• Beíratkozási ösztöndíj átadása

          • A Vágsellyei Magyar Ház 2022. szeptember 14-én gyerekzsivajtól volt hangos. Elsőseink a szülők kíséretében átvették a Rákóczi Szövetség beíratkozási ösztöndíját. A Vágsellyei Rákóczi Szövetség és a Vágsellye és Vidéke PT vezetősége kedves szavakkal fogadták a kis vendégeket. Mészáros Sára, Szullo Krisztián és Andódi Damián iskolánk tanulói versekkel köszöntötték a résztvevőket.
          • Városi sportolimpia

          • Szeptember 14-én, iskolánk felső tagozatos tanulói részt vettek a J. C. Hronského Alapiskola által megrendezett városi sportolimpián, ahol különböző sportágakban versenybe szálltak a többi vágsellyei iskola tanulóival. Dobogós helyezést ugyan nem értek el, de diplomokkal, érmével és rengeteg élménnyel gazdagodva tértek haza, amit a részvételért kaptak.

          • Mesterségem cíMERRE?

          •  

            Iskolánk kilencedikes tanulói az idei tanévben komoly döntés előtt állnak, hiszen a pályaválasztás meghatározza jövőjüket. Mi leszel, ha nagy leszel? Erre a kérdésre egy óvodás vagy kisiskolás gondolkodás nélkül tud válaszolni, azonban  a felsőtagozatos tanuló már egyre nehezebben fogalmazza meg a jövőjével kapcsolatos elvárásait, igényeit, bizonytalan, és néha elveszik az információáradatban, az iskolakínálatban. Nem egyszerű feladat az iskolaválasztás.

            Ebben a döntési folyamatban szeretnénk segítséget nyújtani kilencedikeseinknek azzal, hogy bemutatunk nekik a valós életben működő foglalkozásokból legalább néhányat.

            A héten meglátogattuk a vágsellyei kórház felújított épületszárnyában MUDr. Kováčová Katarína orvosi rendelőjét, ahol a tanulók megismerkedhettek az alapvető- és speciális vizsgálatok eszközeivel, az orvosi és nővéri munkakörrel, kipróbálhatták az EKG, az ultrahangos szonográf működését, vérnyomást mérhettek, és kérdéseket tehettek fel az egészségügyi ellátással kapcsolatban. Kováčová doktornő készségesen válaszolt a kérdésekre, bemutatta a rendelő felszerelését és elmondta, hogy az egészségügy mindannak ellenére, hogy jelenleg nehéz helyzetben van, mindig a segítségnyújtásról szól, az emberek gyógyításáról, és betegek, segítségre szorulók mindig vannak és lesznek, tehát az egészségügy egy aránylag stabil foglalkozási terület.

            Köszönjük MUDr. Kováčová Katarína doktornőnek a meghívást és a lehetőséget, hogy tanulóink betekintést nyerhettek az egészségügy egyik részterületébe.

            Lehet, hogy valakinek segítettünk, vagy megkönnyítettük a döntéshozatalt?

          • TANÉVNYITÓ 2022

          • Bár még érezzük a nyár forróságát, ma mégis kezdetét veszi az új 2022-2023-as tanév.
            Becsengettek...
            Újra beköszönt az ősz. Ismét új, tanulnivalóval teli, eseménydús tanév veszi kezdetét, új
            tervekkel, nagy reményekkel, tenni akarással.
            Legyen sikeres, hozzon megelégedettséget a szülőknek, pedagógusoknak és tanulóknak
            egyaránt.

          • Minden készen áll...

          • Az iskola minden tanterme ünnepi díszbe öltözve várja a tanulókat. Kezdődhet az új tanév. Mindenkit szeretettel várunk.

          • Nyári tábor

          • 2022. július 4-én hangos gyerekzsivajra „ébredtek“ iskolánk falai. Megkezdődött a már hagyományossá vált nyári tábor. Négy napon át színes programok, különböző foglalkozások várták tanulóinkat. Az öltögetős nyelvű béka mellett könyvjelzők és karkötők készítésére, gyöngyözésre, levendula fonására is sor került.  A társasjátékok és a sport elengedhetetlen részei a táborozásnak. A gondosan meghajtogatott papírhajók útrabocsátására csütörtökön került sor. A Vág partján fára másztunk, röplabdáztunk, virágzó növényeket csodáltunk, fogócskáztunk, jókat szórakoztunk. A hét folyamán volt fagyizás, dinnyézés, pogizás, de finom süti kóstolása is. Pénteken egy csodás mozielőadással zártuk le a hetet. Köszönjük tanítóink szorgos munkáját és ügyes kezű tanulóink együttműködését. Mindenkinek örömteli nyári szünetet kívánunk!

          • Új szőnyeg az óvodában

          • Az  óvodánkba járó gyermekek ma átvehették az ajándékba kapott szőnyeget. Az óvodák számára segédeszközöket forgalmazó vállalat ajándékozta a gyerekeknek, akik nagyon örültek a szép szőnyegnek ( E.N.E.S. s.r.o. - www.naseskolky.sk ). Köszönjük szépen!

          • Búcsúzó óvodások

          • Június 30-a nemcsak az iskolába járó tanulók számára fontos dátum, hanem az óvodába járó iskolaköteles gyermekek számára is. Ezen a napon  ők is átvehették a tanúsítványt az óvodai szintű végzettség megszerzéséről. Gratulálunk és nagyon büszkék vagyunk rájuk. Kívánunk sok sikert az iskolában!

          • Oklevelek, jutalomkönyvek

          • A tanévzáró végén tanulóinknak átnyújtottuk az okleveleket és a Szülői Szövetség által támogatott jutalomkönyveket – az elért kitűnő tanulmányi eredményeikért és iskolánk méltó képviseléséért, a versenyekben való sikeres részvételért.

          • Búcsúzás

          • Szeretnénk megköszönni azon kollégák munkáját, hozzáállását és igyekezetét, akik ebben a tanévben befejezik munkaviszonyukat intézményünkben. Akitől ma búcsúzunk, Szabó Magdaléna, Prieložný Katalin, Pozsonyi Ivett tanító nénik. Kívánunk nekik sok erőt, jó egészséget, optimizmust, sikereket a továbbiak során. 

          • Nyugdíjba vonuló kollégáink

          • Bár egy pedagógus mindig pedagógus marad, még akkor is, ha búcsút int a katedrának, most mégiscsak lezárult egy korszak. A mai tanévzáró ünnepségen nemcsak a kilencedikeseink lépik át utoljára a vágsellyei Pázmány Péter Alapiskola és Óvoda ajtaját, hanem négy kedves, elhivatott, megbízható, pontos és sokoldalú kollégától is búcsút veszünk: Szetyinszky Veronika, Paszmár Erzsébet, Páldy Eszter, Vörös Edit tanító néniktől. Kollégáktól, akik több száz gyermeket tanítottak meg írni, olvasni, számolni, szerettették meg velük a játékos tanulást, megmutatták nekik a magyar és a szlovák nyelvek szépségeit. A dolgos időszak valamennyiük számára hosszú idő volt ahhoz, hogy nyomtalanul eltűnjön. Bizonyára emlékek sora villan most fel gondolataikban. Voltak vidám, lelkesedéssel teli napok, de a sors olykor akadályokat is gördített eléjük, hogy jellemüket formálja, erősítse. Akkor sem adták fel hivatásuk, mindvégig megoldásokat keresve kitartottak. Segítették kollégáikat, tanultak, dolgoztak, küzdöttek velünk, értünk, s a fiatalabb nemzedékért. Hosszú éveken át dolgoztak sok-sok gyermekért, akik bizonyára szívesen emlékeznek a tanítási órákra, foglalkozásokra, versenyekre, kirándulásokra, szakkörökre, közös programokra és élményekre. A pedagóguspályán eltöltött éveket és színvonalas munkájukat alkalmazottaink és tanulóink nevében is megköszönöm. Kívánunk valamennyiüknek hosszú, boldog, egészséges nyugdíjas éveket, megérdemelt pihenést.

          • Tanévzáró 2022

          • Minden szeptemberben, mikor elkezdünk egy új tanévet, arra gondolunk, milyen hosszú is lesz az előttünk álló 10 hónap, de így visszatekintve úgy tűnik, csak egy röpke pillanat volt, gyorsan múlt el, nagy utat tettünk meg. A 2021/2022-es tanév utolsó napjához érkeztünk. Mögöttünk pedig egy komoly munkával eltöltött év áll. Végre indul a vakáció.

            A mai napon azonban eljött a számadás ideje. A rátok váró utolsó osztályfőnöki óra jó alkalom arra, hogy közösen számadást végezzetek, mérlegeljétek munkátokat, gondolkodjatok el az eredményeiteken. Vajon kihoztátok a maximumot magatokból? A bizonyítványban lévő jegyek, értékelések egyértelművé teszik, hogy mit sikerült elérnetek az idei tanévben. Tudom, hogy többségetek örömet, büszkeséget érez most, hiszen sokan kiválóan teljesítettek, nagyon igyekeztetek, ezért tovább bátorítalak benneteket a tanulás során, a tudás elsajátításának útján.

            Ne feledjétek, hogy köszönet és elismerés illeti a szüleiteket, talán a nagyszülőket is, akik végig odafigyeltek rátok, segítettek a tanulásban.

            Mindenkinek napfényes, pihentető, kellemes, vidám, játékos, élményekkel teli, balesetmentes nyári szünidőt kívánunk!

          • CO gyakorlat

          • Június 27-én megvalósult iskolánkon az ember- és természetvédelmi gyakorlat. 2 elméleti és 3 gyakorlati órát tartottunk. Az elméleti rész témái: polgári védelem, elsősegélynyújtás, tájékozódás, állat- és növényismeret. A témákkal kapcsolatos információkat prezentációk és videók segítségével sajátítottuk el. A gyakorlati rész az elméletre épült. Minden osztály 3 csoportra osztódott, melyek különböző játékos feladatokat kaptak az egyes témakörökben. A csapatok munkáját pontokkal értékeltük. Ez alapján alakult ki a végső sorrend.

            1. hely: 7. osztály
            2. hely: 9. osztály
            3. hely: 8. osztály
          • Köszönet

          • Köszönetünket fejezzük ki Lelovics Tibor úrnak, a Szülői Szövetség elnökének, aki sok éven át segítette és támogatta intézményünket. Az elmúlt évek alatt a szülőkkel karöltve aktívan együttműködött iskolánkkal, támogatva a pedagógusokat. Mindig a gyerekek érdekeit helyezve előtérbe munkálkodott az oktató-nevelő munka színvonalának emelésén. Köszönjük szépen.

          • Igazgatói különdíj 2022

          • Hagyománnyá vált, hogy minden évben igazgatói különdíjban részesül iskolánk legsikeresebb
            tanulója, aki egyben a 2022-es év tanulója is. Ezt az elismerő kitüntetést az idei évben
            Lelovics Immanuel 9. osztályos tanuló kapta, aki az alapiskolás tanulmányai során aktívan
            bekapcsolódott különböző tantárgyversenyekbe, melyeken kimagasló eredményeket és
            sikereket ért el, s így méltóképpen képviselte iskolánkat. Gratulálunk és további szép
            sikereket kívánunk.

    • Kontakty

      • Základná škola s materskou školou Petra Pázmánya s vyučovacím jazykom maďarským - Pázmány Péter Alapiskola és Óvoda
      • ZŠ: +421 0317703495 MŠ: 0911/348100 Ekonómka: 0313217797
      • P. Pázmaňa 48, 927 01 Šaľa Adresa materskej školy (elokované pracovisko): Družstevná 396/3, 927 01 Šaľa 927 01 Šaľa Slovakia
      • 37861409
      • 2021623835
      • Riaditeľka školy: Mgr. Monika Hamarová Zástupkyňa pre ZŠ: Mgr. Silvia Kőrösová Zástupkyňa pre MŠ: Mgr. Eva Vargová
      • Alena Tamaškovičová (ZŠ Ľ. Štúra) Tel.:0317703175
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje