szép eredmény…

          • 2019. március 29-én került sor a Poznaj slovenskú reč szlovák verseny kerületi fordulójára Érsekújvárban. Gál Ádám 9. osztályos tanulónk sikeresen szerepelt, a 3. helyen végzett. A szép eredményhez gratulálunk, valamint sok sikert kívánunk az országos fordulón, mely júniusban zajlik majd szintén Érsekújvárban. Felkészítő pedagógus: Mgr. Szetyinszky Veronika

          • Tanítónap

          • “Osztani magad, hogy így sokasodjál,

            Kicsikhez hajolni, hogy magasodjál,

            Hallgatni Őket, hogy tudd a világot,

            Róluk beszélni, ha szólsz a világhoz!”(Váci Mihály)

            Felemelő, szép hivatás a pedagógusé. Emberré nevelni, tudásunk legjavát nyújtani, követendő példaként állni és megmaradni, kitárni a világot a gyermekek előtt, elindítani őket az élet nehézségekkel, de örömökkel és szépségekkel is teli útján – kisérve szeretetünkkel – nemes feladat. 2019. 4. 1-én került megrendezésre a járási tanítónapi ünnepség Vágsellyén, mely alkalmából Kőrös Szilvia igazgatóhelyettes kapott kitüntetést. Elismeréséhez gratulálunk, további munkájához pedig sok sikert kívánunk.

          • Pitagorasz járási forduló

          • Iskolánk tanulói  2019. 3. 26-án és 2019.3.27-én részt vettek a Pitagorasz matematikaverseny járási fordulóján.

            Eredményes megoldók:

            3. osztály: Vími Edina

            4. osztály: Szabadoš Ádám, Molnár Gergő Dániel

            5. osztály: Bende Marcell, Szabó Máté

            6. osztály: Lelovics Immanuel

            7. osztály: Klemász Diana, Danada Tímea, Gregor Vivien Veronika

            8. osztály: Finta Luca – 2. hely, Kun Sebastian Jesse, Pešádik Zsófia

             

          • Dobré slovo - Jó szó járási szavalóverseny

          • Iskolánk az idei tanévben is megszervezte a Dobré slovo - Jó szó elnevezésű szlovák nyelvű vers- és prózamondó verseny járási fordulóját. 2019. 3. 22-én a Vágsellyei járás 24 tehetséges szavalója vett részt a járási fordulón 4 kategóriában. A verseny elsődleges célja, hogy fejlesszük a tanulók szókincsét, szlovák nyelvi kommunikációs készségét, megismertessük velük egy másik nemzet irodalmát és kultúráját, valamint szereplési lehetőséget adjunk azoknak a tanulóknak, akik szívesen és bátran mutatják meg előadási készségüket a nagyközönség előtt.
            Iskolánk tanulói sikeresen megállták helyüket, szép helyezéseket értek el:

            I. kategória – Danada Tímea 3. hely

            II. kategória – Hamar Dániel 1. hely

            III. kategória – Daru Csenge 4. hely

            IV. kategória – Gál Ádám 1. hely

            A díjazottak  emléklapot és könyvutalványt kaptak. Minden szavaló mosolygós arccal és jó hangulatban hagyta el a „küzdőteret”.

            Az eredményes tanulóknak és a felkészítő pedagógusoknak gratulálunk. Bízunk benne, hogy a továbbjutók, a kategóriák 1. helyezettjei, méltón és sikeresen képviselik majd iskolánkat és járásunkat a kerületi fordulón Komáromban.


             

          • A víz világnapja

          • Március 22-én iskolánkban megemlékeztünk a víz világnapjáról. Nagyon szép rajzok készültek, a tanulók kékbe öltöztek és feldíszítették az osztályokat. A versenyt az ötödik osztály nyerte, ők voltak a legkékebbek.

    • Kontakty

      • Základná škola s materskou školou Petra Pázmánya s vyučovacím jazykom maďarským - Pázmány Péter Alapiskola és Óvoda
      • ZŠ: +421 0317703495 MŠ: 0911/348100 Ekonómka: 0313217797
      • P. Pázmaňa 48, 927 01 Šaľa Adresa materskej školy (elokované pracovisko): Družstevná 396/3, 927 01 Šaľa 927 01 Šaľa Slovakia
      • 37861409
      • 2021623835
      • Riaditeľka školy: Mgr. Monika Hamarová Zástupkyňa pre ZŠ: Mgr. Silvia Kőrösová Zástupkyňa pre MŠ: Mgr. Eva Vargová
      • Alena Tamaškovičová (ZŠ Ľ. Štúra) Tel.:0317703175
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje