• Nálunk járt a Mikulás

     • Ma iskolánkba és az óvodába is ellátogatott a Mikulás. Minden osztályba bekopogott és egy kis édességgel kedveskedett a gyerekeknek. Az óvodások az éneklés után átvehették megérdemelt csomagjukat és a Kovács család ajándékát.

     • Floorbal bajnokság

     • Iskolánk floorballcsapata részt vett a járási floorball bajnokságon. 2019. dec. 3-án Vágvecsén, a Bernolák utcai Alapiskolában az elődöntőben 2. helyezèst érték el. Ezzel az eredmènnyel bejutottak a Tornócon, 2019. dec. 5-én rendezett döntőbe. Itt a dicséretes 2. helyen végeztek. A csapat tagjai teljes bevetéssel küzdöttek e szèp eredmények eléréséért. Csapattagok: Farkaš Márk, Polgár Dániel, Kovács Kristóf, Rukovánsky Ármin, Hamar Dániel, Horváth Máté, Závodský Christofer, Bende Marcell, Macky Máté Patrik. GRATULÁLUNK!

     • Jól szórakoztunk...

     • 2019. december 5-én előzetes Mikulás-napi koncerttel vendégszerepelt iskolánkban  a magyarországi Kabai Alex színész-énekes. A kis óvodások és az alsó tagozatosok, valamint a felső tagozatos tanulók az előadás során ismert dalokat és slágereket hallhattak, sőt közösen énekeltek az előadóval. A hangulat egyre fokozódott, s a bátrabbak táncoltak is az énekessel. Köszönjük az együtt eltöltött vidám zenés perceket és a szórakoztató koncertet, mely a Szülői Szövetség támogatásával valósult meg.

     • Sakk

     • Iskolánk sakkcsapata – Molnár Gergő Dániel 5. osztály,  Hodul Marcel 7. osztály, Danada Tímea  és  Tóth Ádám 8. osztály – 2019. november 29-én részt vett  az Alsó Vágmente Helyi Akciócsoport és a Zsigárdi Községi Sakk-klub szervezésében megrendezésre került sakkversenyen, ahol csapatunk adicséretes 4. helyezést érte el. Gratulálunk!  Kísérő pedagógus: Mgr. Szetyinszky Veronika

     • A NAGY REKORD

     • Suba Sára, 9. osztályos tanuló, Kecskeméten vett részt a Fiatal Uszonyosúszók Világtalálkozóján 2019. 11. 30. – 12. 1-jén. Sikeresen szerepelt és dobogós helyezést ért el a következő versenyszámokban:

      50 méteres felszíni úszás – 1. hely,

      50 méteres búvárúszás  – 1. hely,

      100 méteres uszonyos felszíni úszás – 1. hely,

      200 méteres uszonyos felszíni úszás – 1. hely, ezzel megdöntötte a 10 éves szlovákiai rekordot 1:33,58 idővel.

      Gratulálunk és további szép sporteredményeket kívánunk.

     • Látogatás a Solidaritas idősek otthonában

     • Hagyományunkhoz híven idén is ellátogattunk az alsó tagozatos tanulóinkkal a Solidaritas idősek otthonába, ahol tárt karokkal vártak minket. Szívünk összes szeretetével, hegedűszóval, mesével és a négy gyertya történetével köszöntötte az ott élőket Szarka Viktor, Szarka Krisztián, Németh Noémi, Németh Andrej, Szullo Vanda, Varga Bianka, Varga Vanessa tanulók.

      Jónak lenni, jó volt!

      .

     • Kincskeresők

     • Iskolánk két csapata 2019. nov. 13-14-én részt vett  a Kincskeresők XV. – helyi értékeket kutatót diákok országos konferenciáján Galántán.

      Gregor Veronika Vivien, Klemász Diana és Szabadoš Tímea 8. osztályos tanulók Szanyi Mária, néprajzkutató és pedagógus  életútját mutatták be. 

      Daru Csenge 9. osztályos tanuló és Daru Emese a Kodály Z. Gimnázium 1. évf. diákja a vágkirályfai Muskátlis néptánckör tevékenységét adták elő. Mindkét csapat arany sávos minősítést  ért el. Felkészítő Szetyinszky Veronika. Az elért sikerekhez gratulálunk.   

     • Hol volt, hol nem volt….

     • 2019. november 22-én rendezték  Nyitrán a Hol volt, hol nem volt…. címmel a VIII. mesevesztivál kerületi fordulóját. Nyitra Megye Művelődési Központ épületében mérettették meg magukat kerületünk legjobbjai. Következő eredményekkel tértünk haza:                          

      I. kategória:                                                                                                                                                               

      2. helyezett Szarka Krisztián                                                          

      Különdíjas:  Szarka Viktor                                                               

      II. kategória:                                                                                                                                                                3. helyezett Németh Andrej

      Banász Zsófia képzőművészeti alkotása ott volt a kerület legjobbjai között. Gratulálunk!

      Felkészítő pedagógus: Mgr. Páldy Eszter

     • Teddy maci gyógyít

     • A SEJK-pozsonyi orvostanhallgatók klubja a Teddy maci program keretén belül interaktív módon igyekszik megszüntetni a gyerekek félelmét az orvosoktól és egészségügyi dolgozóktól.Egy bevezető közös beszélgetés után 5 állomás várta a gyerekeket - Teddy boncolás, Színezz ki, A műtö, Elsősegély, Szemvizsgálat. Élményben gazdag délelőttben volt részük a gyerekeknek, akik a program végén átvehették Teddy Maci Kórház tiszteletbeli kisdoktorának elismervényét.

     • Hegedűverseny

     • Németh Noémi 3. osztályos tanuló részt vett a Kodály Zoltán Nemzetközi Hegedűversenyen amelyet 2019. november 15-én rendeztek. Oklevelet és kupát kapott a II. helyezésért és a teljesítményével kiérdemelte az Ezüst fokozatú minősítést. Gratulálunk és további sikereket kívánunk!

     • Karate

     • 2019. november 9-én iskolánk 4. osztályos tanulója Kubányi Levente 2. helyezést ért el a Szlovákiai Karatebajnokságon, Vágsellyén. Gratulálunk és további szép sikereket kívánunk.

     • FOGADÓÓRA

     • Értesítjük a Tisztelt Szülőket, hogy 2019. november 18-án (hétfőn) az iskolában 15.00-tól 16.30-ig fogadóórát tartunk. Az érdeklődő szülőknek  lehetőségük van személyesen konzultálni a szakos pedagógusokkal és az osztályfőnökkel a gyermek egyéni iskolai előrehaladásáról, fejlődéséről, valamint esetleges magatartási és viselkedési problémákat is megvitatni. Várjunk Ӧnöket a fogadóórára!

     • Hol volt, hol nem volt...

     • Nyitra Megye Művelődési Központja Hol volt, hol nem volt…. címmel  a VIII. mesefesztivál keretén belül nemcsak mesemondó versenyt, hanem képzőművészeti pályázatot is hirdetett. A mesemondó verseny első és a második kategóriájába a következő tanulóink kapcsolódtak be:

       I. kategória: Kollár Kitti, Szarka Viktor és Szarka Krisztián  - 2. osztályos tanulók                                     

      II. kategória: Németh Andrej, Szullo Vanda és Vígh Zsófia  -  4. osztályos tanulók    

      A képzőművészeti verseny harmadik kategóriájába a következő tanulóink küldték el pályázatukat: Banász Zsófia, Németh Noémi, Kőrösi Réka, Konkoly Luca és Varga Vanessa Letícia 3. osztályos tanulók és Németh Andrej 4.osztályos tanuló.    

      A verseny járási fordulójának 2019.11.7-én  Vágsellye adott otthont. Iskolánk tanulói is megmérettették magukat. Kiválóan szerepeltek, még dicséretet is kaptak. Akik képviselik az iskolánkat a kerületi fordulón a következőek:

      I.kategória:                                                                                                                             

      1. helyezett Szarka Viktor   

      3. helyezett Szarka Krisztián   

      II.kategória:      

      1. helyezett Szullo Vanda  

      2. helyezett Németh Andrej                                                                                                                                                                                     

      Képzőművészeti pályamunkájával Banász Zsófia 2. helyezettként jutott a kerületi fordulóba. Gratulálunk! Felkészítő pedagógus: Mgr. Páldy Eszter

       

     • Diáknapi focitorna

     • Október 29-én iskolánk focicsapata részt vett a deáki Diáknapi Focitornán, amelyen a járás magyar iskoláinak focistái mérték  össze erejüket. A teremfoci bajnokságon csapatunk a 2. helyen végzett és a gólkirály is iskolánk focistái közül került ki. Hamar Dániel 8. osztályos tanuló 11 góllal került a góllövők élére. Gratulálunk a csapatnak és további sportsikereket kivánunk.

     • Rólunk írták

     • Az iskolánkban megrendezett Pázmány Napokról megjelent egy cikk az Új Szó napilap október 31-i  számában. Iskolánk 2 tanulója Majer Károly 8.o.és Molnár Gergő Dániel 5.o. szerepeltek a vágsellyei szabadidőközpontról szóló cikkben a Slovo Šaľanov október 30-i számában.

     • IGAZGATÓI SZABAD

     • A vágsellyei Pázmány Péter Alapiskola és Óvoda igazgatósága értesíti a Tisztelt Szülőket, hogy 2019. november 20-án (szerdán) a 6. - 9. osztályos tanulók igazgatói szabadot kapnak a 245/2008-as iskolatörvény 150. paragrafus 5. bekezdésének értelmében az 5. osztályos tanulók országos tesztelése miatt - Tesztelés 5-2019. Megértésüket köszönjük.

     • Tesztelés 5-2019/Testovanie 5-2019

     • Általános információk

      Az 5. osztályos tanulók tudásszintjének felmérésére 2019. november 20-án (szerdán) kerül sor. A felmérésen köteles részt venni minden 5. osztályos tanuló a mentálisan sérült tanulók kivételével. Az országos tesztelés az ötödikesek tudásszintjét méri fel matematikából, valamint magyar nyelvből és irodalomból. 

       Az 5. osztályos tanulók tesztet írnak:

      • matematikából,
      • magyar nyelv és irodalomból.

       A tesztelés célja felmérni az alsó tagozaton (ISCED1) elsajátított ismeretek és készségek szintjét, valamint visszaigazolásként szolgál az alsó tagozatos tanagyag tartalmának elsajátításáról.

      A tesztelés menete:

      Matematika

      8.00 – 8.10 h (10 perc) – bevezető utasítások, a válaszadó lapok kiosztása

      8.10 – 8.20 h (10 perc) – a tesztlapok kiosztása, ismerkedés a feladatokkal

      8.20 – 9.20 h (60 perc) – a teszt kidolgozása

      9.20 – 9.25 h (5 perc) – a tesztlapok és a válaszadó lapok összeszedése

      9.25 – 9.50 h (25 perc) – szünet

      Magyar nyelv és irodalom

      9.50 – 9.55 h (5 perc) – bevezető utasítások, a válaszadó lapok kiosztása

      9.55 – 10.05 h (10 perc) – a tesztlapok kiosztása, ismerkedés a feladatokkal

      10.05 – 11.05 h (60 perc) – a teszt kidolgozása

      11.05 – 11.10 h (5 perc) – a tesztlapok és a válaszadó lapok összeszedése

      A tesztelés után 11.25-tól folytatódik számukra a tanítás.

      Mintafeladatok a következő linkeken találhatóak:

      Matematika: https://www.nucem.sk/dl/4503/Specifikacia%20testu%20MAT_T5_2019_final.pdf

      Magyar nyelv és irodalom: https://www.nucem.sk/dl/4504/Specifikacia%20testu%20SJL%20a%20MJL_T5_2019_final.pdf

      Az országos tesztelést a Oktatásügyi Szabványosított Mérések Nemzeti Intézete (NÚCEM) készíti elő, irányítja és felügyeli. A helyi szintű lebonyolításért az igazgató felel. Bővebb információ a https://www.nucem.sk/sk/merania/narodne-merania/testovanie-5  weboldalon található.

      Az 5. osztályos tanulóinknak sok sikert és szép eredményeket kívánunk.

  • Kontakty

   • Základná škola s materskou školou Petra Pázmánya s vyučovacím jazykom maďarským - Pázmány Péter Alapiskola és Óvoda
   • pazmanymta@zoznam.sk, riaditel@zspazmanyasa.sk
   • ZŠ: +421 0317703495 MŠ: 0911/348100
   • P. Pázmaňa 48, 927 01 Šaľa Adresa materskej školy (elokované pracovisko): Družstevná 396/3, 927 01 Šaľa
   • 37861409
   • Riaditeľka školy: Mgr. Monika Hamarová Zástupkyňa ZŠ: Mgr. Silvia Kőrösová Kontaktná osoba pre MŠ: Andrea Mészárosová
   • Alena Tamaškovičová (ZŠ Ľ. Štúra) Tel.:0317703175
   • silviakoros@gmail.com
 • Fotogaléria

   zatiaľ žiadne údaje