• Látogatás a nyugdíjasklubban

     • Mint minden évben, idén is, 2018. dec. 12-én ellátogatunk a VÁGSELLYEI IDŐSEK KLUBJÁBA. A hagyományokhoz híven igyekeztünk színes karácsonyi műsorral kedveskedni az időseknek, abból a célból, hogy mosolyt csaljunk arcukra és tiszteletünket fejezzük ki irántuk. Iskolánkat a következő tanulók képviselték: Banász Zsófia, Németh Noémi, Petrécs Gréta és Vígh Zsófia.

     • Sikeres projekt – Modern osztály

     • A Raiffeisen Bank anyagilag támogatja az iskolaügyre vonatkozó projekteket, melybe iskolánk is bekapcsolódott. A Modern osztály elnevezésű sikeres pályázat keretében elnyert 1000 eurót egy osztályterem új berendezésére tudtuk fordítani. Köszönjük a támogatást, azaz a szép padokat és az új székeket.

      V rámci úspešného projektu Raiffeisen banky Základná škola s materskou školou Petra Pázmánya s vyučovacím jazykom maďarským v Šali získala finančné prostriedky v hodnote 1 000 Eur na zakúpenie nového školského nábytku pre jednu triedu. Žiaci 7. ročníka majú veľkú radosť z nových lavíc a zo stoličiek. Ďakujeme.

       

       „Tento projekt  podporila Raiffeisen banka.“

       

     • Budapesti exkurzió

     •  Iskolánkon immár hagyománnyá vált a decemberi  tanulmányi kirándulás, melyet a természettudományi tantárgybizottság szervez. Az idei budapesti exkurzióra 2018. 12. 7-én került sor, melyen felsős tanulóink pedagógus kísérettel vettek részt. Délelőtt megtekintettük A világ múmiái kiállítást, mely élő történelemkönyként múmiákat mutatott be a világ minden tájáról. Délután ellátogattunk a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre, ahol három órás programmal vártak bennünket. A tanulók megcsodálhatták a fel- és leszálló repülőgépeket, betekintést nyerhettek a reptér működésébe, valamint irányításába. Sok-sok élménnyel, tapasztalattal gazdagodva tértünk haza, melyeket tanulóink kamatoztatni tudnak majd elkövetkezendő tanulmányaik során is.

       

     • Mikulás az óvodában

     • A "Jó Mikulás, kedves bácsi...."az idén is csomagot hozott a jó  gyerekeknek.

     • Floorball bajnokság

     • Iskolánk floorballcsapata részt vett a járási floorball bajnokságon. A Bernolák utcai Alapiskolában, Vágvecsén az elődöntőben az előkelő 1. helyezést érték el. A Tornócon rendezett döntőben 2. helyezést értek el. A csapat tagjai teljes bevetéssel  küzdöttek a siker érdekében. Csapattagok: Farkaš Márk, Polgár Dániel, Kovács Kristóf, Rukovánsky Ármin, Hamar Dániel, Horváth Máté, Závodský Christofer. Csapatunk fiatalabb játékosai szívből jövő szurkolással buzdították csapattársaikat: Macky Máté Patrik, Bende Marcell, Gemeri Viktor, Banász Adrián, Banász Ádám.

     • Mesemondó fesztivál

     • 2018.december 5-én mesemondó fesztiválon jártunk. Hagyományokhoz híven, évek óta Zsigárdon kerül sor a fesztivál  megrendezésére.  Iskolánkat a következő lelkes és tehetséges tanulók képviselték:   

      Szullo Vanda   3.osztály,

      Vígh Zsófia      3.osztály, 

      Bíró Lilianna    4.osztály                                                                                                                                                                                                             Jó volt látni bátor kiállásukat.                                                                               

     • Anyanyelvi vetélkedő

     • A Vágsellyei járás  magyar tanítási nyelvű alapiskoláinak tanulói 2018. december 4-én játékos anyanyelvi vetélkedőn vettek részt iskolánkban. A verseny két kategóriában valósult meg 36 résztvevővel. A versenyzők helyesírási feladatokat, érdekes nyelvi játékokat és kreatív gyakorlatokat oldottak meg.  Minden résztvevőnek  köszönjük a felkészülést, a pedagógusoknak pedig a lelkiismeretes felkészítést.

      Eredmények:    I. kategória (5-6. évfolyam)

      1. hely – Szarka Emma, Peredi Magyar Tanítási Nyelvű Alapiskola

      1.   hely – Varga Bálint, Zsigárdi Magyar Tanítási Nyelvű Alapiskola

      1. hely – Pásztor Adrián, Peredi Magyar Tanítási Nyelvű Alapiskola

      2.   hely – Tyukos Boglárka, Peredi Magyar Tanítási Nyelvű Alapiskola

      3.   hely – Mészáros Dalma, Sókszelőcei Osztényi Leander Alapiskola és

                       Óvoda

                                             

                                  II. kategória (7-9. évfolyam)

      1. hely – Vašmera Vivien, Farkasdi Magyar Tanítási Nyelvű Alapiskola
      2. hely – Varga Csenge, Farkasdi Magyar Tanítási Nyelvű Alapiskola
      3. hely – Géczy Vivien, Peredi Magyar Tanítási Nyelvű Alapiskola

      3.   hely – Horváth Viktória, Negyedi Pongrácz Ágoston Alapiskola

      3.   hely – Balázs Veronika, Pázmány Péter Alapiskola és Óvoda,

                       Vágsellye, felkészítő: Dohányos Katalin

                             3.   hely – Szabó Réka, Pázmány Péter Alapiskola és Óvoda, Vágsellye,

                 felkészítő: Paszmár Erzsébet

       

       

      Az eredményes tanulóknak  szívből gratulálunk, és további sok sikert kívánunk!

       

     • Focistáink sikere

     •  

      2018. 11. 28 – án iskolánk  focicsapata részt vett Deákin a diáknapi teremfoci bajnokságon, ahol teljes erőbevetéssel és becsületes játékkal a 3.helyezést érték el. A csapat kapusa, Rukovánsky Ármin a legjobb kapus címet is megszerezte. A csapat további tagjai: Kovács Kristóf, Polgár Dániel, Farkaš Márk, Hamar Dániel, Takács Norbert, Gál Ádám, Daru Csenge. A szép eredményhez gratulálunk!

     • Elismerés


     • A Vágsellyei Városi Művelődési Központ mozitermében 2018. november 28-án
      a Daru Bertalan Elvira vezette Muskátlis néptánckör elismerésben részesült.
      A Vágsellyei Városi Képviselőtestület mellett működő Kulturális Bizottság a folklór
      kategóriában az idén a Muskátlisokat díjazta. Az említett néptánckörnek iskolánk
      tanulói is aktív tagjai. Örülünk a sikernek, szívből gratulálunk és további sok szép
      eredményt kívánunk!

     • KINDLOTÉKA

     • 2018. november 27-én Szered város mellett működő Amazon webáruház képviselői érkeztek iskolánkba. Általuk szép könyvespolccal és sok-sok érdekes könyvvel gazdagodott diákkönyvtárunk. Van köztük történelmi, tudományos, szépirodalmi- és kalandregény, de sportenciklopédia is, magyar és szlovák nyelvűek egyaránt. Ezen kívül még 6 darab e-könyv olvasót is kaptunk, melyekre a rendelkezésre álló adatbázisból tetszés szerint lehet majd angol könyveket letölteni. A könyvek és az elektronikus olvasók beszerzéséért köszönjük a közreműködést Pozsonyi Laura 6. osztályos tanuló nagymamájának. Mindenkinek gazdag olvasói élményt kívánunk!

     • Régiségek kiállítása

     • Történelem óra keretén belül Kubovics Mónika tanító néni vezetésével megszerveztük az 5. osztályban régiségek kiállitását. A tanulók sok érdekes tárgyat hoztak be, amit a többi osztály tanulói is megtekintettek.

     • Vitaminnap az óvodában

     • Alma és vitamin napot tartottunk az óvodában. A gyermekek először őszi versekkel, majd a répa című mese dramatizálásával mutatkoztak be. Ezután következett a gyermek és szülő kézműves kreativitása. A napot a szülők által megsütött és elkészített finomságok ékesítették. Mindenkinek köszönjük a megjelenést, a finomságokat és a jó hangulatot.

     • KINCSKERESŐK XIV.

     • A Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetsége és a Mentor TT 14. alkalommal hirdette meg a Kincskeresők – helyi értékeket kutató diákok konferenciáját. Pályázni lehetett  a szlovákiai magyarság tájaihoz, településeihez, személyiségeihez és közösségeihez kapcsolódó  témával. A helyi értékek bemutatása 10 perces előadás keretében, számítógépes vetítéssel (pl. PowerPoint, Prezi) történt, mely kiegészíthető eredeti hang- és videofelvételekkel, ill. tárgyi emlékek bemutatásával.

      Célcsoport: Az alapiskolák 5–9. évfolyama, a nyolc- és négyosztályos gimnáziumok, valamint a középiskolák diákjai (12–18. éves korosztály).

            Iskolánkat két csapat képviselte, mindkettő arany sávos besorolást ért el,  oklevélben és könyvjutalomban részesültek.

      Hamar Dániel és Kollár Mónika, 7. o. tanulók TIRINDA Lászlóné, született IZSÓF Etelka – „Bábi néni“ élete és munkássága c. pályamunkát és Daru Csenge és Emese 8. és 9. tanulók dédapjuk, TAKÁTS Vilmos, amatőr festő életútját és munkásságát mutatták be.

      Felkészítőjük Szetyinszky Veronika.

      GRATULÁLUNK!

     • Fogadóóra

     • Értesítjük a Tisztelt Szülőket, hogy 2018. november 19-én (hétfőn) az iskolában fogadóórát tartunk 15.00-tól 16.30-ig. A szülő a gyermekét tanító tanítóval megbeszélheti gyermeke tanulmányi előremenetelét, osztályzatait, erősségeit, esetleges fejlesztendő területeit. Továbbá lehetőség van személyesen konzultálni a szakos pedagógusokkal és az osztályfőnökkel a gyermek egyéni iskolai előrehaladásáról, fejlődéséről, valamint esetleges magatartási problémákat is megvitatni.

     • Tesztelés 5-2018

     • Az 5. osztályos tanulók tudásszintjének felmérésére 2018. november 21-én (szerdán) kerül sor. A felmérésen köteles részt venni minden 5. osztályos tanuló a mentálisan sérült tanulók kivételével.

       Az 5. osztályos tanulók tesztet írnak:

      • matematikából,
      • magyar nyelv és irodalomból.

       A tesztelés célja felmérni az alsó tagozaton (ISCED1) elsajátított ismeretek és készségek szintjét, valamint visszaigazolásként szolgál az alsó tagozatos tanagyag tartalmának elsajátításáról.

      A tesztelés menete:

      Matematika - 8:20 – 9:20 tesztírás, feladatmegoldás

      Szünet

      Magyar nyelv és irodalom - 10:05 – 11:05 tesztírás, feladatmegoldás

      A tesztelés után 11.25-tól folytatódik számukra a tanítás.

      Mintafeladatok a következő linkeken találhatóak:

      Matematika: http://www.nucem.sk/documents//46/testovanie_5_2018/specifikacie_testov/Specifikacia_testu_MAT_T5-2018_final1.pdf

      Magyar nyelv és irodalom: http://www.nucem.sk/documents//46/testovanie_5_2018/specifikacie_testov/Specifikacia_testu_SJL_a_MJL_T5-2018_final.pdf

      Az országos tesztelést a Oktatásügyi Szabványosított Mérések Nemzeti Intézete (NÚCEM) készíti elő, irányítja és felügyeli. A helyi szintű lebonyolításért az igazgató felel. Bővebb információ a http://www.nucem.sk/sk/testovanie_5  weboldalon található.

      Az 5. osztályos tanulóinknak sok sikert és szép eredményeket kívánunk.

       

     • Szavazzanak ránk!

     • Kérjük a szülők és iskolabarátok támogatását, hogy  iskolánkat új számítógépekkel tudjuk felszerelni a „Na nový  level”  projekt keretében.

  • Kontakty

   • Základná škola s materskou školou Petra Pázmánya s vyučovacím jazykom maďarským- Pázmány Péter Alapiskola és Óvoda
   • pazmanymta@zoznam.sk, riaditel@zspazmanyasa.edu.sk
   • +421 0317703495 materská škola: 0911/348100
   • P. Pázmaňa 48, 927 01 Šaľa Adresa materskej školy (elokované pracovisko): Družstevná 396/3, 927 01 Šaľa
   • 37861409
   • Riaditeľka školy: Mgr. Monika Hamarová Zástupkyňa ZŠ: Mgr. Silvia Kőrösová Kontaktná osoba pre MŠ: Andrea Mészárosová
   • Alena Tamaškovičová (ZŠ Ľ. Štúra) Tel.:0317703175
   • silviakoros@gmail.com
 • Fotogaléria

  • Beíratkozás az 1. osztályba
  • Víz világnapja
  • Közlekedési pálya-alsó tagozatosok
  • Óvodásaink a közlekedési pályán
  • Karnevál az óvodában
  • Karnevál az iskolában
  • Rendhagyó angolóra
  • Sítanfolyam - 2018 - Lyžovačka
  • Látogatás az idősek otthonában
  • Látogatás Oroszlányban
  • Nagyszülők teadélutánja
  • Csodák Palotája