• Gyermekhét az óvodában

          • Az óvodásokat a gyermeknapi héten minden nap különleges meglepetés várta. Volt álarcosbál, bűvész, fagyizás és sok-sok kacagás. A képek igazolják a gyermekek felhőtlen boldogságát. 

          • Köszönet

          • Tisztelt  Szülők és Iskolabarátok!

            A Kaufland „Čerstvé hlavičky”  projektben iskolánk a 2. helyen végzett 4164 szavazattal. Mindenkinek köszönjük az iskolánkra leadott szavazatokat.

          • Tanulmányút

          • A Mentor TT tehetségprogram keretén belül május 31-én Hodul Marcel, Lelovics Immanuel és Jakubík Vivien, 9. osztályos tanulóink jutalom tanulmányúton vehettek részt. Először Mányát, az Érsekújvári járáshoz tartozó település védett természeti madarait mutatta be Gúgh János ornitológus. Felsőahát, Verebély városrészét alkotó Zsitva parti település értékeit Jókai Mária és Szanyi Mária néprajzkutató ismertette. Alsóbodokon az Esterházy János Zarándokközpontot látogattuk meg, megemlékeztünk a mártír politikusról a Szent Kereszt Felmagasztalása kápolnában Pék László tanár előadásában. Délután utunk Kisvezekényre vezetett, ahol koszorúzásra került sor az 1652. augusztus 25-i nagyvezekényi csata emlékművénél, megemlékeztünk a csatában elesett négy Esterházy fiúra. Garamszentbenedeken megismerkedtünk az 1075-ben felszentelt Benedekrendi apátság templomával és kolostoregyüttesével, az egyházi és művészettörténeti értékeket Szanyi Mária tanár, néprajzkutató mutatta be. A kirándulás utolsó helyszíne Borfő volt, ahol a török hódítás időszakában a hegyoldalba vájt, menedékül szolgáló barlanglakásokat tekintettük meg Pleva Péter, a Lévai Barsi Múzeum történészének segítségével. Tartalmas, szép napot töltöttünk együtt és új ismeretekkel gazdagodva tértünk haza.

             

             

          • Pályaválasztási témák a Tehetségközpontban

          • A pályaválasztás minden tanuló részére komoly kérdés. Legtöbbször nehéz a döntés, sokan nem tudják, milyen iskolát válasszanak,sőt azt sem,hogy a jövőben milyen foglalkozás tetszene nekik.

            Iskolánk 8.osztályos tanulói a nyitrai Tehetségközpontban lehetőséget kaptak betekinteni a pályaválasztási problémák, a döntést megelőző folyamat  és az önismereti kérdések témakörébe. A tartalmas délelőtt folyamán megtudták, mi mindent kell számba venni a pályaválasztásnál, milyen feltételeknek kell megfeleni az egyes foglalkozásoknál, mi a duális oktatás, stb. Megtanulták, hogy a legfontosabb az, hogy ismerjék önmagukat, saját képességeiket . Az előadások között  teszteket oldottak, melyek különféle részterületeket vizsgáltak, pl. önismeret, általános képességek, részképességek, kognitív tudás matematikából, angol, nyelvből, logikai készségek, stb. Minden teszteredményt azonnal kiértékeltek, az adott eredményekhez hozzárendelték a megfelelő munkaköri területeket, tehát nagyjából minden tanuló irányvonalat kapott ahhoz, hogy könnyebben tudjon majd dönteni. A tesztek időigényesek voltak, és néhány kérdés bizony megizzasztotta a gyerekeket, de tekintettel a végeredményre hasznosak és effektívek voltak. Nagyon jól kidolgozott koncepció alapján dolgoztak a központ munkatársai, segédanyaggal látták el a tanulókat, amelyek a szülőknek is nagyon hasznos útmutatóként szolgálhatnak majd a jövő évi pályaválasztás során.

          • Ki gurít a tekepályán?

          • Június 1-én gyermeknap alkalmából iskolánk 5. és 6. osztályos tanulói a városi tekepályán próbálhatták ki magukat.  A gyerekeknek nagyon tetszett a próbajáték, sőt kiderült, hogy van tehetségük ehhez a sporthoz is. Később pihenésképpen jólesett a fagyizás. Köszönjük a lehetőséget és a vidám sportdélelőttöt.

          • Gyermeknap

          • 2022. június 1-jén iskolánk alsó tagozatos tanulói is gyermeknapot tartottak. A tantermi játékokat felváltotta a fagyizás, majd a sétával egybekötött szabadtéri szórakozás. A kártyázást, olvasgatást a bújócskázás, focizás, labdázás váltotta fel hangos nevetéssel kísérve. A szokásosnál is vidámabban telt e délelőttünk, ami a Szülői Szövetség támogatásának köszönhetően valósulhatott meg. 

          • Másodikosok verselnek

          • Az utolsó anyák napi videóban a másodikos tanulók mondanak verset, így köszöntik anyukájukat. Fogadják szeretettel.

          • Rendhagyó természetismeret óra

          • Iskolánk negyedik osztályos tanulói május utolsó napján egy rendhagyó Természetismeret órán vettek részt a vágsellyei Szabadidőközpontban (CVČ). A központ kíváncsi tekintetektől gondosan elzárt hátsó kertjében egy gyógy- és fűszernövényekből álló kert látványa fogadta őket, ahol a növények neveit aprócska táblák hirdették. A termetes lomblevelű fák árnyékában jólesett megpihenni néhány percre és élvezni a lombok közt fészkelő madarak énekét. A Szabadidőközponttól kőhajításnyira lévő ártézi kút hűsítő vizével hálásan oltották szomjukat a hintázásban és bújócskázásban megfáradt tanulók. A kút vize kristálytiszta, emberi fogyasztásra alkalmas, minőségét rendszeresen vizsgálják és a mérések eredményét közzé is teszik egy kihelyezett táblán. A kút körül önkéntesek által megálmodott és gondosan ápolt kert található, benne színpompás, illatozó virágokkal, cserjékkel és tűlevelű fákkal. Lám, mennyi szépséget rejt magában a város. Öröm volt felfedezni ezeket a helyeket. A remekbe szabott délutánért köszönettel tartozunk Ing. Lacko Gabriellának, akitől a meghívást kaptuk és egyben az idegenvezető szerepét is szívesen vállalta.  

          • Karate verseny

          • Kubányi Levente, 6. osztályos tanulónk már több éve karatézik és szép sikereket ér el. A hétvégén Ógyallán megrendezett  karate versenyen saját kategóriájában 1. helyen végzett. Gratulálunk!

          • Énekverseny

          • A 11. "PINK SONG 2022" Országos Énekversenyen Andrè Németh klasszikus énekkel kategóriájaban ezüst minősítést ért el. Gratulálunk és további sikereket kívánunk.

          • Néptáncosok Telčben

          • Május 20 - 21 a Muskátlis néptánckör tagjai a csehországi Telč városában a májusi folk fesztiválon képviselték Vágsellye Városát, és felléptek a rendezvényen. 

            Iskolánkból a következő tanulók vettek részt a rendezvényen:

            4. osztály Kollár Kitti, Nozdrovický Lili

            6. osztály Szullo Vanda, Vígh Zsófi, Kubányi Levente

            7. oszály Bíro Lili, Mészáros Dóra

          • Anyukámnak szeretettel

          • A második osztály tanulói Ferencei Beáta és Lelovič Andrea tanító nénik vezetésével egy kedves éneket tanultak, mellyel anyukájuknak szeretnének örömet szerezni.  Fogadják szeretettel.

          • A három pillangó

          • Fogadják szeretettel az 1. osztály napköziseinek műsorát, melyet Tóth Gabriella tanító néni vezetésével készítettek. Címe: A három pillangó.

          • Várjuk szavazataikat

          • Kérjük a Tisztelt Szülőket és iskolabarátokat, hogy szavazataikkal támogassák iskolánkat a www.cerstvehlavicky.sk projektben. Szavazni az adott weboldalon lehet minden nap egyszer. Iskolánk jelenleg a 2. helyen áll, így minden szavazat számít. Nagyon szépen köszönjük.

          • Operett az iskolában

          • 2022. május 17-én, kedd délután, a magyarországi Monarchia Operett színházi társulat néhány művésze látogatott el iskolánkba. A társulat több mint 10 éve alakult, amely céljául tűzte ki, hogy a világhírű operett műfaj fenntartása érdekében, magasan képezett fiatal tehetségekkel, a klasszikus értékeket megőrizve népszerűsítse a magyar nemzeti kincset, hungarikumot, a világhírű ismert dallamokat. Küldetésük, hogy az operett műfaját megismertessék az elkövetkező generációkkal is.

            A 45 perces előadás keretében meséltek az operettről, egy zenés utazásra invitálták a tanulókat, mely során megismerkedhettek többek között az operettkirály -  Kálmán Imre műveivel, s hallhattak részleteket a zeneszerző kalandos életéről is. A végén pedig mindenki együtt énekelte az ismert operettslágert, a Hajmási Péter, Hajmási Pált. A szórakoztató, rendhagyó zeneórát a Monarchia Operett vezető művészei tartották, Kollár Péter Erik – a társulat művészeti vezetője, jelmeztervezője és táncoskomikusa irányításával.

            Köszönjük szépen a lehetőséget, a jó hangulatot és a felejthetetlen élményt. További sok sikert kívánunk.

             

          • Tesztelés 9-2022 eredményei

          • A 2021/22-es tanévben az alapiskolák 9. osztályos tanulóinak országos szintű tesztelésére 2022. április 6-án (szerdán) és 2022. április 7-én (csütörtökön) került sor. A 18 kilencedikes osztályos tanulónk matematikából, magyar nyelv és irodalomból, szlovák nyelv és szlovák irodalomból írt tudásfelmérő tesztet. Az országos tesztelés célja, hogy felmérje az alapiskolák végzőseinek tudásszintjét, képességeit és kompetenciáit. A felmérést az Oktatásügyi Szabványosított Mérések Nemzeti Intézete (NÚCEM) készítette elő.

            A 9. osztályos tanulóinknak gratulálunk az egyéni és ezáltal az iskola szép eredményeihez.

             

          • Scratch verseny

          • Az országos szintű Scratch online programozóversenybe 4 tanulónk kapcsolódott be. Molnár Gergő Dániel, Bán Péter Sámuel 7. osztályos tanulók, Szabó Máté és Bende Marcell 8.osztályos tanulók. Az eredményes megoldóknak gratulálunk és további sikereket kívánunk.

          • Virtuális utazás

          • Iskolánk vendége volt Szeles Pál Ildikó, aki legutóbbi utazásáról tartott nekünk beszámolót. Tanulóink élvezettel hallgatták a Srí Lankáról szóló beszámolót és nézték a távoli országról készült csodás képeket. KIldikónak köszönjük az élménybeszámolót és további sok szép, élménydús utazást kívánunk.

          • Tavaszi focibajnokság

          • Május 5-én lezajlott iskolánkban a tavaszi focibajnokság. Hat osztály csapata mérkőzött meg egymással. Az 1. helyen a 8. osztály csapata végzett, és innen került ki Macky Máté személyében a gólkirály, 2. helyen a 6.osztály csapata végzett és Gemeri Viktor érdemelte ki a legjobb játékos címet.  A 3. helyet pedig a 4.osztály csapata szerezte meg. Gratulálunk  a fiúknak.

    • Kontakty

      • Základná škola s materskou školou Petra Pázmánya s vyučovacím jazykom maďarským - Pázmány Péter Alapiskola és Óvoda
      • ZŠ: +421 0317703495 MŠ: 0911/348100 Ekonómka: 0313217797
      • P. Pázmaňa 48, 927 01 Šaľa Adresa materskej školy (elokované pracovisko): Družstevná 396/3, 927 01 Šaľa 927 01 Šaľa Slovakia
      • 37861409
      • 2021623835
      • Riaditeľka školy: Mgr. Monika Hamarová Zástupkyňa pre ZŠ: Mgr. Silvia Kőrösová Zástupkyňa pre MŠ: Mgr. Eva Vargová
      • Alena Tamaškovičová (ZŠ Ľ. Štúra) Tel.:0317703175
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje