• ÓVODAI BALLAGÁS 2023. június 28.

          • Kedves ballagó óvodások, számotokra ma elérkezett a búcsú perce, ma minden
            rólatok szól, hiszen eljött a ballagás napja, a várva várt pillanat, amikor búcsút
            inthettek a vágsellyei Pázmány Péter Óvodának, s továbbindultok az iskola ajtaja
            felé, a tudás útján. Nehéz ez a gyereknek, a szülőknek, és valószínű a óvónéniknek
            is. Most már nagycsoportosok vagytok, iskolába készültök mind a 11-en. Nagyon
            gyorsan elszaladt ez a három év, amit itt töltöttetek nálunk. Immár búcsút vesztek az
            óvodától, az óvónéniktől, Évike igazgatóhelyettes nénitől, Andrea tanító nénitől,
            Hajnalka takarító nénitől is, az itt maradó ovistársaitoktól, barátaitoktól, mindazoktól,
            akikkel együtt voltatok, játszottatok, énekeltetek, verseltetek, rajzoltatok, festettetek
            az itt eltöltött évek alatt Kis tarisznyátokat megtöltöttétek az óvodában sok-sok
            élménnyel, játékkal, sétával, különféle aktivitásokkkal, sport- és gyermeknapokkal,
            közös programokkal.
            Vigyétek magatokkal a szép élményeket, vidámságot, melyben itt éltetek,
            a szeretetet, amellyel boldogabbá válik az élet körülöttetek."

          • CO gyakorlat

          • 2023. június 27-én tartottuk a felső tagozaton az ember- és természetvédelmi gyakorlatot. Az elméleti rész témái: polgári védelem, elsősegélynyújtás, tájékozódás, növényismeret. Gyakorlati rész a Vág partján valósult meg. A tanulókra különböző feladatok vártak. Volt gránátdobás, növényfelismerés, elsősegélynyújtás, és végül egy bizonyos pontot kellett a tanulóknak meghatározniuk iránytű segítségével. A csapatok munkáját pontokkal értékeltük. Minden osztály aktívan és szorgalmasan részt vett a feladatokban.

             

          • A felsőtagozatosok év végi kirándulása Komáromban és Gútán

          • Iskolánk felsős tanulói 2023. 6. 26-án év végi kiránduláson vettek részt Komáromban és Gútán. Tanulóink a pedagógusok kíséretében meglátogatták a Monostori erődöt Komáromban, ahol nagy érdeklődéssel figyelték az idegenvezetés során elhangzott történelmi információkat, valamint rácsodálkoztak az erőd kiterjedésére és nagyságára. Az ebéd után a Klapka György térre mentünk, ahol meghallgattuk a Klapka indulót. Továbbá az Európa-udvarra is ellátogattunk, ahol a gyerekek azt a feladatot kapták, hogy keressék meg a magyar építészeti stílus alapján készült épületet. A feladatot sikeresen és ügyesen végrehajtották. Ezek után A Holt-Vágon MÉTA játékra került sor, amit a gyerekek nagyon élveztek. A játék után egy kisebb pihenőt tartottunk, ahol  kikapcsolódhattak és játszathattak. A pihenő után elindultuk meglátogatni a Gútai Vízimalmot, ahol a gyerekek megismerkedtek a vízimalom régi működésével, a liszt gyártásával és a molnárok életével. A kirándulás a Szülői Szövetség támogatásával valósult meg, melyért köszönet!

          • Olvasóverseny

          • Čičman Viktória 2. osztályos tanuló 3. helyezést ért el Gödöllőn a HEBE kft. által megrendezett országos olvasóversenyen. Gratulálunk és további sikereket kívánunk.

          • Kirándulás Bajmócon

          • 2023. június 23-án az alapiskola alsó tagozatos tanulóival Bajmócon kirándultunk. Fő célunk az állatkert megtekintése és a kastélyba való bepillantás volt. Az állatkertben a meleg ellenére is több  állat megmutatta magát. A vörös panda fáról való lógását, az elefántok mosdatását, a medvék fürdését, az oroszlánok pihenését, szurikáták kíváncsiskodását, a majmok integetését is megcsodálhattuk. Az állatkert után lépteink a mesebeli kastélyba vezettek. A  Békakirály, a Büszke hercegnő és Az idő királya című meséket mutatták be tanulóinknak.  A szavát mindig betartó hercegnő megmentette a megbabonázott békaherceget, a jószívű herceg meggyógyította a büszkeségből a hercegnőt, az idők királya pedig megtanította értékelni az élet fontos dolgait. . Végül a tündérek táncával köszönhettünk el a királyi családtól. Élményekkel teli napban volt részünk. Köszönjük a Szülői Szövetség támogatását!

             

             

          • Holt költők társasága előadás

          • Iskolánk felsőtagozatos diákjai részt vettek a Capmus PT szervezésében megrendezésre kerülő előadáson a peredi kultúrház termében, ahol a galántai Kodály Zoltán Gimnázium Tsízió Diákszínpada a legújabb darabját, a Holt költők társasága című drámát mutatta be. A gyerekek nagy élvezettel figyelték a zenével és tánccal is megspékelt drámai előadást, amely a népszerű és kritikailag is elismert film alapján készült. 

            Köszönjük a Campus PT támogatását.

          • Kultúrműsor a vágsellyei vásárban

          • A Vágsellyei Vásár programja keretében ma, június 23-án 15.00 órakor bemutatkoztak a Pázmány Péter Alapiskola és Óvoda tanulói is.

            Petrécs Gréta, 7. osztályos tanuló már pici kora óta énekel. Két és fél évesen már énekversenyen vett részt és azóta is folyamatosan fejleszti tehetségét. Részt vett a pozsonyi „Musicalok sztárjai” elnevezésű versenyen. Kedveli a modern zenét, a mai magyar énekesek ismert dallamait.  Christina Perri „A Tahousand Years” című dalát adta elő.

            Németh Noémi, 6. osztályos tanuló, aki a hegedűt négy éves kora óta a legjobb barátjának tekinti. Rendszeresen részt vesz  nemzetközi hegedűversenyeken, mint például Kodály Zoltán versenyen Galántán, a Beliczay versenyen Komáromban, ahol számos díjat nyert. Vivaldi: G minor koncert zeneművét hallhatták Noemi előadásában.

            Ötödikes tanulóink a „ Valahol Európában” című musicalból énekelték „ A zene az kell” című dalt, majd egy olasz musical a „ Legyetek jók, ha tudtok” című dallal kedveskedtek a nézőknek.

             

          • Sportdélután a napközisekkel

          • 2023.6.16-án sok szeretettel fogadtuk az óvoda udvarán az 1. osztályos napközis tanulókat és Etelka tanító nénit. A gyerekek sportjátékokat játszottak együtt, fociztak, krétával rajzoltak, hintáztak. Felelevenítették a régi barátságokat és újak is szövődtek. A napközisek és az óvodások nagyon jól érezték magukat együtt. Köszönjük szépen a tanító néninek és a napköziseknek, hogy elfogadták a meghívásunkat és köszönjük a  szép rajzokat is.

          • Tompa Mihály Országos Verseny

          • 2023.6.17-én véget ért a jubileumi XXX. Tompa Mihály Országos Verseny, melyen iskolánk 2 tanulója, Németh Andrej és Szulló Vanda prózamondók is részt vettek. N. Tóth Anikó nyitóbeszében kiemelte, hogy a döntőre a legjobbak jöttek össze az ország minden szegletéből, hogy megajándékozzák egymást és a közönséget valami különös, kivételes és egyedi dologgal: egy csipetnyi önmagukkal. Így ajándékoztak meg minket és a közönséget tehetséges prózamondóink is. Büszkeséggel tölt el bennünket, hogy az ország legjobbjai között tudhatjuk Őket. Andrej ezüst-, Vanda bronz sávosként állhattak a legjobbak kõzõtt. Kedves gyerekek, az elért eredményeitekhez szívből gratulálunk, nagyon büszkék vagyunk rátok,és további sikereket kívánunk!

          • Akikre nagyon büszkék vagyunk 2023-ban...

          • A Vágsellyei járás legsikeresebb tanulóinak kiértékelése az idei tanévben 2023. június 15-én valósult meg a Vágsellyei Városi Hivatal kongresszusi termében. Összesen 157 tanuló volt jutalmazva az elért szép eredményeikért és sikereikért az egyes tantárgyversenyeken,s ebből iskolánk hat tanulója. A matematika olimpián szépen teljesítettek ötödikeseink,Bugár Emma, Gyurovszky Tamás, Szarka Viktor, valamint Kubányi Levente, 7. osztályos tanuló, akik  járási 1. helyezést értek el. Szullo Vanda és Németh Andrej 7. osztályos kiváló szavalóink eddig sikeresen képviselték iskolánkat aTompa Mihály Szavalóverseny megvalósult fordulóin. Az oklevelet és a jutalomkönyvet Mgr. Jozef Belický, Vágsellye Város polgármestere és Mgr. Mariana Takáčová, a Városi Tanügyi Hivatal vezetője adták át. Ügyes tanulóinknak és felkészítő pedagógusaiknak gratulálunk. Köszönjük, hogy a versenyeken elért kimagasló eredményeikkel gazdagítják iskolánk jó hírnevét.
            Bővebben: https://sala.sk/clanok/ocenili-naj-ziakov-mesta-a-okresu

          • Sportolimpia

          • 2023.6.13-án az óvodás gyermekek részt vettek a Vágsellyei járás óvodásainak megszervezett sportolimpián. A gyerekek különböző versenyekben mutathatták meg az ügyességüket: futás, távolugrás, stafétafutás, labdával való dobás...

             Az óvodások ugyan helyezést nem értek el, de nagyon ügyesek voltak és egy kis meglepetéssel tértek vissza az óvodába.

          • Fixek és ragasztók

          • Köszönjük Andráši Róbert úrnak a támogatást. Ďakujeme pánovi Andrášimu za fixky a lepidlá pre našu školu.

          • Színházlátogatás

          • Iskolánk felső és alsó tagozatos tanulói színházlátogatáson vettek részt a Komáromi Jókai Színházban. A felső tagozatosok Mikszáth-Lakatos-Laboda: A beszélő köntös című előadást tekintették meg. Az alsó tagozatosok pedig N. Tóth Anikó: A kacagó királykisasszony című mesejátékon vettek részt. Mindkét előadás nagy tetszést aratott tanulóink körében. Köszönjük a Szülői Szövetség támogatását.

          • Zenei díj

          • Németh Noemi, 6 osztályos tanuló június 9‐én részt vett a Beliczay nemzetközi hegedűversenyen, melyen bronz minősítést érdemelt ki. Gratulálunk.

          • Polícia očami detí

          • Iskolánk tanulói az alsó tagozatról, valamint az 5. és 6. osztályból bekapcsolódtak a Polícia očami detí rajzversenybe. Sok szép munka született, melyek közül díjazottak lettek a következő tanulók:

            Lozsi Emma 1. osztály

            Mészáros András 3. osztály

            Vími Theo 3. osztály

            Bugár Emma 5. osztály

            Banász Zsófia 6. osztály

            Németh Noemi 6. osztály

            A díjazottaknak gratulálunk és további sikeres alkotást kívánunk.

             

          • Fizika előadás

          • A Természettudományi hét utolsó aktivitása is megvalósult 2023. 6. 12 -én. Teleki Aba és Boris Lačný professzor urak érdekes és roppant tanulságos előadást és látványos kísérletsorozatot mutattak be a: A hideg fizikája címmel. Tanulóink aktívan bekapcsolódtak az egyes kísérletek végrehajtásába és jelenségek megmagyarázásába, gyarapodtak a fizikai és kémiai ismereteik, melyeket a tanórákon kamatoztatni tudnak a jövőben. A kísérletezés végén a tanulókat is bevonták a fagylaltkészítés praktikájába, mely nagy élmény volt számukra. A fagylaltot természetesen a gyerekek fogyasztották el nagy örömmel. Az előadás mindannyiunk számára nagy élmény volt, Teleki Aba professzor urat szeretettel várjuk a jövőben is újabb kísérletek bemutatására. Köszönjük a Szülői Szövetség támogatását.

          • Méhész látogatása az óvodánkban

          • Ing. Tóth Zselmíra, PhD. ellátogatott Deákiról az óvodánkba. Kellemes órát töltöttünk el együtt. Előadást tartott a gyerekeknek a méhek életéről, világáról és kóstolót is hozott a mézből. Köszönjük szépen a tartalmas és érdekes előadást. 

    • Kontakty

      • Základná škola s materskou školou Petra Pázmánya s vyučovacím jazykom maďarským - Pázmány Péter Alapiskola és Óvoda
      • ZŠ: +421 0317703495 MŠ: 0911/348100 Ekonómka: 0313217797
      • P. Pázmaňa 48, 927 01 Šaľa Adresa materskej školy (elokované pracovisko): Družstevná 396/3, 927 01 Šaľa 927 01 Šaľa Slovakia
      • 37861409
      • 2021623835
      • Riaditeľka školy: Mgr. Monika Hamarová Zástupkyňa pre ZŠ: Mgr. Silvia Kőrösová Zástupkyňa pre MŠ: Mgr. Eva Vargová
      • Alena Tamaškovičová (ZŠ Ľ. Štúra) Tel.:0317703175
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje