• Reklámarc

          • Iskolánk ötödik osztály tanulója Szullo Vanda egy szemüveget árusító üzletnek reklámarca lett. Vanda mosolygós arca tekint ránk egy nagy plakátról a város főutcáján . Büszkék vagyunk rá és ebből az alkalomból osztályfényképezkedést szerveztünk, hogy megörökítsük ezt a számunkra fontos eseményt.

          • Kerékpártúra

          • A 7.osztály tanulói kihasználva az utolsó nyári napsūtéses délutánt bringáikra ūltek,és nekivágtak felfedezni Kis-Amerikát. Lehet, hogy kevesen tudják,hogy pár kilométerre iskolánktól egy gyönyörű természetvédelmi táj található, gazdag állatvilággal, csendes zugokkal,ahol halászni lehet, méhészettel, amely ma már ritkán látható. A túra lényege elsősorban abban volt,hogy sportoljunk, legyūnk a friss levegőn, egyūtt legyūnk, szórakozzunk, ugyanakkor ismerjūk meg természeti kincseinket is, melyek közvetlen közelūnkben találhatók. Mindenkinek csak ajánlani tudjuk, hogy biciklizzen el Kis-Amerikába a Tornóc, Sók fele vezető töltésúton, igazán szép élményben lesz része.

          • Az új fizika szaktanterem

          • A korszerű eszközökkel felszerelt fizika szaktantermet próbálták ki a kilencedikes osztályos tanulóink. A szaktanterem segédeszközökben jól felszerelt, korszerűen berendezett. A természettudományi tantárgyak oktatása ennek segítségével élményszerűbbé és érdekesebbé válhat a tanítási órákon.

          • Díjazott tanulónk

          • A Pozsonypüspöki Alapiskola és Óvoda által meghirdetett Éledő természet című fotópályázatba iskolánk is bekapcsolódott. Gujdan Lilla 8. osztályos tanulónk a 2. kategóriában különdíjban részesül. Megérkezett a díj, még egyszer gratulálunk.

          • Első kiskönyvem

          • A mai szép napos délelőtt folyamán, szeptember 9-én, iskolánkba látogatott Mgr. Jozef Belický, Vágsellye Város polgármestere Mgr. Mariana Takáčová kíséretében, a tanügyi hivatal vezetőjével, hogy a 20 kis elsősünket személyesen is üdvözölje, valamint átadja nekik az ellenőrző könyvecskét. Minden kis tanulónknak és az osztályfőnöknek jó iskolakezdést és sikeres tanévet kívánt. Bízunk benne, hogy a kiskönyvecskékbe sok jó jegy kerül majd a tanév folyamán. Köszönjük.

          • Becsengettek az új 2020/21-es tanévre

          • Kedves tanulók!

            A távoktatást követő két hónap nyári vakációnak immár vége. Újra beköszönt az ősz, a szeptember, s kezdetét veszi a 2020/21-es új tanév. Holnaptól zajos lesz iskolánk valamennyi osztályterme. Ismét új, tanulnivalóval teli, eseménydús tanévet kezdünk felkészülve minden lehetőségre, váratlan helyzetre. Mosolygós, pihent arcok, vidámság, de a nehéz iskolatáska is jellemzi a mai kezdetet... A tanév, amelynek kapujait most megnyitjuk, bizonyára változásokat is hoz majd mindannyiunk életébe. 

            Egy kínai közmondás szerint: A tanítók csak az ajtót nyitják ki, belépned neked kell.

            Előttetek a cél és a példa. Ehhez leginkább együttműködésre és bizalomra van szükség a veletek foglalkozó tanítók felé, valamint támogató szülői háttérre. Tudjuk, hogy az ismeretszerzés a mai online világban gyorsan és könnyen megy, de nekünk a valódi, tartós tudás megalapozása a célunk, hogy célkitűzéseink vára ne homokra épüljön.

            Tisztelt pedagógusok!

            Napjainkban, a  mai világunkban az iskola és a tanár szerepe és jelentősége sokkal fontosabb és nagyobb, mint korábban bármikor. Hiszen a jövőnek felelősei vagyunk mi is. Utat, alternatívát kell mutatni a gyerekek számára ebben a megtévedt és hirtelen változó világban az aktuális helyzetre való tekintettel is, hogy érdeklődő, szociálisan elkötelezett, a társadalom irányában nyitott, a társadalom problémáira érzékeny, felelősséget vállalni képes felnőttekké váljanak, akik képesek lesznek majdan a jövőben egy jobb, békésebb mindennapi élet és rend  kialakulásához hozzájárulni.

            Szentgyörgyi Albert szavai vezessenek benneteket és adjanak erőt nektek az induló idei tanévben a helyes úthoz a gyermekek oktatása és nevelése terén:   

            Az iskola dolga, hogy megtaníttassa velünk, hogyan kell tanulni, hogy felkeltse a tudás iránti étvágyunkat, hogy megtanítson bennünket a jól végzett munka örömére és az alkotás izgalmára, hogy megtanítson szeretni, amit csinálunk, és hogy segítsen megtalálni azt, amit szeretünk csinálni.

            Az előttünk álló, kihívásokkal teli évhez mindenkinek jó hangulatot, elhivatottságot, kitartást és főleg jó egészséget! Kívánom, hogy a 2020/2021-es tanév legyen sikeres, hozzon megelégedettséget a szülőknek, pedagógusoknak és tanulóknak egyaránt.

            Hamar Mónika, igazgató

          • Elmúlt a nyár...

          • A nyár folyamán elkészült az új fizikai szaktanterem, mely szeptembertől rendelkezésre áll a természettudományi tantárgyak oktatására korszerűen felszerelt munkaállomással és új eszközparkkal, beleértve modern technikai eszközöket is. A Digitális Témahét elnevezésű sikeres évi projekt keretében legórobotokat kapunk, melyeket alkalmazunk majd az oktatás során. Pedagógusaink webináriumokon és képzéseken vettek részt, beleértve a Google Tanterem használatát, interaktív tábla kezelését, az Alexa eszköz alkalmazását, ezzel is készülve  az új tanévre.

            A nyár folyamán volt néhány belső kisebb átalakítás is, bútor- és táblacsere is megvalósult, valamint biztonsági intézkedéseket hoztunk a kamerarendszert és intelligens riasztót illetően. Azért, hogy minden készen áll, köszönet minden alkalmazottnak, akik mindent megtettek azért, hogy kellemes, szép környezetben dolgozhassunk az idei tanévben is. Továbbra is fontos iskolánk felújításának folytatása és korszerűsítésének folyamata, hiszen a szép, rendezett, korszerű iskola mindannyiunk igénye.

             

      • Kontakty

        • Základná škola s materskou školou Petra Pázmánya s vyučovacím jazykom maďarským - Pázmány Péter Alapiskola és Óvoda
        • ZŠ: +421 0317703495 MŠ: 0911/348100 Ekonómka: 0313217797
        • P. Pázmaňa 48, 927 01 Šaľa Adresa materskej školy (elokované pracovisko): Družstevná 396/3, 927 01 Šaľa 927 01 Šaľa Slovakia
        • 37861409
        • 2021623835
        • Riaditeľka školy: Mgr. Monika Hamarová Zástupkyňa pre ZŠ: Mgr. Silvia Kőrösová Zástupkyňa pre MŠ: Mgr. Eva Vargová
        • Alena Tamaškovičová (ZŠ Ľ. Štúra) Tel.:0317703175
    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje