• Kiállításon jártunk

          • Iskolánk  felső tagozatos tanulói 2020. február 11-én  a Vágsellyei Levéltárban megtekintették a Levéltárak  -  a régió kincstárai c. kiállítást, amely a területi önkormányzatok jogait biztosító kiváltságlevelekből és a jelentős történelmi eseményekre vonatkozó helyi forrásokból  nyújt ízelítőt. 

          • Tavaszi szünet 2020

          • Értesítjük a Tisztelt Szülőket és a tanulóinkat, hogy a tavaszi szünet 2020. február 17-től február 21-ig tart. A tanítás 2020. február 24-én (hétfőn) folytatódik. Mindenkinek jó pihenést kívánunk.

          • Karnevál az óvodában

          • Vidám napra ébredtek az óvodások február 11-én, hiszen elérkezett a várva várt karnevál napja. Minden kisgyermek jelmezt öltött, hogy aztán örömteli hangulatban töltsék az óvodai karnevál vidám óráit. A gyerekek nagyon jól érezték magukat.

          • Kémiáról kicsiknek

          • 2020. január 6-án iskolánk 3. és 4. osztályos tanulói egy rövid sétára indultak.  Céljuk a  Ľudovít  Štúra iskola volt.  Az itt tanuló diákok tanítójuk kíséretében egy érdekes bemutató órát mutattak be. Amíg a száraz jég fehér füstje kápráztatta el a tanulók egy részét, már mellette a lufi fújódott fel egy üveg segítségével. Láttunk elefánt „fogkrémjét” készíteni, csillagszóró tündöklő fényét a víz alatt világítani, pezsgőbomba pezsgését, de maguk is fújtak buborékokat. A kis vékony csőből csodás labdácskák gurultak a gyermekek pólójára. Ha anyagra értek, akár labdázhattak is vele, a sima tenyéren viszont elpukkadtak. Tanulóink szájtátva nézték az egyes kémiai kísérleteket. Ismét bebizonyosodott, hogy egy nehéz tantárgyat is meg lehet szerettetni a gyerekekkel.

          • A szép szó versenye iskolánkban

          • 2020. február 5-én rendeztük meg a Tompa Mihály Vers- és Prózamondó Verseny iskolai fordulóját. A versenybe 58 tanuló kapcsolódott be. Tanulóink előadásában három kategóriában szebbnél szebb versek, mesék, elbeszélések hangzottak el. A járási fordulóba a kategóriák 1. és 2. helyezettjei jutottak tovább. Minden résztvevőnek köszönjük a szereplést, a továbbjutóknak gratulálunk, és további sok sikert kívánunk.

            Felkészítő pedagógusok:

            Mgr. Andódi Laura, Mgr. Bánovský Euridike, Mgr. Dohányos Katalin, Mgr. Ferencei Beáta, Mgr. Páldy Eszter, Mgr. Szetyinszký Veronika.

            Eredmények:

          • Zenés műsor az óvodában

          • Óvodánkba látogatott Szunyog Zsuzsa Volt egy kertem c. zenés interaktív gyermekműsorral, mely során megzenésített gyermekverseket, gyermekdalokat adott elő, bevonva a gyerekeket is az éneklésbe, játszásba.

          • 7 mérföldes csizmában heted 7 határon át

          • Iskolánkban már hagyomány, hogy minden évben benevezünk a 7 mérföldes csizmában heted 7 határon át Országos Mesevetélkedőre. Ebben a tanévben sem történt ez másként. Az iskolai forduló 2020.01.30-án zajlott. Itt eldőlt, hogy a 4 csapat közül melyik két csapat képviseli iskolánkat a körzeti fordulón.

            1. hely: „Harci Pockok” csapata, a 4.osztályos fiúk: Banász Adrián, Banász Ádám, Gemeri Viktor, Németh Andrej.

            2. hely: „Hétmérföldes Kalandorok“ csapata, a 4.osztályos lányok: Keller Vivien, Petrécs Gréta, Szullo Vanda, Varga Bianka.                                                                                                                                                     

            Kívánunk nekik további jó versengést és felkészülést!

             3. hely:  „Az 5. kerék”  csapata. Tagjai: Körösi Kiara, Páczer Krisztína és Vígh Zsófia. 4. osztály.

             4. hely: „Varázsló csajok” csapata. Tagjai: Banász Zsófia, Konkoly Luca, Németh Noémi, Varga Letícia Vanessa a 3. osztályból. 

            Mindenkinek  gratulálunk!

             

          • Tanulóink műsora

          • A CSEMADOK Vágsellyei Alapszervezetének évzáró taggyűlésén, 2020. február 2-án (vasárnap), iskolánk három ügyes tanulója, Németh Noémi 3. osztályos, Hodul Marcell és Lelovics Immanuel 7. osztályos, rövid műsort adott elő a Feketeházy János Magyar Házban.

          • Karnevál az iskolában...

          • Egy vidám, szórakoztató  nappal búcsúztatták 2020. január 31-én az első félévet alapiskolánk alsó tagozatos tanulói. Megrendezésre került az álarcosbál. A parkettet a táncos lábú mesefigurák mellett a focisták, boszik, de a cowboyok és tündérek is elfoglalták. A táncok után feltöltődve, de nagy-nagy izgalommal  várták gyermekeink a tombola húzását. A szerencsések válogatták a szép díjakat, miközben falatozták a finom süteményeket, sósakat is. Köszönettel tartozunk a finomságokért az ügyes kezű anyukáknak, nagymamáknak. Mint mindig, most is sikerült új ötletekkel, jelmezekkel a hagyományos farsangi maszkabált megrendezni a diákönkormányzatunknak a felső tagozaton is. A legkisebbektől a legnagyobb minyonokig mindenki élvezte a karnevál pillanatait ezen a pénteki napon. 

             

             
          • Matematika olimpia

          • 2020. január 29-én lezajlott a Matematika Olimpia járási fordulója a Z5 és Z9 kategóriában.  Iskolánkat az olimpián 4 ötödikes és 4 kilencedikes tanuló képviselte. Finta Luca, 9. osztályos tanuló a versenyen az előkelő 1. helyezést érte el és folytathatja a megmérettetést a kerületi fordulóban.  Az 5. osztályos tanulók: Bán Péter Samuel, Hakszer Edina, Molnár Gergő Dániel, Szabadoš Ádám eredményes megoldók lettek.  A versenyzőknek gratulálunk és további szép eredményeket kívánunk.  Felkészítők: Szabó Magdaléna, Putera Anikó

          • Véget ért a 2019/20-as tanév 1. féléve

          •  

            Van, hogy örülünk, van, hogy kicsit szomorkodunk miatta. Mi az? Az iskolai félévi bizonyítvány. 

            Bármilyen szép is ez a bizonyítvány, bárhogy is sikerült a tanév, szeretlek, és az a legfontosabb, hogy boldog legyél. Ez egy nagyon lényeges kulcsmondat a gyerekfül számára a félév vagy tanév végén, hiszen tudnia kell, hogy őt nem a jegyei határozzák meg a szülei és mások szemében. Jó és rosszabb bizonyítvány kézhez kapása után is minden gyereknek jár egy szerető ölelés.

            A mai napon tanulóink megkapják a magaviseletről és az egyes tantárgyak eredményéről szóló félévi kivonatot. A tanulókat  a 2019/20-as félév végén egy nap szünidő várja hétfőn, azaz 2020. február 3-án. A tanítás 2020. február 4-én folytatódik, azaz jövő hét kedden. A tanulókat még a tavaszi és a húsvéti szünet is megörvendezteti a nyári szünet előtt.

          • Előadás az extrémizmusról

          • A nyolcadik és a kilencedik osztályos tanulók 2020. január 28-án rendkívül érdekes előadáson vettek részt iskolánkban. Az előadó ft. Farkas Zsolt szőgyéni esperes-plébános, történelemtanár és hitoktató volt, aki speciális pasztoráció kereteiben a bűnüldözési szervekkel együttműködve foglalkozik az extrémizmussal, és iskolákban tart bűnmegelőzési, nevelési célzatú előadásokat. Felhívta a tanulók figyelmét a szélsőséges csoportok veszélyeire, valós példák segítségével magyarázta el, hogy az extrém csoportok hogyan hálózzák be és ejtik csapdába a naiv fiatalokat, ahonnan aztán nehezen lehet szabadulni. A megkörnyékezés napjainkban szociális hálókon, internetes fórumokon is történik. Zsolt atya figyelmeztette a tanulókat, hogy ne viseljenek olyan pólókat, melyeken tiltott szimbólumok vannak, bemutatott néhány elkobzott tiltott zászlót és kitűzőgyűjteményt. Elmagyarázta, hogy használatuk büntetendő. Előadását megszívlelendő tanáccsal fejezte be: „Ha több ismerettel rendelkeztek, kevésbé lesztek befolyásolhatók.“

          • SZÜLŐI ÉRTEKEZLET AZ ISKOLÁBAN

          • Értesítjük a Tisztelt Szülőket, hogy 2020. február 5-én (szerdán) az iskola épületében szülői értekezletet tartunk az egyes osztályoknak 15.30-tól, melyen sor kerül 2019/20-as tanév első félévének értékelésére, valamint az osztályokkal kapcsolatos fontos információk megbeszélésére. Mindenkit szeretettel várunk. Megjelenés fontos!

          • Az országos tesztelés eredményei – T5-2019

          • A Szabványosított Mérések Nemzeti Intézete (NÚCEM) ismertette a 2019. november 21-én végzett Tesztelés 5 tudásszintfelmérés eredményeit. A felmérésen részt vett minden 5. osztályos, azaz 20 tanulónk. Két tantárgyból írtak tesztet:

            • matematikából,
            • magyar nyelv és irodalomból.

            A Tesztelés 5-2019 eredményei: Matematikából az országos szintű átlag 63,4%, az iskolai eredmény 74,2%, azaz átlagon felüli. A magyar nyelv és irodalom tesztek eredményének országos átlaga 62%. Az iskolai eredmény pedig 77,7%, azaz az országos átlagtól szintén jobb eredmény. Az országos átlag feletti teljesítmény mindkét tantárgyból nagyon pozitív eredményként könyvelhető el.

            Az országos mérés célja a tanulók alsó tagozaton szerzett ismereteinek és kompetenciáinak a felmérése. Az itt elért eredményeket négy év múlva  a kilencedik évfolyam végén megszervezett Tesztelés 9 adataival hasonlítják majd össze.

            Az 5. osztályos tanulóinknak további szép eredményeket és jó tanulást kívánunk.

          • MAGYAR KULTÚRA NAPJA 2020

          •  

            Iskolánk 3 tanulója az idei tanévben is jelentkezett a Magyar Kultúra Napja alkalmából meghirdetett tanulmányírói pályázati felhívásra, melyet a Palóc Társaság hirdetett meg, melynek célja a magyarságtudat elmélyítése, a szülőföld iránti hűség erősítése, az anyanyelvi képességek fejlesztése és magyar fiataljaink tehetségének kibontakoztatása.

            Balázs Veronika a „Lángot adok, add tovább!” – Hagyományőrzők és a hagyományok éltetése napjainkban témakört, Benes Zsófia a Régi mesterségek űzői a mában – Új kihívások, szokások, célok és lehetőségek, Daru Csenge pedig a „Mi egy vérből valók vagyunk” – Gondolataim az összetartozás évéről témakört választotta.

            Daru Csenge fogalmazásával 2. helyezést, Balázs Veronika pedig 3. helyezést ért el. A díjkiosztó ünnepséget Budapesten, a Magyarság Házában tartották meg 2020. január 19-én, vasárnap délután. A díjazottak sok szép ajándékkal, elismerő oklevéllel és egy szép napemlékével lettek gazdagabbak.

          • Spartan Race futóverseny

          • Marosi Anna, iskolánk 5. osztályos tanulója 2020. január 18-án Besztercebányán vett részt a Spartan Race elnevezésű versenyen. A Kids kategóriában indult, ahol 3,2km távolságot és közben 20 akadályt kellett leküzdenie. Anna ismét sikeresen célba ért, a szombati már a sokadik Spartan versenye volt. Lassan két éve hetente kétszer edz, hogy könnyen vegye az akadályokat.

          • Ki mit tud

          • December 20-án a délelőtti programok egyike a Ki mit tud? volt, ahol a tanulók bemutathatták hobbijukat, ügyességüket. Volt Rubik-kocka kirakás, fotók és rajzok bemutatása, gitár, citera, bűvésztrükk, tánc...

            Bár úgy hisszük, jól ismerjük tanulóinkat, mégis mindig meg tudnak lepni, micsoda tehetség rejlik bennük, mennyi mindenben ügyesek. Gratulálunk minden résztvevőnek, büszkék vagyunk rátok.

          • Ünnepvárás

          • Az idei év utolsó tanítási napján a 8. osztályos tanulók Szetyinszký Veronika tanitó néni vezetésével nagyon szép zenés - verses összeállítással kedveskedtek iskolánk tanulóinak és pedagógusainak. Köszönjük a megható műsort,  boldog karácsonyt kívánunk és jó pihenést a  téli szünetben.

    • Kontakty

      • Základná škola s materskou školou Petra Pázmánya s vyučovacím jazykom maďarským - Pázmány Péter Alapiskola és Óvoda
      • ZŠ: +421 0317703495 MŠ: 0911/348100 Ekonómka: 0313217797
      • P. Pázmaňa 48, 927 01 Šaľa Adresa materskej školy (elokované pracovisko): Družstevná 396/3, 927 01 Šaľa 927 01 Šaľa Slovakia
      • 37861409
      • 2021623835
      • Riaditeľka školy: Mgr. Monika Hamarová Zástupkyňa pre ZŠ: Mgr. Silvia Kőrösová Zástupkyňa pre MŠ: Mgr. Eva Vargová
      • Alena Tamaškovičová (ZŠ Ľ. Štúra) Tel.:0317703175
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje