• ADÓ 2%

     • Tisztelt Szülők és Iskolabarátok!

      Az idei 2021-es évben az előzőekhez hasonlóan lehetőségük nyílik arra, hogy adójuk egy részéről saját belátásuk szerint döntsenek. A Pázmány Péter Alapiskola és Óvoda mellett működő Szlovákiai Magyar Szülők Szövetségének Alapszervezete mint hivatalosan bejegyzett polgári társulás idén is jogosult a 2% fogadására. A nonprofit szervezetnek két bevételi forrása van: a tagdíjak és az adó 2 százalékából befolyt összeg.  A befolyt összeg az iskola fejlesztésére van felhasználva, valamint az oktató-nevelő munkához szükséges segédeszközök bebiztosítására.

      Az ilyen jellegű támogató tevékenységhez az anyagi forrást a szülők, iskolabarátok nyújtják a szövetség segítségével, melyért nagy köszönet minden támogatónak.

      Kérjük Önöket, ne hagyják kihasználatlanul ezt a lehetőséget, s adójuk 2%-ának felajánlásával segítsék továbbra is munkánkat!

      A nyomtatvány letölthető a weboldalunkról. A nyilatkozathoz (Vyhlásenie) mellékelni kell a befizetett adóról szóló igazolást is, amelyet a munkaadónak kell kiállítani.

      BIZALMÁT ÉS TÁMOGATÁSÁT KÖSZÖNJÜK!

      A nyomtatvány letölthető itt: Vyhlasenie

       

       

     • Fontos időpontváltozások

     • A 2020/21-es tanévben elmarad az ötödik osztályos tanulók országos tesztelése – Tesztelés 5-2021.

      A Tesztelés 9-2021, azaz a kilencedikesek országos tesztelésének időpontja módosítva, mégpedig:

      • 2021. június 9. – matematika, magyar nyelv és irodalom,
      • 2021. június 10. – szlovák nyelv és szlovák irodalom.

      Pótterminusok: 2021. június 24. és 25.

      A felvételi vizsgák időpontjai a következők:

      • első terminus – május 3. (szükség esetén május 4. is),
      • második terminus – május 10. (szükség esetén május 11. is).

      A 2020/2021-es tanév első féléve január 31-én lezárul, a tanulók értékelésére vonatkozó határidő indokolt esetekben azonban március 31-re is kitolódhat.

     • Zárva marad az iskola

     • Az iskolaügyi minisztérium döntése alapján 2021. jan. 25-től továbbra sem folytatódik a tantermi oktatás, marad a távoktatás. A jelenlegi  helyzet tehát nem változik az óvodai és az iskolai részlegen sem.

      A gyermekek óvodába és a tanulók iskolába való visszatérését az ún. COVID automata szabályozza. Az iskolák kinyitása az országos tesztelés eredményétől és az aktuális járványhelyzettől függ majd, a legkorábbi lehetséges dátum 2021. február 1. „Bizonyos körülmények között akkor kinyithatnánk az alsó tagozatot, a következő héten pedig a felső tagozatot” – mondta Branislav Gröhling.

      A felső tagozat és a középiskolák kinyitása mindenképpen újabb teszteléshez lesz kötve (iskolai alkalmazottak, pedagógusok és az egyik szülő), és ezt a járványhelyzettől függően akár hetente, kéthetente ismételni kell a helyzet normalizálódásáig. Antigéntesztelésről lesz szó, a gargalizálós iskolai tesztelést egyelőre csak előkészítik. Tervezetben csak a felső tagozaton fogják használni az iskola kinyitása után.

      Megértésüket köszönjük! Jó egészséget!

     • A magyar kultúra napja

     • Az emléknapot 1989 óta ünnepeljük meg január 22-én annak emlékére, hogy Kölcsey Ferenc, a kézirat tanúsága szerint, 1823-ban Szatmárcsekén ezen a napon tisztázta le a Himnusz kéziratát. A magyarság szerte a világban a mai napon megemlékezik a magyar kulturális értékekről. Tegyünk így mi is, hiszen az ünnep alkalmat ad arra, hogy figyelmet szenteljünk hagyományainknak, gyökereinknek, múltunknak! Megtekintésre ajánljuk az alábbi a két linket:

       

     • ÉRTESÍTÉS

     • A Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetsége és a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. értesíti a Tisztelt Szülőket, hogy a „Szülőföldön magyarul” program keretében megkezdődik a 2019/2020-as tanévre szóló nevelési, oktatási, valamint tankönyv- és taneszköz támogatás átutalása a jogosult pályázók számlájára.

      A kifizetés több körben, vagyis pár hét eltéréssel kerül megvalósításra. Az 1. és 2. körben azok az érintettek kapják meg a támogatást, akik hiánytalanul nyújtották be a pályázatot. A további 3. kört azok képezik majd, akiknek adatlapja hiánypótlásra szorult.

      A megítélt nevelési, oktatási, valamint tankönyv- és taneszköz támogatás összege személyenként 60 euró.

      A támogatás kifizetésének kezdete, azaz az 1. kör utalásának időpontja 2021. január 19.

      Az idei évtől a kifizetések új banki partneren keresztül, a Československá obchodná banka, a. s. (ČSOB) közreműködésével történnek, kizárólag banki átutalással a pályázók által az adatlapon feltüntetett számlaszámra.

       

     • INFORMÁCIÓ

     • Az iskola igazgatósága értesíti Tisztelt Szülőket és a tanulókat, hogy a fenntartóval való egyeztetés alapján és a járványügyi helyzetre való tekintettel 2021. január 18-tól folytatódik a távoktatás az eddig megszokott módon az iskolában és az óvodában is.

      2021. január 18-tól a vágsellyei Ľ. Štúra Alapiskolában működik a napközi klub az első vonalban dolgozók gyermekei részére igény és bejelentkezés alapján.

      Kérjük, hogy továbbra is figyeljék az iskola weboldalát és a facebook oldalát. Az iskola vezetősége folyamatosan informál majd az esetleges változásokkal kapcsolatosan.

      Aktuális információk megtalálhatóak: https://www.minedu.sk/

      Vigyázzanak magukra, vigyázzunk egymásra! Jó egészséget mindenkinek!

     • Információk

     • Az Iskolaügyi Minisztérium határozata alapján a téli szünet után nem térnek vissza a gyerekek az óvodába és a tanulók az iskolába 2021. január 11-én. Az alsó tagozatos tanulók  2021. január 11-től (hétfőtől) áttérnek a távoktatásra, a felső tagozaton pedig folytatódik a távoktatás az eddig megszokott módon.

      A szülőknek 2021. január 11. és 18. között lehet igényelni a járvány miatt kifizetett ápolási díjat (OČR) is a szociális biztosítóban. Az oktatási tárca tervezete alapján január 18-tól megnyithatnák az óvodákat, és újraindulhatna az oktatás az alapiskolák alsó tagozatán a járványhelyzet alakulásától függően.

      Tanulóink pénteken megkapják a pontos információkat a távoktatással kapcsolatosan. Kérjük a Tisztelt Szülőket és kedves tanulóinkat, hogy figyeljék az iskola weboldalát és a facebook oldalát. Az osztályfőnökök pedig elektronikusan kommunikálnak majd a tanulókkal és a szülőkkel az edupage oldalon keresztül. Az iskola vezetősége folyamatosan informál majd az esetleges változásokkal kapcsolatosan.

      Bővebb információk megtalálhatóak: https://www.minedu.sk/minister-skolstva-b-groehling-mame-plan-na-navrat-deti-do-skol-ten-vsak-zavisi-od-aktualnej-situacie/

      Vigyázzanak magukra, vigyázzunk egymásra! Jó egészséget mindenkinek!

   • Kontakty

    • Základná škola s materskou školou Petra Pázmánya s vyučovacím jazykom maďarským - Pázmány Péter Alapiskola és Óvoda
    • pazmanymta@zoznam.sk, riaditel@zspazmanyasa.sk
    • ZŠ: +421 0317703495 MŠ: 0911/348100
    • P. Pázmaňa 48, 927 01 Šaľa Adresa materskej školy (elokované pracovisko): Družstevná 396/3, 927 01 Šaľa
    • 37861409
    • Riaditeľka školy: Mgr. Monika Hamarová Zástupkyňa ZŠ: Mgr. Silvia Kőrösová Kontaktná osoba pre MŠ: Andrea Mészárosová
    • Alena Tamaškovičová (ZŠ Ľ. Štúra) Tel.:0317703175
    • silviakoros@gmail.com
  • Fotogaléria

    zatiaľ žiadne údaje