• Ünnepi köszöntő

          • Ne a hóban, csillagokban,
            Ne ünnepi foszlós kalácson,
            Ne díszített fákon, hanem
            A szívekben legyen karácsony! (Szilágyi Domokos)

             

            Ismét eltelt egy esztendő, közeleg a várt fenyőillatú ünnep. Idén kissé más volt az advent, s más lesz a karácsony is. A váratlanul megjelent vírus teljesen felforgatta mindannyiunk életét, az eddigi szokásainkat, a mindennapjainkat. A világ megváltozott körülöttünk, s talán mi magunk is megváltoztunk.

            Nemcsak a hétköznapjainkat, de a megszokott ünnepi eseményeket is meghatározza a járvány, átírja a távolságtartás, a félelem és az elővigyázatosság. A 2020-as év különös volt, számtalan új dolgot kellett megtapasztalnunk, de bizonyára sok mindenre meg is tanított minket. Szinte hihetetlen, ahogy az eddig ismert világ mennyire átalakult. Ami eddig biztos és állandó volt, kiszámíthatatlan lett, a terveink és a lehetőségeink korlátozottak. A legnehezebb talán a biztonság elvesztése volt. Bizonyára most jobban tudatosítjuk az emberi kapcsolatok értékét, hiszen a modern technikai eszközök nem pótolhatják a személyes találkozást. A fontossági sorrendünk elején álló számos dolog, szempont és érték gyorsan átértékelődött, előtérbe került az egészség, a család, a közös együttlét, a személyes találkozás és az ölelés.

            Hisszük azonban, hogy az év legszebb ünnepe újra beköltözik az otthonainkba és a szívünkbe is. S ilyenkor legalább néhány napig csak egymásra figyelhetünk,  új erőt gyűjthetünk a következő évben ránk váró mindennapi kihívásokhoz, újabb feladatokhoz.
            Összegezzük az elmúlt év történéseit, hogy mennyire tudtunk megfelelni elsősorban önmagunknak, családunknak, munkánknak, környezetünknek, saját küldetésünknek.

            Karácsony csodája megismételhetetlen és reményteljes. Reményt ébreszt, hogy életünk visszatérhet nemsokára a régi kerékvágásba. Egymásba kapaszkodva sikerülhet majd túljutni a nehézségeken, a hitből új erőt meríteni, hogy ne csak önmagunk, de mások támaszai is lehessünk ebben az embert próbáló nehéz időszakban.

            Kívánom, hogy ne csak az év utolsó napjaiban világítson a szívekben a remény fénye és az otthonokban a gyertyaláng, hanem az új 2021-es esztendő minden napján, így őrizve tovább a karácsony igazi értékét és hangulatát. Hozzon az új év megnyugvást, egészséget, megértést, békességet és szeretetet.

            Vigyázzunk családunk és saját egészségünkre, mert ha van egészség, az ember hihetetelen dolgokra és apró csodákra is képes. Ezen gondolatok jegyében, egy mögöttünk hagyott nehéz év végén, kívánunk békés, boldog, szent karácsonyi ünnepet, valamint egészségben gazdag és örömtelibb 2021-es új évet.

             

             

             

          • Karácsonyi álom

          • Petrécs Gréta ma Szekeres Adrien, Wolf Kati, Roy, Pély Barna: Karácsonyi álom című dalát énekli. Szeretettel küldjük mindenkinek.

          • Šťastné a veselé

          • Petrécs Gréta 5. osztályos tanuló karácsonyi dalaival folytatjuk ünnepi videó sorozatunkat. Ma Dominika Mirgová - ŠŤASTNÉ A VESELÉ című dalát adja elő. Fogadják szeretettel.

          • Információk a 2021-es iskolakezdéssel kapcsolatosan

          • Az oktatásügyi minisztérium a 2021. január 11-e utáni iskolai visszatérésre elkészített egy minisztériumi tervezetet.   Az iskolai visszatérés (nappali vagy távoktatás forma) az ún. covid-automatához lesz igazítva. A tervezet szerint a 2021-es januári visszatérés előtt az iskolásokat letesztelik. A szülők között jelenleg kérdőívben mérjük fel az érdeklődést a tesztelés iránt az Edupage weboldalon keresztül.

            Az aktuális információk a  2021-es iskolakezdéssel megtalálhatóak: https://www.minedu.sk/navrat-do-skol-2021/

            Aktuálne informácie týkajúce sa návratu do škôl 2021 sa nachádzajú na webovom sídle ministerstva školstva: https://www.minedu.sk/navrat-do-skol-2021/

          • Ünnepi hangulatban az alsósok

          • A szünet előtti utolsó napon az alsó tagozatos tanulók vidám órákat töltöttek együtt. Ajándékokat készítettek, karácsonyi dalokat hallgattak. Azt mondják nagyon várják már a karácsonyt.

          • Várakozás

          • A karácsonyi készülődés az alsó tagozatosoknál szemmel láthatóan fokozódik. Díszítenek, ajándékokat készítenek, hangolódnak. Kíváncsiak voltunk, hogy a távoktatásban résztvevő felsősök vajon hogyan készülődnek az ünnepekre. Örömmel látjuk, hogy a tanulás mellett megmaradt az alkotói kedv és kreatív dolgok születtek.

             

          • Ünnepi ráhangolódás

          • Közeleg a karácsony, kicsit más lesz, mint ebben az évben oly sok minden. Elmarad az alsó tagozatosok karácsonyi műsora, de úgy gondoltuk, hogy legalább az interneten keresztül közvetítjük Önök felé a gyerekek üzenetét. A hétvégéig minden napra jut egy-egy osztály műsora. Fogadják ma  szeretettel az első osztályosok verses összeállítását. 

          • Megújult az informatika tanterem

          • Elkészült az informatika tanterem, áthelyezve, új gépekkel várjuk a tanulókat. Megérkezett a WeDo 2.0 lego robotkészlet is, amelyet a Digitális Témahéten nyertünk az iskola részére. Remélem, hogy januárban a felső tagozatosoknak is  az iskolában folytatódik majd a tanulás és dolgozhatunk ezekkel az eszközökkel.

          • Mikulás az óvodában

          • Az óvodába is ellátogatott a Mikulás. A jó gyerekek 2 csomagot kaptak, köszönet érte a Szülői szövetség vezetőségének és a szülőknek. 

          • Újra Mikulás

          • Iskolánkba ismét ellátogatott a Mikulás, ezúttal az OZ-PALMA polgári társulás ajándékozta meg a tanulókat. Köszönjük szépen a csomagokat.

            Do našej školy znovu zavítal Mikuláš, Občianske združenie OZ-PALMA darovalo našim žiakom balíčky. Ďakujeme pekne.

          • Sikeres projekt: A múltból a jövőbe

          • A Pázmány Péter Alapiskola és Óvoda mellett működő Szülői Szövetség  újabb sikeres pályázat által nyert összegét egy ismertető brosúra kiadására, valamint információs tábla elkészítésére és emléktárgyak megvásárlására tudtuk fordítani.

            A kiadvány megjelentetése három nyelven - magyarul, szlovákul, angolul – régóta szerepel iskolánk hosszú távú céljai között. Segítségül szolgálhat majd mindazoknak, akik szeretnék megismerni nemcsak az iskola múltját, jelenét, hanem Vágsellye és környéke történelmét is. A kiadvány tanulóink kutató munkáiból jött létre.

            Iskolánk a Pázmány Péter tiszteletbeli nevet viseli, amely arra kötelez, hogy ápoljuk a múlt hagyományait, és mindazt, ami összefügg e neves egyéniség munkásságával.

            Az iskola főbejáratánál elhelyezett információs táblán iskolánk logója, képe, valamint alapinformációk találhatók. A reklámtárgyak és az ismertető kiadvány elsősorban iskolánk reprezentálására és propagálására szolgálnak.

            "Nyitra Megyei Önkormányzat anyagi támogatásával valósult meg."

            "Realizované s finančnou podporou Nitrianskeho samosprávneho kraja."

             

          • Úspešný projekt s názvom: Z minulosti do budúcnosti so školou Pázmánya

          • Rodičovské združenie pri Základnej škole s materskou školou P. Pázmánya s VJM v Šali sa znova zapojilo do vyhláseného projektu Nitrianskeho samosprávneho kraja v oblasti kultúry. V rámci úspešného projektu sme získali finančné prostriedky na vydanie tzv. informačnej brožúry, na zhotovenie informačnej tabule o našej škole, ďalej na zakúpenie reklamno-propagačných predmetov. Záujem o vydanie publikácie bolo dlhodobým plánom a zámerom školy, a to vydanie v troch jazykoch: v maďarskom, slovenskom i v anglickom jazyku. Cieľom vydania je oboznámiť záujemcov a čitateľov o krátkej histórii ZŠ s MŠ P. Pázmánya s VJM Šaľa. Prostredníctvom nej je možnosť spoznať mesto Šaľa a jej okolie, minulosť aj prítomnosť. Brožúra vznikla z výskumných prác a projektov žiakov školy.

            Škola nesie čestný názov po významnej osobnosti, ktorou je biskup Peter Pázmány, ktorého život a dielo sa bezprostredne spája s mestom Šaľa. Uvedený fakt zaväzuje školu pestovať tradície spájajúce sa s jeho menom osobnosti.  Veľká informačná nástenná tabuľa obsahuje základné informácie o škole, spolu s obrázkom inštitúcie a znázornením loga školy. Je umiestnená pri hlavnom vchode  školy. V budúcnosti ju plánujeme rozšíriť aj o ostatné informácie (napr. významné udalosti v živote školy) v závislosti od finančných prostriedkov.

            Zhotovená brožúra a magnetky budú slúžiť ako reklamné materiály a predmety pre školu na reprezentačné účely, predovšetkým na propagáciu školy.

            Očakávaným prínosom uvedeného projektu je:

            • zviditeľnenie a prezentácia ZŠ s MŠ P. Pázmánya s VJM Šaľa,
            • brožúra slúžiaca ako informačno-propagačný materiál týkajúci sa predovšetkým histórie našej školy, P. Pázmánya a taktiež mesta Šaľa,
            • zachovanie regionálnych hodnôt a spracovanie historických faktov,
            • estetizácia interiéru školy formou informačnej tabule so zameraním na školu,
            • využitie reklamných predmetov.

            Ďakujeme.

             "Nyitra Megyei Önkormányzat anyagi támogatásával valósult meg."

            "Realizované s finančnou podporou Nitrianskeho samosprávneho kraja."

      • Kontakty

        • Základná škola s materskou školou Petra Pázmánya s vyučovacím jazykom maďarským - Pázmány Péter Alapiskola és Óvoda
        • ZŠ: +421 0317703495 MŠ: 0911/348100 Ekonómka: 0313217797
        • P. Pázmaňa 48, 927 01 Šaľa Adresa materskej školy (elokované pracovisko): Družstevná 396/3, 927 01 Šaľa 927 01 Šaľa Slovakia
        • 37861409
        • 2021623835
        • Riaditeľka školy: Mgr. Monika Hamarová Zástupkyňa pre ZŠ: Mgr. Silvia Kőrösová Zástupkyňa pre MŠ: Mgr. Eva Vargová
        • Alena Tamaškovičová (ZŠ Ľ. Štúra) Tel.:0317703175
    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje