• Karantén karnevál

          • Az egyhangú téli napok és a bezártság  elfeledteti velünk, hogy  farsangi időszak van. Üresek az iskolai osztályok, elmarad a karnevál, nincs vidámság, móka kacagás. Szerettük volna kicsit színesebbé tenni a hétköznapokat, ezért megkértük a gyerekeket alkossanak valami szépet, mert január a kreativitás hónapja is. És  csak jönnek a fotók szépen, sorban. Tanulóink egyedi, ötletes munkákat alkottak különféle technikákkal. Megidéztük a karneváli hangulatot is, mert a gyerekek otthon is álarcokat, jelmezeket készítettek. Köszönjük, hogy ilyen kreatívak vagytok és bízunk benne, hogy sikerült mindenkinek egy kis vidámságot varázsolni az otthonába. Hiányoztok nekünk nagyon, reméljük, hogy minél hamarabb együtt lehetünk itt az iskola falai között.

          • Véget ért az 1. félév

          • Tisztelt Szülők! Ha gyermekük bizonyítványa  jól sikerült, teljesítményével elégedettek, mindenképpen adják tudtára. Azonban egy közepes bizonyítvány is lehet jó, ha a tanuló minden tőle telhetőt megtett ebben a számára nehéz időszakban. Legyenek büszkék rájuk és dicsérjék meg őket! Hiszen ez a legtöbb, amit szülőként megtehetünk, hogy kiegyensúlyozott és boldog gyereket neveljünk!

            Köszönet illeti a szülőket, a tanulókat és a pedagógusokat, akik gyorsan alkalmazkodtak az adott helyzethez és felelősségteljesen állnak a távoktatáshoz. Tudatosítják az ismeretek elsajátításának fontosságát, értékelik az oktatást és a tudást. Ez mindannyiunk közös érdeke és célja gyermekeink érdekében. A jelenlegi időszak mindannyiunk életében kiszámíthatatlanságot, sok nehézséget okoz, újabb kihívásokat rejt. A szülőkre óriási feladat hárul: az otthoni teendők mellett helytállni a munkahelyen, szeretetteljes, békés családi légkört kialakítani.

            Meggyőződésem, hogy megbirkózunk a helyzettel és bízom benne, hogy nemsokára visszatér mindenki az iskola falai közé. Mindenkinek sok erőt, jó egészséget kívánok.

            Hamar Mónika igazgatónő

             

          • Félévi bizonyítvány...

          • A 2020/21-es tanév első féléve 2021. január 29-ig tart. Ezen a pénteki napon tanulóinkat értesítjük az első félévben elért eredményeikről. A magaviseletről és az egyes tantárgyak eredményéről szóló félévi kivonatot elektronikusan tettük közzé az iskolai Edupage weboldalon. Az oldalra való bejelentkezéskor a szülők megtekinthetik ugyanúgy, mint a többi osztályzatot. A félévi értékelést tartalmazó papírforma kivonatot az iskolába való lépéskor kézbe kapja meg minden tanuló.

            A minisztériumi rendelet értelmében a tervezett félévi szünet 2021. február 1-én elmarad. Hétfőtől tovább folytatódik a távoktatás, kezdődik a  második félév.

          • ADÓ 2%

          • Tisztelt Szülők és Iskolabarátok!

            Az idei 2021-es évben az előzőekhez hasonlóan lehetőségük nyílik arra, hogy adójuk egy részéről saját belátásuk szerint döntsenek. A Pázmány Péter Alapiskola és Óvoda mellett működő Szlovákiai Magyar Szülők Szövetségének Alapszervezete mint hivatalosan bejegyzett polgári társulás idén is jogosult a 2% fogadására. A nonprofit szervezetnek két bevételi forrása van: a tagdíjak és az adó 2 százalékából befolyt összeg.  A befolyt összeg az iskola fejlesztésére van felhasználva, valamint az oktató-nevelő munkához szükséges segédeszközök bebiztosítására.

            Az ilyen jellegű támogató tevékenységhez az anyagi forrást a szülők, iskolabarátok nyújtják a szövetség segítségével, melyért nagy köszönet minden támogatónak.

            Kérjük Önöket, ne hagyják kihasználatlanul ezt a lehetőséget, s adójuk 2%-ának felajánlásával segítsék továbbra is munkánkat!

            A nyomtatvány letölthető a weboldalunkról. A nyilatkozathoz (Vyhlásenie) mellékelni kell a befizetett adóról szóló igazolást is, amelyet a munkaadónak kell kiállítani.

            BIZALMÁT ÉS TÁMOGATÁSÁT KÖSZÖNJÜK!

            A nyomtatvány letölthető itt: Vyhlasenie

             

             

          • Fontos időpontváltozások

          • A 2020/21-es tanévben elmarad az ötödik osztályos tanulók országos tesztelése – Tesztelés 5-2021.

            A Tesztelés 9-2021, azaz a kilencedikesek országos tesztelésének időpontja módosítva, mégpedig:

            • 2021. június 9. – matematika, magyar nyelv és irodalom,
            • 2021. június 10. – szlovák nyelv és szlovák irodalom.

            Pótterminusok: 2021. június 24. és 25.

            A felvételi vizsgák időpontjai a következők:

            • első terminus – május 3. (szükség esetén május 4. is),
            • második terminus – május 10. (szükség esetén május 11. is).

            A 2020/2021-es tanév első féléve január 31-én lezárul, a tanulók értékelésére vonatkozó határidő indokolt esetekben azonban március 31-re is kitolódhat.

          • Zárva marad az iskola

          • Az iskolaügyi minisztérium döntése alapján 2021. jan. 25-től továbbra sem folytatódik a tantermi oktatás, marad a távoktatás. A jelenlegi  helyzet tehát nem változik az óvodai és az iskolai részlegen sem.

            A gyermekek óvodába és a tanulók iskolába való visszatérését az ún. COVID automata szabályozza. Az iskolák kinyitása az országos tesztelés eredményétől és az aktuális járványhelyzettől függ majd, a legkorábbi lehetséges dátum 2021. február 1. „Bizonyos körülmények között akkor kinyithatnánk az alsó tagozatot, a következő héten pedig a felső tagozatot” – mondta Branislav Gröhling.

            A felső tagozat és a középiskolák kinyitása mindenképpen újabb teszteléshez lesz kötve (iskolai alkalmazottak, pedagógusok és az egyik szülő), és ezt a járványhelyzettől függően akár hetente, kéthetente ismételni kell a helyzet normalizálódásáig. Antigéntesztelésről lesz szó, a gargalizálós iskolai tesztelést egyelőre csak előkészítik. Tervezetben csak a felső tagozaton fogják használni az iskola kinyitása után.

            Megértésüket köszönjük! Jó egészséget!

          • A magyar kultúra napja

          • Az emléknapot 1989 óta ünnepeljük meg január 22-én annak emlékére, hogy Kölcsey Ferenc, a kézirat tanúsága szerint, 1823-ban Szatmárcsekén ezen a napon tisztázta le a Himnusz kéziratát. A magyarság szerte a világban a mai napon megemlékezik a magyar kulturális értékekről. Tegyünk így mi is, hiszen az ünnep alkalmat ad arra, hogy figyelmet szenteljünk hagyományainknak, gyökereinknek, múltunknak! Megtekintésre ajánljuk az alábbi a két linket:

             

          • ÉRTESÍTÉS

          • A Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetsége és a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. értesíti a Tisztelt Szülőket, hogy a „Szülőföldön magyarul” program keretében megkezdődik a 2019/2020-as tanévre szóló nevelési, oktatási, valamint tankönyv- és taneszköz támogatás átutalása a jogosult pályázók számlájára.

            A kifizetés több körben, vagyis pár hét eltéréssel kerül megvalósításra. Az 1. és 2. körben azok az érintettek kapják meg a támogatást, akik hiánytalanul nyújtották be a pályázatot. A további 3. kört azok képezik majd, akiknek adatlapja hiánypótlásra szorult.

            A megítélt nevelési, oktatási, valamint tankönyv- és taneszköz támogatás összege személyenként 60 euró.

            A támogatás kifizetésének kezdete, azaz az 1. kör utalásának időpontja 2021. január 19.

            Az idei évtől a kifizetések új banki partneren keresztül, a Československá obchodná banka, a. s. (ČSOB) közreműködésével történnek, kizárólag banki átutalással a pályázók által az adatlapon feltüntetett számlaszámra.

             

          • INFORMÁCIÓ

          • Az iskola igazgatósága értesíti Tisztelt Szülőket és a tanulókat, hogy a fenntartóval való egyeztetés alapján és a járványügyi helyzetre való tekintettel 2021. január 18-tól folytatódik a távoktatás az eddig megszokott módon az iskolában és az óvodában is.

            2021. január 18-tól a vágsellyei Ľ. Štúra Alapiskolában működik a napközi klub az első vonalban dolgozók gyermekei részére igény és bejelentkezés alapján.

            Kérjük, hogy továbbra is figyeljék az iskola weboldalát és a facebook oldalát. Az iskola vezetősége folyamatosan informál majd az esetleges változásokkal kapcsolatosan.

            Aktuális információk megtalálhatóak: https://www.minedu.sk/

            Vigyázzanak magukra, vigyázzunk egymásra! Jó egészséget mindenkinek!

          • Információk

          • Az Iskolaügyi Minisztérium határozata alapján a téli szünet után nem térnek vissza a gyerekek az óvodába és a tanulók az iskolába 2021. január 11-én. Az alsó tagozatos tanulók  2021. január 11-től (hétfőtől) áttérnek a távoktatásra, a felső tagozaton pedig folytatódik a távoktatás az eddig megszokott módon.

            A szülőknek 2021. január 11. és 18. között lehet igényelni a járvány miatt kifizetett ápolási díjat (OČR) is a szociális biztosítóban. Az oktatási tárca tervezete alapján január 18-tól megnyithatnák az óvodákat, és újraindulhatna az oktatás az alapiskolák alsó tagozatán a járványhelyzet alakulásától függően.

            Tanulóink pénteken megkapják a pontos információkat a távoktatással kapcsolatosan. Kérjük a Tisztelt Szülőket és kedves tanulóinkat, hogy figyeljék az iskola weboldalát és a facebook oldalát. Az osztályfőnökök pedig elektronikusan kommunikálnak majd a tanulókkal és a szülőkkel az edupage oldalon keresztül. Az iskola vezetősége folyamatosan informál majd az esetleges változásokkal kapcsolatosan.

            Bővebb információk megtalálhatóak: https://www.minedu.sk/minister-skolstva-b-groehling-mame-plan-na-navrat-deti-do-skol-ten-vsak-zavisi-od-aktualnej-situacie/

            Vigyázzanak magukra, vigyázzunk egymásra! Jó egészséget mindenkinek!

      • Kontakty

        • Základná škola s materskou školou Petra Pázmánya s vyučovacím jazykom maďarským - Pázmány Péter Alapiskola és Óvoda
        • ZŠ: +421 0317703495 MŠ: 0911/348100 Ekonómka: 0313217797
        • P. Pázmaňa 48, 927 01 Šaľa Adresa materskej školy (elokované pracovisko): Družstevná 396/3, 927 01 Šaľa 927 01 Šaľa Slovakia
        • 37861409
        • 2021623835
        • Riaditeľka školy: Mgr. Monika Hamarová Zástupkyňa pre ZŠ: Mgr. Silvia Kőrösová Zástupkyňa pre MŠ: Mgr. Eva Vargová
        • Alena Tamaškovičová (ZŠ Ľ. Štúra) Tel.:0317703175
    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje