• ADÓ 2%

     • Tisztelt Szülők és Iskolabarátok!

      Az idei 2021-es évben az előzőekhez hasonlóan lehetőségük nyílik arra, hogy adójuk egy részéről saját belátásuk szerint döntsenek. A Pázmány Péter Alapiskola és Óvoda mellett működő Szlovákiai Magyar Szülők Szövetségének Alapszervezete mint hivatalosan bejegyzett polgári társulás idén is jogosult a 2% fogadására. A nonprofit szervezetnek két bevételi forrása van: a tagdíjak és az adó 2 százalékából befolyt összeg.  A befolyt összeg az iskola fejlesztésére van felhasználva, valamint az oktató-nevelő munkához szükséges segédeszközök bebiztosítására.

      Az ilyen jellegű támogató tevékenységhez az anyagi forrást a szülők, iskolabarátok nyújtják a szövetség segítségével, melyért nagy köszönet minden támogatónak.

      Kérjük Önöket, ne hagyják kihasználatlanul ezt a lehetőséget, s adójuk 2%-ának felajánlásával segítsék továbbra is munkánkat!

      A nyomtatvány letölthető a weboldalunkról. A nyilatkozathoz (Vyhlásenie) mellékelni kell a befizetett adóról szóló igazolást is, amelyet a munkaadónak kell kiállítani.

      BIZALMÁT ÉS TÁMOGATÁSÁT KÖSZÖNJÜK!

      A nyomtatvány letölthető itt: Vyhlasenie

       

       

     • Fontos időpontváltozások

     • A 2020/21-es tanévben elmarad az ötödik osztályos tanulók országos tesztelése – Tesztelés 5-2021.

      A Tesztelés 9-2021, azaz a kilencedikesek országos tesztelésének időpontja módosítva, mégpedig:

      • 2021. június 9. – matematika, magyar nyelv és irodalom,
      • 2021. június 10. – szlovák nyelv és szlovák irodalom.

      Pótterminusok: 2021. június 24. és 25.

      A felvételi vizsgák időpontjai a következők:

      • első terminus – május 3. (szükség esetén május 4. is),
      • második terminus – május 10. (szükség esetén május 11. is).

      A 2020/2021-es tanév első féléve január 31-én lezárul, a tanulók értékelésére vonatkozó határidő indokolt esetekben azonban március 31-re is kitolódhat.

     • Zárva marad az iskola

     • Az iskolaügyi minisztérium döntése alapján 2021. jan. 25-től továbbra sem folytatódik a tantermi oktatás, marad a távoktatás. A jelenlegi  helyzet tehát nem változik az óvodai és az iskolai részlegen sem.

      A gyermekek óvodába és a tanulók iskolába való visszatérését az ún. COVID automata szabályozza. Az iskolák kinyitása az országos tesztelés eredményétől és az aktuális járványhelyzettől függ majd, a legkorábbi lehetséges dátum 2021. február 1. „Bizonyos körülmények között akkor kinyithatnánk az alsó tagozatot, a következő héten pedig a felső tagozatot” – mondta Branislav Gröhling.

      A felső tagozat és a középiskolák kinyitása mindenképpen újabb teszteléshez lesz kötve (iskolai alkalmazottak, pedagógusok és az egyik szülő), és ezt a járványhelyzettől függően akár hetente, kéthetente ismételni kell a helyzet normalizálódásáig. Antigéntesztelésről lesz szó, a gargalizálós iskolai tesztelést egyelőre csak előkészítik. Tervezetben csak a felső tagozaton fogják használni az iskola kinyitása után.

      Megértésüket köszönjük! Jó egészséget!

     • A magyar kultúra napja

     • Az emléknapot 1989 óta ünnepeljük meg január 22-én annak emlékére, hogy Kölcsey Ferenc, a kézirat tanúsága szerint, 1823-ban Szatmárcsekén ezen a napon tisztázta le a Himnusz kéziratát. A magyarság szerte a világban a mai napon megemlékezik a magyar kulturális értékekről. Tegyünk így mi is, hiszen az ünnep alkalmat ad arra, hogy figyelmet szenteljünk hagyományainknak, gyökereinknek, múltunknak! Megtekintésre ajánljuk az alábbi a két linket:

       

     • ÉRTESÍTÉS

     • A Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetsége és a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. értesíti a Tisztelt Szülőket, hogy a „Szülőföldön magyarul” program keretében megkezdődik a 2019/2020-as tanévre szóló nevelési, oktatási, valamint tankönyv- és taneszköz támogatás átutalása a jogosult pályázók számlájára.

      A kifizetés több körben, vagyis pár hét eltéréssel kerül megvalósításra. Az 1. és 2. körben azok az érintettek kapják meg a támogatást, akik hiánytalanul nyújtották be a pályázatot. A további 3. kört azok képezik majd, akiknek adatlapja hiánypótlásra szorult.

      A megítélt nevelési, oktatási, valamint tankönyv- és taneszköz támogatás összege személyenként 60 euró.

      A támogatás kifizetésének kezdete, azaz az 1. kör utalásának időpontja 2021. január 19.

      Az idei évtől a kifizetések új banki partneren keresztül, a Československá obchodná banka, a. s. (ČSOB) közreműködésével történnek, kizárólag banki átutalással a pályázók által az adatlapon feltüntetett számlaszámra.

       

     • INFORMÁCIÓ

     • Az iskola igazgatósága értesíti Tisztelt Szülőket és a tanulókat, hogy a fenntartóval való egyeztetés alapján és a járványügyi helyzetre való tekintettel 2021. január 18-tól folytatódik a távoktatás az eddig megszokott módon az iskolában és az óvodában is.

      2021. január 18-tól a vágsellyei Ľ. Štúra Alapiskolában működik a napközi klub az első vonalban dolgozók gyermekei részére igény és bejelentkezés alapján.

      Kérjük, hogy továbbra is figyeljék az iskola weboldalát és a facebook oldalát. Az iskola vezetősége folyamatosan informál majd az esetleges változásokkal kapcsolatosan.

      Aktuális információk megtalálhatóak: https://www.minedu.sk/

      Vigyázzanak magukra, vigyázzunk egymásra! Jó egészséget mindenkinek!

     • Információk

     • Az Iskolaügyi Minisztérium határozata alapján a téli szünet után nem térnek vissza a gyerekek az óvodába és a tanulók az iskolába 2021. január 11-én. Az alsó tagozatos tanulók  2021. január 11-től (hétfőtől) áttérnek a távoktatásra, a felső tagozaton pedig folytatódik a távoktatás az eddig megszokott módon.

      A szülőknek 2021. január 11. és 18. között lehet igényelni a járvány miatt kifizetett ápolási díjat (OČR) is a szociális biztosítóban. Az oktatási tárca tervezete alapján január 18-tól megnyithatnák az óvodákat, és újraindulhatna az oktatás az alapiskolák alsó tagozatán a járványhelyzet alakulásától függően.

      Tanulóink pénteken megkapják a pontos információkat a távoktatással kapcsolatosan. Kérjük a Tisztelt Szülőket és kedves tanulóinkat, hogy figyeljék az iskola weboldalát és a facebook oldalát. Az osztályfőnökök pedig elektronikusan kommunikálnak majd a tanulókkal és a szülőkkel az edupage oldalon keresztül. Az iskola vezetősége folyamatosan informál majd az esetleges változásokkal kapcsolatosan.

      Bővebb információk megtalálhatóak: https://www.minedu.sk/minister-skolstva-b-groehling-mame-plan-na-navrat-deti-do-skol-ten-vsak-zavisi-od-aktualnej-situacie/

      Vigyázzanak magukra, vigyázzunk egymásra! Jó egészséget mindenkinek!

     • Ünnepi köszöntő

     • Ne a hóban, csillagokban,
      Ne ünnepi foszlós kalácson,
      Ne díszített fákon, hanem
      A szívekben legyen karácsony! (Szilágyi Domokos)

       

      Ismét eltelt egy esztendő, közeleg a várt fenyőillatú ünnep. Idén kissé más volt az advent, s más lesz a karácsony is. A váratlanul megjelent vírus teljesen felforgatta mindannyiunk életét, az eddigi szokásainkat, a mindennapjainkat. A világ megváltozott körülöttünk, s talán mi magunk is megváltoztunk.

      Nemcsak a hétköznapjainkat, de a megszokott ünnepi eseményeket is meghatározza a járvány, átírja a távolságtartás, a félelem és az elővigyázatosság. A 2020-as év különös volt, számtalan új dolgot kellett megtapasztalnunk, de bizonyára sok mindenre meg is tanított minket. Szinte hihetetlen, ahogy az eddig ismert világ mennyire átalakult. Ami eddig biztos és állandó volt, kiszámíthatatlan lett, a terveink és a lehetőségeink korlátozottak. A legnehezebb talán a biztonság elvesztése volt. Bizonyára most jobban tudatosítjuk az emberi kapcsolatok értékét, hiszen a modern technikai eszközök nem pótolhatják a személyes találkozást. A fontossági sorrendünk elején álló számos dolog, szempont és érték gyorsan átértékelődött, előtérbe került az egészség, a család, a közös együttlét, a személyes találkozás és az ölelés.

      Hisszük azonban, hogy az év legszebb ünnepe újra beköltözik az otthonainkba és a szívünkbe is. S ilyenkor legalább néhány napig csak egymásra figyelhetünk,  új erőt gyűjthetünk a következő évben ránk váró mindennapi kihívásokhoz, újabb feladatokhoz.
      Összegezzük az elmúlt év történéseit, hogy mennyire tudtunk megfelelni elsősorban önmagunknak, családunknak, munkánknak, környezetünknek, saját küldetésünknek.

      Karácsony csodája megismételhetetlen és reményteljes. Reményt ébreszt, hogy életünk visszatérhet nemsokára a régi kerékvágásba. Egymásba kapaszkodva sikerülhet majd túljutni a nehézségeken, a hitből új erőt meríteni, hogy ne csak önmagunk, de mások támaszai is lehessünk ebben az embert próbáló nehéz időszakban.

      Kívánom, hogy ne csak az év utolsó napjaiban világítson a szívekben a remény fénye és az otthonokban a gyertyaláng, hanem az új 2021-es esztendő minden napján, így őrizve tovább a karácsony igazi értékét és hangulatát. Hozzon az új év megnyugvást, egészséget, megértést, békességet és szeretetet.

      Vigyázzunk családunk és saját egészségünkre, mert ha van egészség, az ember hihetetelen dolgokra és apró csodákra is képes. Ezen gondolatok jegyében, egy mögöttünk hagyott nehéz év végén, kívánunk békés, boldog, szent karácsonyi ünnepet, valamint egészségben gazdag és örömtelibb 2021-es új évet.

       

       

       

     • Karácsonyi álom

     • Petrécs Gréta ma Szekeres Adrien, Wolf Kati, Roy, Pély Barna: Karácsonyi álom című dalát énekli. Szeretettel küldjük mindenkinek.

     • Šťastné a veselé

     • Petrécs Gréta 5. osztályos tanuló karácsonyi dalaival folytatjuk ünnepi videó sorozatunkat. Ma Dominika Mirgová - ŠŤASTNÉ A VESELÉ című dalát adja elő. Fogadják szeretettel.

     • Információk a 2021-es iskolakezdéssel kapcsolatosan

     • Az oktatásügyi minisztérium a 2021. január 11-e utáni iskolai visszatérésre elkészített egy minisztériumi tervezetet.   Az iskolai visszatérés (nappali vagy távoktatás forma) az ún. covid-automatához lesz igazítva. A tervezet szerint a 2021-es januári visszatérés előtt az iskolásokat letesztelik. A szülők között jelenleg kérdőívben mérjük fel az érdeklődést a tesztelés iránt az Edupage weboldalon keresztül.

      Az aktuális információk a  2021-es iskolakezdéssel megtalálhatóak: https://www.minedu.sk/navrat-do-skol-2021/

      Aktuálne informácie týkajúce sa návratu do škôl 2021 sa nachádzajú na webovom sídle ministerstva školstva: https://www.minedu.sk/navrat-do-skol-2021/

     • Ünnepi hangulatban az alsósok

     • A szünet előtti utolsó napon az alsó tagozatos tanulók vidám órákat töltöttek együtt. Ajándékokat készítettek, karácsonyi dalokat hallgattak. Azt mondják nagyon várják már a karácsonyt.

     • Várakozás

     • A karácsonyi készülődés az alsó tagozatosoknál szemmel láthatóan fokozódik. Díszítenek, ajándékokat készítenek, hangolódnak. Kíváncsiak voltunk, hogy a távoktatásban résztvevő felsősök vajon hogyan készülődnek az ünnepekre. Örömmel látjuk, hogy a tanulás mellett megmaradt az alkotói kedv és kreatív dolgok születtek.

       

     • Ünnepi ráhangolódás

     • Közeleg a karácsony, kicsit más lesz, mint ebben az évben oly sok minden. Elmarad az alsó tagozatosok karácsonyi műsora, de úgy gondoltuk, hogy legalább az interneten keresztül közvetítjük Önök felé a gyerekek üzenetét. A hétvégéig minden napra jut egy-egy osztály műsora. Fogadják ma  szeretettel az első osztályosok verses összeállítását. 

  • Kontakty

   • Základná škola s materskou školou Petra Pázmánya s vyučovacím jazykom maďarským - Pázmány Péter Alapiskola és Óvoda
   • pazmanymta@zoznam.sk, riaditel@zspazmanyasa.sk
   • ZŠ: +421 0317703495 MŠ: 0911/348100
   • P. Pázmaňa 48, 927 01 Šaľa Adresa materskej školy (elokované pracovisko): Družstevná 396/3, 927 01 Šaľa
   • 37861409
   • Riaditeľka školy: Mgr. Monika Hamarová Zástupkyňa ZŠ: Mgr. Silvia Kőrösová Kontaktná osoba pre MŠ: Andrea Mészárosová
   • Alena Tamaškovičová (ZŠ Ľ. Štúra) Tel.:0317703175
   • silviakoros@gmail.com
 • Fotogaléria

   zatiaľ žiadne údaje