• Oklevelek, jutalomkönyvek

          • A tanévzáró végén tanulóinknak átnyújtottuk az okleveleket és a Szülői Szövetség által támogatott jutalomkönyveket – az elért kitűnő tanulmányi eredményeikért és iskolánk méltó képviseléséért, a versenyekben való sikeres részvételért.

          • Búcsúzás

          • Szeretnénk megköszönni azon kollégák munkáját, hozzáállását és igyekezetét, akik ebben a tanévben befejezik munkaviszonyukat intézményünkben. Akitől ma búcsúzunk, Szabó Magdaléna, Prieložný Katalin, Pozsonyi Ivett tanító nénik. Kívánunk nekik sok erőt, jó egészséget, optimizmust, sikereket a továbbiak során. 

          • Nyugdíjba vonuló kollégáink

          • Bár egy pedagógus mindig pedagógus marad, még akkor is, ha búcsút int a katedrának, most mégiscsak lezárult egy korszak. A mai tanévzáró ünnepségen nemcsak a kilencedikeseink lépik át utoljára a vágsellyei Pázmány Péter Alapiskola és Óvoda ajtaját, hanem négy kedves, elhivatott, megbízható, pontos és sokoldalú kollégától is búcsút veszünk: Szetyinszky Veronika, Paszmár Erzsébet, Páldy Eszter, Vörös Edit tanító néniktől. Kollégáktól, akik több száz gyermeket tanítottak meg írni, olvasni, számolni, szerettették meg velük a játékos tanulást, megmutatták nekik a magyar és a szlovák nyelvek szépségeit. A dolgos időszak valamennyiük számára hosszú idő volt ahhoz, hogy nyomtalanul eltűnjön. Bizonyára emlékek sora villan most fel gondolataikban. Voltak vidám, lelkesedéssel teli napok, de a sors olykor akadályokat is gördített eléjük, hogy jellemüket formálja, erősítse. Akkor sem adták fel hivatásuk, mindvégig megoldásokat keresve kitartottak. Segítették kollégáikat, tanultak, dolgoztak, küzdöttek velünk, értünk, s a fiatalabb nemzedékért. Hosszú éveken át dolgoztak sok-sok gyermekért, akik bizonyára szívesen emlékeznek a tanítási órákra, foglalkozásokra, versenyekre, kirándulásokra, szakkörökre, közös programokra és élményekre. A pedagóguspályán eltöltött éveket és színvonalas munkájukat alkalmazottaink és tanulóink nevében is megköszönöm. Kívánunk valamennyiüknek hosszú, boldog, egészséges nyugdíjas éveket, megérdemelt pihenést.

          • Tanévzáró 2022

          • Minden szeptemberben, mikor elkezdünk egy új tanévet, arra gondolunk, milyen hosszú is lesz az előttünk álló 10 hónap, de így visszatekintve úgy tűnik, csak egy röpke pillanat volt, gyorsan múlt el, nagy utat tettünk meg. A 2021/2022-es tanév utolsó napjához érkeztünk. Mögöttünk pedig egy komoly munkával eltöltött év áll. Végre indul a vakáció.

            A mai napon azonban eljött a számadás ideje. A rátok váró utolsó osztályfőnöki óra jó alkalom arra, hogy közösen számadást végezzetek, mérlegeljétek munkátokat, gondolkodjatok el az eredményeiteken. Vajon kihoztátok a maximumot magatokból? A bizonyítványban lévő jegyek, értékelések egyértelművé teszik, hogy mit sikerült elérnetek az idei tanévben. Tudom, hogy többségetek örömet, büszkeséget érez most, hiszen sokan kiválóan teljesítettek, nagyon igyekeztetek, ezért tovább bátorítalak benneteket a tanulás során, a tudás elsajátításának útján.

            Ne feledjétek, hogy köszönet és elismerés illeti a szüleiteket, talán a nagyszülőket is, akik végig odafigyeltek rátok, segítettek a tanulásban.

            Mindenkinek napfényes, pihentető, kellemes, vidám, játékos, élményekkel teli, balesetmentes nyári szünidőt kívánunk!

          • CO gyakorlat

          • Június 27-én megvalósult iskolánkon az ember- és természetvédelmi gyakorlat. 2 elméleti és 3 gyakorlati órát tartottunk. Az elméleti rész témái: polgári védelem, elsősegélynyújtás, tájékozódás, állat- és növényismeret. A témákkal kapcsolatos információkat prezentációk és videók segítségével sajátítottuk el. A gyakorlati rész az elméletre épült. Minden osztály 3 csoportra osztódott, melyek különböző játékos feladatokat kaptak az egyes témakörökben. A csapatok munkáját pontokkal értékeltük. Ez alapján alakult ki a végső sorrend.

            1. hely: 7. osztály
            2. hely: 9. osztály
            3. hely: 8. osztály
          • Köszönet

          • Köszönetünket fejezzük ki Lelovics Tibor úrnak, a Szülői Szövetség elnökének, aki sok éven át segítette és támogatta intézményünket. Az elmúlt évek alatt a szülőkkel karöltve aktívan együttműködött iskolánkkal, támogatva a pedagógusokat. Mindig a gyerekek érdekeit helyezve előtérbe munkálkodott az oktató-nevelő munka színvonalának emelésén. Köszönjük szépen.

          • Igazgatói különdíj 2022

          • Hagyománnyá vált, hogy minden évben igazgatói különdíjban részesül iskolánk legsikeresebb
            tanulója, aki egyben a 2022-es év tanulója is. Ezt az elismerő kitüntetést az idei évben
            Lelovics Immanuel 9. osztályos tanuló kapta, aki az alapiskolás tanulmányai során aktívan
            bekapcsolódott különböző tantárgyversenyekbe, melyeken kimagasló eredményeket és
            sikereket ért el, s így méltóképpen képviselte iskolánkat. Gratulálunk és további szép
            sikereket kívánunk.

          • Ballagás 2022

          • „A cél módfelett fontos, de ami igazán számít az út, amelyen odaérsz.”

            Ez az út 9 évvel ezelőtt kezdődött, amikor 18 gyermek vágott neki a nagy utazásnak, az
            ismeretlen útnak. És mint minden út, ez is tartogatott meglepetéseket, sőt nem is
            akármilyeneket.
            Hiszem, hogy készek vagytok egy új, izgalmas útra, és hogy ez az út merre visz, az csak
            rajtatok múlik. Merjetek sokat akarni és nagyot álmodni. Kívánok nekted erőt véghez vinni
            terveiteket, valóra váltani álmaitokat, megtalálni helyeteket a világban, és boldog, értékes
            emberként élni!

          • Iskolai rovásírás-verseny

          • 2022. június 23-án rovásírás-versenyt rendeztünk iskolánkban. A versenybe ötödikes és hatodikos tanulók kapcsolódtak be. Az egész évi kemény tanulás és gyakorlás meghozta gyümölcsét, a tanulók nagyon szépen megoldották a feladataikat.

            I. helyezett: Németh Noémi (5. osztály)

            II. helyezett: Kubányi Levente (6. osztály)

            III. helyezett: Gemeri Viktor (6. osztály)

            Minden versenyzőnek gratulálunk, és sok erőt, kitartást és sikert kívánunk a további versenyekhez!

             

          • Tanulmányi kirándulás a Csodák Palotájában

          • Iskolánk felsős tanulói 2022. 6. 24-én tanulmányi kiránduláson vettek részt Budapesten a Csodák Palotájában, mely egyben az év végi kirándulás is volt. Tanulóink hat pedagógus kíséretében kipróbálhatták az interaktív játszóház kínálta csodákat: fizikai és kémiai kísérleteket, logikai játékokat, szabadulószobát, 3 D – 9 D mozielőadásokat és megtekintették az Öveges színpadon bemutatott  érdekes kísérleteket. Nagyon szép napot töltöttünk együtt és élményekkel, tudással gyarapodva tértünk haza. Az így szerzett ismereteket, tapasztalatot kamatoztatni fogjuk a jövőben a természettudományi tantárgyak oktatasánál. A kirándulás a Szülői Szövetség támogatásával  valósult meg, melyért köszönet!

          • Driny barlang, Vöröskő

          • 2022. június 24-én az alsó tagozatos tanulók az osztályfőnökök kíséretében osztálykiránduláson vettek részt. Úticéljuk  a Driny-barlang és Vöröskő vára volt. A barlangban a szűkebb hasadékjáratok után a lenyűgöző cseppkődíszítéseket szájtátva nézték tanulóink. A várban egy tanulságos interaktív tárlatvezetés várta őket. A sok régi bútor mellett a korabeli fegyverek, ruhák, freskók, festmények nyűgözték le tanulóinkat. A bő program mellett fagyizásra és vásárlásra is sor került.  Kellemesen elfáradva, tele élményekkel érkeztünk haza.  Köszönjük a Szülői Szövetség támogatását.

          • Az országos tesztelés eredményei – T5-2022

          • A Szabványosított Mérések Nemzeti Intézete (NÚCEM) ismertette a 2022. május 18-án végzett országos Tesztelés 5 tudásszintfelmérés eredményeit. A felmérésen részt vett minden 5. osztályos, azaz 22 tanulónk. Két tantárgyból írtak tesztet:

            • matematikából,
            • magyar nyelv és irodalomból.

            A Tesztelés 5-2022 eredményei: Matematikából az országos szintű átlag 61%, az iskolai eredmény 66,2%, azaz átlagon felüli. A magyar nyelv és irodalom tesztek eredményének országos átlaga 65,3%. Az iskolai eredmény pedig 72%, azaz az országos átlagtól szintén sokkal jobb eredmény. Az országos átlag feletti teljesítmény mindkét tantárgyból nagyon pozitív eredményként könyvelhető el.

            Az országos mérés célja a tanulók alsó tagozaton szerzett ismereteinek és kompetenciáinak a felmérése. Az itt elért eredményeket négy év múlva  a kilencedik évfolyam végén megszervezett Tesztelés 9 adataival hasonlítják majd össze.

            Az 5. osztályos tanulóinknak további szép eredményeket és jó tanulást kívánunk.

             

             

             

          • Ballagás az óvodában

          • Mérföldkőhöz érkeztek az óvodákból elballagó gyermekek, hiszen szeptembertől már az iskola padjait koptatják. Hatalmas változás megy bennük végbe, véget ér a kisgyermekkor, s nagy a változás az őket eddig körülvevő kis világban is. Kedves ballagók, gyorsan elszaladtak az évek, s búcsút vesztek az óvodától, az óvónéniktől, Andrea nénitől, Ivetka nénitől, Évike igazgatóhelyettes nénitől, Hajnalka takarítónénitől is, az itt maradó ovistársaitoktól, barátaitoktól, mindazoktól, akikkel együtt voltatok, játszottatok, énekeltetek, verseltetek, rajzoltatok, festettetek az itt eltöltött évek alatt. Kis tarisznyátokat megtöltöttétek az óvodában sok-sok élménnyel, játékkal, sétával, különféle aktivitásokkkal, sport- és gyermeknapokkal, közös programokkal.

            Vigyétek magatokkal a szép élményeket, vidámságot, melyben itt éltetek. Sok sikert, jó tanulást kívánunk.

          • Fellépés a Vágsellyei Vásárban

          • A Vágsellyei Vásár programja keretében 2022. június 26-án, szombaton, bemutatkoztak a Pázmány Péter Alapiskola és Óvoda tanulói is.

            Bevezetésként a Muskátlis Néptánckör műsorát láthatták az érdeklődők. A tánccsoport, mely tagjai iskolánk tanulói is, 2010-ben alakult Vágkirályfán, Daru Bertalan Elvíra és Daru Zsolt vezetésével. Főleg Vágkirályfán és a környékbeli rendezvényeken szerepelnek. Idén májusban pedig Telčen képviselték Vágsellye városát nagy sikerrel. Előadásukban csallóközi táncokat, gyermekjátékokat, valamint magyarbődi táncokat láthattunk.

            Utánuk következett Németh Noémi, 5. osztályos tanuló, aki a hegedűt négy éves kora óta a legjobb barátjának tekinti. Előadásában meghallgattuk Charles Dancla-tól a Pacsini témára írt variációkat. Végül egy olasz romantikus dallal zárta a műsort Németh André, 6. osztályos tanuló, melynek címe Un amore cosi grande.

            Köszönjük a színvonalas fellépést minden szereplőnek.

          • Akikre büszkék vagyunk 2022-ben...

          • 2022. június 22-én iskolánk két tanulója vehetett át kitüntetést  a Városi Tanügyi Hivatal által megszervezett járási kiértékelésen a kultúrház mozitermében. Hodul Marcell 9. osztályos tanuló, aki kiváló szavalónk, sikeresen képviselte iskolánkat az Országos Petőfi-Tompa Seregszemlén. Szabó Máté 8. osztályos tanulók szintén szép eredményeket ért el az említett szavalóversenyen, valamint a Maks matematikai és Scratch informatikai versenyen is. Mindkét tanulónknak és a felkészítő pedagógusoknak gratulálunk. Köszönjük, hogy a versenyeken elért jó eredményeikkel öregbítették iskolánk hírnevét.

            Fotó: www.sala.sk

          • Olimpia óvodásoknak

          • Június 16-án az óvodások részt vettek a járási sport olimpián, ahol több sportágban versenybe szálltak a város óvodásaival. Érmet ugyan nem nyertek, de élményekben gazdagon tértek haza sok - sok ajándékkal, amit a résztvételért kaptak. 

          • TALENT énekverseny

          • A TALENT 2022 énekverseny XIV. járási fordulóján 6. osztályos tanulóink szépen szerepeltek. Németh Andrè modern ének kategóriájában 2. helyen, Petrécs Gréta pedig a 3. helyen végzett. Gratulálunk és további sikereket kívánunk.

          • Sportdélután

          • 2022. június 17.-én (pénteken) megrendezésre került az iskolánk udvarán a sportdélután. A délután a gyerekek kis bemutatóival kezdődtek, nevezetesen:
            Grédi Alexandra V. osztályos tanuló – Capuera bemutatója

            Kubányi Levente VI. osztályos tanuló – Karate bemutatója

            A gyerekek előadásai után Lozsi Katalin aerobic bemutatója következett, amelybe a gyerekek, sőt a szülők is közösen nagy örömmel bekapcsolódtak, és együtt edzettek az előadóval.

            Később a fiúk és apukák közti focimeccsre is sor került, ahol a kicsik és nagyok egyaránt nagy szeretettel és motivációval álltak neki, hogy a szüleikkel egy szórakoztató focimeccset játszanak.

            A fiúk után a lányoké lett a főszerep, hiszen kézifocimeccsre került sor a lányok és az édesanyák között.

            A gyerekek és  a szülők egyaránt élvezték az együtt töltött időt a sportdélutánon.

          • Író-olvasó találkozó Fellinger Károllyal

          •    Június 14-én iskolánkba látogatott az ismert felvidéki költő és helytörténész, Fellinger Károly, hogy az alsó tagozatos tanulók körében népszerűsítse műveit, illetve felhívja a figyelmet az olvasás szeretetére. Az általa gyűjtött mondák közül kettőt jókai tájszólásban mondott el, de mesélt a gyermek-és ifjúkoráról, a pályafutásáról és arról is, miért és hogyan kezdett el mondákat és meséket gyűjteni a magyarlakta településeken. Az óvodások és kisiskolások körében is ismert Barangoló, Csatangoló, Lófráló és Bóklászó című köteteiből fel is olvasott néhány verset, majd szavalásra buzdította a tanulókat. Szavalatért cserébe egy-egy könyvet adott ajándékba, méghozzá névre szólóan dedikálva. Ezt követően a gyerekek kérdéseire válaszolt, majd újabb meglepetések kerültek elő a tarsolyából: egy kis édesség és egy aprócska szerencsemalac, amit a gyerekek körbeadtak és mindenki kívánhatott valamit. Az ígéret szerint holnapra sok-sok kívánságnak kell teljesülnie. Karcsi bácsi, szaván fogjuk és várjuk vissza sok szeretettel a jövőben is!

    • Kontakty

      • Základná škola s materskou školou Petra Pázmánya s vyučovacím jazykom maďarským - Pázmány Péter Alapiskola és Óvoda
      • ZŠ: +421 0317703495 MŠ: 0911/348100 Ekonómka: 0313217797
      • P. Pázmaňa 48, 927 01 Šaľa Adresa materskej školy (elokované pracovisko): Družstevná 396/3, 927 01 Šaľa 927 01 Šaľa Slovakia
      • 37861409
      • 2021623835
      • Riaditeľka školy: Mgr. Monika Hamarová Zástupkyňa pre ZŠ: Mgr. Silvia Kőrösová Zástupkyňa pre MŠ: Mgr. Eva Vargová
      • Alena Tamaškovičová (ZŠ Ľ. Štúra) Tel.:0317703175
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje