• Dobré slovo – Jó Szó

     • A Dobré slovo – Jó Szó elnevezésű szlovák nyelvű vers- és prózamondó verseny iskolai fordulóját március elején rendeztük meg. Tanulóink négy kategóriában mérték össze előadói képességüket. Repertoárjukon szerepeltek klasszikus és mai szerzők művei is. A versenybe 27 tanuló kapcsolódott be. Minden résztvevőnek gratulálunk. A helyzetre való tekintettel a hivatalos eredményhirdetés elmaradt.

      Felkészítő pedagógusok: Hamar Mónika, Szetyinszký Veronika, Paszmár Erzsébet.

      Eredmények:

      I. kategória – vers

      1. hely – Lieskovský Viktória (7. osztály)

      2. hely – Macky Máté (6. osztály)

      3. hely – Lieskovský Dominika (7. osztály)

       

      II. kategória – próza

      1. hely – Szabó Máté (6. osztály)

      2. hely – Deák Krisztina (7. osztály)

      3. hely – Pešádik Oszkár (7. osztály)

       

      III. kategória – vers

      1. hely – Lelovics Kamilla (9. osztály)

      2. hely – Daru Csenge (9. osztály)

      3. hely – Polgár Sára (9. osztály)

       

      IV. kategória – próza

      1. hely – Polgár Dániel (9. osztály)

      2. hely – Pešádik Zsófia (9. osztály)

      3. hely – Beneš Zsófia (9. osztály)

       

     • Információ

     • A pozsonyi válságstáb 2020. 3. 12. csütörtöki ülésén, a koronavírus-járvánnyal kapcsolatban elfogadott megelőző jellegű biztonsági óvintézkedés értelmében a szlovákiai iskolákban és egyéb tanintézetekben 2020. március 16-tól, azaz hétfőtől legalább 14 napra felfüggesztik a tanítást. Ennek a rendeletnek értelmében a Pázmány Péter Alapiskola és Óvoda 2020. március 16. és 27. között bezár.  Tanulóink megkapták az információkat a tanulást és a pótolandó tananyagot illetően. Kérjük a Tisztelt Szülőket és kedves tanulóinkat, hogy figyeljék az iskola weboldalát és a facebook oldalát. Az osztályfőnökök pedig elektronikusan kommunikálnak majd a tanulókkal és a szülőkkel az edupage oldalon keresztül. Az iskola vezetősége folyamatosan informál majd az esetleges változásokkal kapcsolatosan.

     • Prerušenie vyučovania

     • Usmernenie ministerky školstva, vedy, výskumu a športu SR vo veci prerušenia vyučovania v školách a školských zariadeniach

      Ministerka školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky podľa ustanovenia § 3 ods. 8 vyhlášky č. 231/2009 Z. z. Ministerstva školstva SR o podrobnostiach o organizácii školského roka na základných školách, na stredných školách, na základných umeleckých školách, na praktických školách, na odborných učilištiach a na jazykových školách v dôsledku ohrozenia života a zdravia detí, žiakov alebo zamestnancov škôl a školských zariadení na základe rozhodnutia hlavného hygienika a záverov Ústredného krízového štábu, ktoré je zapríčinené šírením respiračného ochorenia vyvolaného novým koronavírusom COVID-19 prerušuje vyučovanie na školách a školských zariadeniach v období od 16. marca 2020 do 27. marca 2020 vrátane.

      Zdroj:

      https://www.minedu.sk/usmernenie-ministerky-skolstva-vedy-vyskumu-a-sportu-sr-vo-veci-prerusenia-vyucovania-v-skolach-a-skolskych-zariadeniach/

     • INFORMÁCIÓ

     • A vágsellyei Pázmány Péter Alapiskola és Óvoda  igazgatósága ezúton tájékoztatja a Tisztelt Szülőket, hogy a koronavírus fertőzés terjedése miatt sor kerülhet az oktatási intézmények működésének felfüggesztésére, azaz az iskolák és az óvodák bezárására városunkban is. Kérünk minden szülőt, hogy számoljon ezzel a lehetőséggel is. Amennyiben ez bekövetkezik, az iskola majd tájékoztatja Önöket. A szükségszerű lépést illetően megértésüket köszönjük.

     • FIGYELEM

     • Értesítjük a Tisztelt Szülőket, hogy a koronavírussal kapcsolatos megelőző óvintézkedések miatt a március 13-ra tervezett Nyitott nap és a mozilátogatás elmarad.

      Megértésüket köszönjük.

     • TAEKWON-DO

     • Gemeri Erik 8. osztályos tanuló részt vett a nemzetközi TAEKWON-DO versenyen Csehországban, ahol saját kategóriájában a szép 3. helyet érte el. Gratulálunk.

     • Lövészverseny

     • Tóth Ádám 8. osztályos tanuló jól szerepelt a járási lövészversenyen, ahol az előkelő 2. helyezést érte el. Gratulálunk

     • TÁJÉKOZTATÓ – KORONAVÍRUS

     • A Szlovák Köztársaság Iskolaügyi Minisztériumának felhívása alapján tájékoztatjuk tanulóinkat és a szülőket az általános higiéniai előírások betartásáról, amelyek a következők:

      – rendszeres kézmosás vízzel és szappannal legalább 20 másodperc időtartamig vagy alkohol alapú kézfertőtlenítő szerek használata,

      – köhögésnél és tüsszentésnél papírzsebkendő használata,

      – kerülni a szorosabb kapcsolatot olyan személyekkel, akiknek légúti fertőzésre utaló tüneteik vannak: láz, köhögés, torokfájás, légszomj.

      Ezzel kapcsolatosan kérjük a tisztelt szülőket, hogy figyeljenek arra, hogy gyermekeiket betegen ne küldjék iskolába, ill. fokozott figyelmet szenteljenek otthon is a preventív intézkedéseknek, valamint minden tanulónak legyen papírzsebkendője, kéztörlője.

      Bővebb információk: www.health.gov.sk

      Informácie ohľadom koronavírusu môžete nájsť na webovom sídle ministerstva zdravotníctva www.health.gov.sk, k dispozícii sú aj linky úradov verejného zdravotníctva a nové číslo infolinky 0800 221 234.

      LINK:usmernenie_koronavirus_MSVVaS.pdf

     • Zsonglőr az óvodában

     • Szerdán az óvodások vidám délutánt töltöttek el Alex zsonglőr társaságában. A gyerekek nagyon élvezték az előadást, és megpróbáltak elsajátítani néhány mutatványt is.

     • „Poznaj slovenskú reč“ 2020 – Ismerd a szlovák nyelvet járási fordulója Vágsellyén

     • 2020. március 5-én került sor a Poznaj slovenskú reč elnevezésű szlovák nyelvű verseny járási fordulójára immár hagyományosan iskolánk szervezésében. Idén a már tradícióval rendelkező verseny a 40. évfordulóját ünnepli. A Vágsellyei, Nyitrai és Lévai járás legügyesebb tanulói mérték össze szlovák nyelvtudásukat két kategóriában. A verseny és a megmérettetés célja a szlovák nyelvtanuláshoz való pozitív hozzáállás és egyben a tehetséggondozás erősítése is. A járási fordulón a rátermett tanulók 4 versenyszámban mérték össze erejüket.

      Az I. kategóriában az alsó tagozatosok mérkőztek meg a szlovák gyermekirodalom kiszámolóiból, versikéiből, mesereprodukcióból, értő olvasásból és szövegalkotásból. A kommunikációs képességek mellett a versenyzőknek a 2. kategóriában kreativitásukról is bizonyságot kellett tenniük szövegalkotással, 5 téma közül egyet a szakmai zsűri előtt kellett kifejteni, 7 megadott szó felhasználásával összefüggő történetet megfogalmazni és előadni szabadon, illetve minél tökéletesebben reprodukálni és felolvasni szöveget. Tehetséges tanulóink bátran vették az akadályokat, nagyon szépen szerepeltek, így iskolánkat méltóképpen képviselték. Az I. kategóriában Gemeri Viktor 4. osztályos tanulónk aranysávos 1. helyezett, Somogyi Gábor 3. osztályos tanulónk pedig a járási 6. helyen ezüstsávos minősítésben részesült. Felkészítőjük Andódi Laura tanító néni.  A II. kategóriában 2 nyolcadikos tanulónk is megmérettetett. Hamar Dániel aranysávos 1. helyezett, Gemeri Erik pedig ezüstsávos 2. helyezett lett. Felkészítőjük Paszmár Erzsébet tanító néni. Az első három helyen végzett tanulók oklevelet és értékes könyveket vettek át, és továbbjutottak az Érsekújvárban áprilisban megrendezendő kerületi fordulóba. Ügyes versenyzőinknek és felkészitő pedagógusaiknak szívből gratulálunk, a kerületi fordulóhoz pedig sok sikert kívánunk.

       

     • ADÓ 2%

     • Tisztelt Szülők és Iskolabarátok!

      Az előző évekhez hasonlóan 2020-ben is lehetőségük nyílik arra, hogy adójuk egy részéről saját belátásuk szerint döntsenek. A Pázmány Péter Alapiskola és Óvoda mellett működő Szlovákiai Magyar Szülők Szövetségének Alapszervezete mint hivatalosan bejegyzett polgári társulás az idén is jogosult a 2%  fogadására. A nonprofit szervezetnek két bevételi forrása van: a tagdíjak és az adó 2 százalékából befolyt összeg. A tehetséggondozással és versenyekkel, valamint az egyes iskolai rendezvényekkel  kapcsolatos kiadásokat a tagdíjakból és az adó 2 százalékából befolyt összegből fedezik.  Évről évre a szülői közösség nagy mértékben segíti iskolánkat felújítási munkálatokkal, új iskolai bútorok, szükséges tansegédeszközök vásárlásával, iskolánk szépítésével és fejlesztésével. Az ilyen jellegű támogató tevékenységhez az anyagi forrást a szülők, iskolabarátok nyújtják a szövetség segítségével, melyért nagy köszönet minden támogatónak.

      Kérjük Önöket, ne hagyják kihasználatlanul ezt a lehetőséget, s adójuk 2%-ának felajánlásával segítsék továbbra is ezt a nemes és segítőkész munkát!

      A nyomtatványokat az iskolában veheti át vagy letölthetik a weboldalunkról

      A nyilatkozathoz (Vyhlásenie) mellékelni kell a befizetett adóról szóló igazolást is, amelyet a munkaadónak kell kiállítani. A kitöltött nyilatkozatot a melléklettel együtt legkésőbb április 30-ig kell eljuttatni a lakóhely szerint illetékes adóhivatalba, s 90 napon belül átutalják a pénzt a szervezet számlájára.

      BIZALMÁT ÉS TÁMOGATÁSÁT KÖSZÖNJÜK!

      Vyhlasenie.pdf​​​​​​​

     • Tompa Mihály Vers- és Prózamondó Verseny

     • 2020. március 5-én  került sor a Tompa Mihály Vers- és Prózamondó Verseny járási fordulójára Deákin. Iskolánk 12 tanulója sikeresen szerepelt az erős mezőnyű megmérettetésen, 4 tanulónk jutott tovább az országos elődöntőbe, amelyre március 26-án kerül sor Galántán.

      A járási forduló résztvevői: Szarka Viktor, 2.oszt., Kóňa Zoé, 2. oszt.,  Kollár Kitti, 2. oszt., Németh Noémi 3. oszt., Szulló Vanda, 4. oszt., Bíró Lilianna, 5. oszt., Szabó Máté, 6. oszt. Tok Eszter 8. oszt., Klemász Diana, 8. oszt., Polgár Sára, 9. oszt., Daru Csenge, 9. oszt. tanulók.

      Felkészítő pedagógusok: Ferencei Beáta, Páldy Eszter, Szetyinszky Veronika, Dohányos Katalin.

      Aranysávos minősítésű és ezzel a továbbjutó tanulók:  Szarka Viktor, Szulló Vanda, Bíró Lilianna és Daru Csenge.

      Gratulálunk és sok sikert kívánunk az országos elődöntőhöz!

     • Felvidéki históriák

     •  Iskolánk negyedikes és hatodikos tanulói az osztályfőnökök vezetésével úgy döntöttek, hogy érdekesebbé teszik az olvasás órákat, ezért bekapcsolódtak a Felvidéki Históriák elnevezésű játékba a világháló segítségével.  Ez egy olyan játék, amely által megismerhetik a legérdekesebb, leghihetetlenebb vagy épp a legrémisztőbb történeteket, amelyekkel elődeink szórakoztatták egymást a Csallóközben és Mátyusföldön. Minden falunak és városnak megvoltak a saját kis mondái, melyekben keveredett a mese a valósággal. A játék nemcsak remek szórakozást nyújt, de egyúttal hasznos ismeretekkel is gazdagítja a tanulók elméjét. Segít a szövegértés fejlesztésében, valamint történelmi, etimológiai, de néprajzi ismereteket is nyújt. ​​​​​​​

     • Tesztelés 9-2020

     • A vágsellyei Pázmány Péter Alapiskola és Óvoda igazgatósága értesíti a Tisztelt Szülőket, hogy 2020. április 1-én (szerdán) a 5. - 8. osztályos tanulók igazgatói szabadot kapnak a 245/2008-as iskolatörvény 150. paragrafusa 5. bekezdésének értelmében a  9. osztályos tanulók országos tesztelése miatt - Tesztelés 9-2020.

      Megértésüket köszönjük.

     • Testovanie 9-2020

     • Riaditeľstvo Základnej školy s materskou školou Petra Pázmánya s vyučovacím jazykom maďarským v Šali Vám oznamuje, že dňa 1. apríla 2020 udeľuje riaditeľské voľno v zmysle § 150 ods. 5 zákona 245/2008 Z.z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon)  a o zmene a doplnení niektorých zákonov pre žiakov 5. - 8. ročníkov z dôvodu organizačného zabezpečenia cesloslovenského testovania žiakov 9. ročníka s názvom Testovanie 9-2020.

       Za pochopenie ďakujeme.

       

     • HÉTMÉRFÖLDES

     • 2020. 02. 27-én  Vezekényen került megrendezésre a  „7 mérföldes csizmában heted 7 határon át“ mesevetélkedő  3. fordulójának  körzeti versenye. Iskolánkat a HÉTMÉRFÖLDES  KALANDOROK (Banász Zsófia, Keller Vivien, Petrécs Gréta, Szullo Vanda  és Vígh Zsófia) és a HARCI  POCKOK (Banász Adrián, Banász Ádám, Gemeri Viktor és Németh Andrej) képviselték. A HÉTMÉRFÖLDES  KALANDOROK a 4. helyezésig és a HARCI  POCKOK  pedig  egészen a 7. helyezésig lépdeltek  a hétmérföldes csizmáikkal. A HÉTMÉRFÖLDES  KALANDOROK csapat továbbjutott a 4. fordulóba, az országos elődöntőnbe. Gratulálunk! Felkészítő pedagógus: Mgr. Páldy Eszter

     • Farsangi Teremfoci Kupa

     • Február 27-én Sókszelőcén került megrendezésre a Farsangi Teremfoci Kupa, melyen iskolánk focicsapata is részt vett. A 6 csapat kemény küzdelemben mérte össze erejét, ügyességét, valamint jártasságát a csapatmunkában. A fiúk teljes erőbedobással harcoltak a döntőbe jutásért, végül a 2. helyen végeztek. Az elért eredményhez gratulálunk, a fiúk igazán szép teljesítményt nyújtottak. Góllövőink: Hamar Dániel, Polgár Dániel, Kovács Kristóf, a kapuban Rukovánsky Ármin remekelt.

      A focicsapatunk tagjai: Farkaš Márk, Polgár Dániel, Kovács Kristóf, Rukovánsky Ármin, Daru Csenge, Hamar Dániel, póttagok: Pozsonyi Máté, Macky Máté Patrik.

      Sok sikert kívánunk a további sportrendezvényekhez!

       

     • Kémia olimpia iskolai forduló

     • 2020 februárjában lezajlott a kémia olimpia iskolai fordulója, melyen eredményesen szerepelt Finta Luca és Polgár Sára  9. osztályos tanulók.

      Felkészítő: Putera Anikó

      Gratulálunk az elért eredményhez, jó felkészülést és sok sikert kívánunk!

       

  • Kontakty

   • Základná škola s materskou školou Petra Pázmánya s vyučovacím jazykom maďarským - Pázmány Péter Alapiskola és Óvoda
   • pazmanymta@zoznam.sk, riaditel@zspazmanyasa.sk
   • ZŠ: +421 0317703495 MŠ: 0911/348100
   • P. Pázmaňa 48, 927 01 Šaľa Adresa materskej školy (elokované pracovisko): Družstevná 396/3, 927 01 Šaľa
   • 37861409
   • Riaditeľka školy: Mgr. Monika Hamarová Zástupkyňa ZŠ: Mgr. Silvia Kőrösová Kontaktná osoba pre MŠ: Andrea Mészárosová
   • Alena Tamaškovičová (ZŠ Ľ. Štúra) Tel.:0317703175
   • silviakoros@gmail.com
 • Fotogaléria

   zatiaľ žiadne údaje