• INDUL A NYÁRI VAKÁCIÓ...

          • Véget ért a 2018/19-es tanév, utoljára nyílt meg pénteken az iskola ajtaja. Elkezdődött a rég várt két hónapos nyári vakáció, miután mindenki megkapta a bizonyítványát. Minden tanulónknak, pedagógusnak és szülőnek kellemes nyarat, jó pihenést és jó szórakozást kívánunk.

          • Ballagás 2019

          • Az ember életében elkerülhetetlenül megjelennek olykor nagyon várt, és olykor kevésbé várt események. Ezek a pillanatok felejthetetlen állomások, hiszen emlékezetesek maradnak egész életünkben. Egy ilyen ünnepi esemény részesei voltunk ma, június 27-én. Ballagó kilencedikeseink búcsúztak az iskolától, egymástól, a tanítóiktól, iskolatársaiktól, mindazoktól, akikkel együtt voltak, együtt éltek, tanultak és dolgoztak az itt eltöltött évek alatt.

            Mi köszönjük, hogy ittlétetekkel gazdagítottátok mindazt, amit csak az itteni tanulók és tanítók ismernek: a pázmányos életet! Büszkék vagyunk az elért sikereitekre, hiszen iskolánk jó hírnevéhez közületek sokan hozzátettek. Bizonyítottátok, hogy a lehetőségekkel élni itt is lehet, hogy a befektetett munka mindig eredménnyel zárul.

             

            Búcsúzunk tőletek Balogh József  szavaival:

             „Kívánok én hitet, kedvet,
            szép szerelmet, hű türelmet,
            utakhoz fényt, csodát, álmot,
            békességes boldogságot,
            magyar szót és égre kéket,
            emberarcú emberséget,
            verseket, célt, igazságot,
            daltól derűs, jobb világot,
            bokrok mellé társnak fákat,
            napfényt, amely el nem fárad,
            tekintetet szembe nézve,
            éjt meg nappalt soha félve,
            kézfogásos tiszta csöndet,
            és mosolyból minél többet!” 

             

            Jó utat mindenkinek!

             

             

          • Ember- és természetvédelem

          • Június 24-25. iskolánkban lezajlottak a polgári védelmi gyakorlatok. Elméleti felkészítést hétfőn tartottunk - a tanulók a nyári balesetek ellátását sajátíthatták el, valamint átismételték a természetjárás, biztonságos viselkedés szabályait a közúton, a természetben, valamint a tájékozódás alapelveit. Kedden a Vág-parton a felső tagozatos osztályok egymással versenyezve, gyakorlatban alkalmazták elméleti tudásukat. Öt állomást abszolváltak, különféle témákban. Tanulóink ügyesen helyt álltak és a legügyesebbek díjakat is kaptak. Örülünk nektek és szívből gratulálunk!

          • Osztálykirándulás – Duchonka

          • Osztálykirándulás – Duchonka

            Június 21- 23. között az 5. és 7.osztály tanulói osztálykiránduláson vettek részt Duchonkán. Vonattal és busszal utaztunk a helszínre, ami már önmagában élmény volt. A gyönyörű erdei környezetben  sokat játszottunk, sportoltunk, szórakoztunk. Túráztunk a közeli tó körül, pizzáztunk és sok zenét hallgattunk. A kirándulás elmaradhatatlan programpontja a szalonnasütés volt és az esti disco. Nagyon szép emlékekkel tértünk haza.

                Az 5.és 6. oszt.tanulói

          • Sikeres tanulóink a járási kiértékelésen

          • Iskolánk öt tanulója vett részt 2019. június 25-én az év legsikeresebb tanulóinak járási kiértékelésén a városi hivatal kongresszusi termében. Ünnepélyes keretek között jutalmazták a járási alapiskolák, valamint a városi középiskolák legeredményesebb tanulóit a 2018/19-es tanévben. Oklevéllel és könyvutalvánnyal  értékelték Finta Luca 8. osztályos, Szabó Réka, Kaňuch Flóra Emma, Szarka Zsófia Bernadett és Gál Ádám 9. osztályos tanulóinkat. Mindannyian sokoldalú  tanulók, a tanévben több különböző tantágyversenybe kapcsolódtak be, melyek során szép helyezéseket értek el, s így méltóképpen képviselték intézményünket. Büszkék vagyunk az elért sikereitekre és további szép eredményeket kívánunk.

          • FIGYELEM!

          • Értesítjük a Tisztelt Szülőket, hogy a napközi 2019. június 28-án (pénteken) nem üzemel.

            Megértésüket köszönjük.

          • Mezei Futóverseny

          • Június 14-én került megrendezésre a Flaska Sándor emlékére rendezett 13. Mezei Futóverseny Pereden. Iskolánk 9 tanulója vett részt a 3. és 4. kategóriában. A 3. kategóriában a 3. helyezést ért el 1200 m-es futásban Hamar Dániel 7. osztályos tanuló, a 4. kategóriában 3. helyezést ért el 1800 m-es futásban  Farkas Márk 8. osztályos tanuló A többi versenyző is sikeresen teljesítette a távot.

          • „Vágsellye – a mi városunk“

          • A Vágsellyei Levéltár és a Vágsellyei Városi Hivatal alkotóversenyt hirdetett „Vágsellye – a mi városunk“ címmel. Eredményeink:

            Rajzverseny

             I. kateg.: 1. hely:  Suba R. 6. o.,  2.hely: Lelovics T. 4. o. és 3. hely:  Gujdan L. 6. o.

            II. kateg.:  Szabó R. 9. o. III. díj,  aki a levéltár különdíját is elnyerte.

            Modellek kateg.: Danada T. és Majer K. 7. o. II. helyezés.

            A projektmunkák kategóriában Gregor V. V. és Tok E. 7. o. tanulók I. hely, Bánovský A. és Klemász D. 7. osztályos tanulók pedig eredményes megoldók.

            A díjazottak egy szép kiránduláson is részt vesznek az Apponyi-könyvtárban.

            Gratulálunk és további sok sikert kívánunk.

          • Sakkverseny

          • Iskolánk 8 sakkozója 2019. 6. 12-én részt vett a Deáki Alapiskola  által szervezett barátságos sakkversenyen. A 20 versenyzőből Danada Tímea 7. osztályos tanuló 3. helyezést és Kun Sebastian 8. osztályos tanuló 5. helyezést ért el. Gratulálunk és további sok sikert kívánunk.

          • DIGITÁLIS OKTATÁSI KONFERENCIA ÉS KIÁLLÍTÁS

          • „Olyan világban élünk, amelyben nem nélkülözhetők a digitális készségek" – jelentette ki az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) oktatásért felelős államtitkára a kétnapos DOKK 2019 Digitális Oktatási Konferencia és Kiállítás megnyitóján, 2019. június 7-én, pénteken, Budapesten. A rendezvény központi kérdése, hogy a digitális kor kihívásaira milyen válaszokat tud adni a modern iskola.

            Az eseményen a digitális oktatáshoz kapcsolódó innovatív pedagógiai és technológiai megoldásokról, a magyarországi és nemzetközi „jó gyakorlatokról” mintegy hatvan eladáson és több kerekasztal-beszélgetésen tájékozódhattak az érdeklődők. A DOKK-Digitális Oktatási Konferencia és Kiállítás rendezvényén a Nemzetpolitikai Államtitkárság második alkalommal díjazta a Digitális Témahetet tartó legaktívabb külhoni magyar intézményeket, melyre június 8-án ünnepélyes díjkiosztó keretében került sor. A legaktívabb külhoni magyar intézmények kategória díját kaptuk a bekapcsolódott szlovákiai magyar iskolák közül.

            Idén első alkalommal kapcsolódtunk be a Digitális Témahétbe. Pályázatunk címe: Pázmány nyomozók, mely történelmi nyomozásnak indult a regionális nevelés keretében. A meghirdetett pályázat keretében Vágsellye város legismertebb épületeinek történetét és iskolánk névadójának, Pázmány Péternek az életét dolgozták fel tanulóink, a Tinkercad programban megalkották a kastély és a templom 3D modelljét, prezentációkat készítettek. A projekt során sok új ismerettel és információkkal gazdagodtunk, miközben a mai korszerű digitális eszközök segítségével elevenítettük fel városunk régmúltját, történelmét gyerekszemmel.  Nagyon fontos, hogy tanulóink elsajátították a kölcsönös együttműködést,  mely által könnyebb a dolgok megismerése, az új információk elsajátítása, valamint a megszerzett tudás prezentálása is. Köszönjük a lehetőséget és az elismerést, mely motiváló, pozitív hatással van mindennapi munkánkra és szakmai tevékenységünkre.


            „A technológiától és a tudománytól nem félni kell, hanem irányítani, uralni annak érdekében, hogy szebbé, gazdagabbá tegye az emberek életét. ”

          • Ovis olimpia

          • Óvodásaink részt vettek a 2. járási óvodai sportolimpián. A gyermekek 5 versenyszámban ügyeskedtek:távolugrás, krikett labdadobás, staféta futás,fitball-labda gurítása stafétában, futás babakocsival illetve talicskával. A 13 óvoda közül óvodásaink a 2.helyen végeztek a fitball-labda gurításában csoportosan. Egyénileg Konkoly Boglárka 1. helyet, illetve Lacko Samuel 2. helyezést ért el krikett labda dobásban.A versenyzőknek gratulálunk.

          • Kiértékelés

          • Iskolánk két tanulója 2019. 6. 10-én részt vett a fizika olimpia kerületi fordulójának értékelésén, melyre Nyitrán került sor. A 39 eredményes megoldó közül Kaňuch Flóra Emma a 8. helyen, Szarka Zsófia Bernadett pedig a 13. helyen végzett. Az ünnepélyes díjkiosztón érdekes előadást láthattak a résztvevők, mely témája az idő volt. Az említett  előadást a díjak és diplomok átadása követte. A két kilencedik osztályos tanulónak gratulálunk és további szép sikereket kívánunk! Felkészítőjük Mészáros Ildikó tanító néni.

             

          • RAJZVERSENY - Polícia očami detí

          •  

            A városi rendőrség által meghirdetett rajzverseny 21. évfolyamába május hónapban iskolánk tanulói is bekapcsolódtak. Az említett  verseny 2 kategóriában zajlott. Az 1. kategória témája: A városi rendőrség gyerekszemmel, a 2. kategória témája pedig a drogokkal volt kapcsolatos. Az ünnepélyes kiértékelés 2019. június 6-án volt a városi kultúrházban.

            Győzteseink:

            1. kategóriában: Nozdrovický Lili, Andódi Dávid, Németh Andrej
            2. kategóriában: Lelovics Terézia, Marosi Anna, Malík Lilla.

            Gratulálunk.

          • Újabb országos eredmény

          • 2019. június 6-án  a "Poznaj slovenskú reč" szlovák nyelvű verseny országos döntőjén Érsekújvárott Gál Ádám, 9. oszt. tanuló a II. kategóriában 2. helyezést ért el. Felkészítője Szetyinszky Veronika. Szívből gratulálunk. 

             

          • Floorball bajnokság eredményei

          • Június 5-én lezajlott a floorball bajnokság. A felső tagozatos osztályok csapatai mérkőztek meg egymással. Az 1. helyen a 7. osztály, a 2. helyen a 8. osztály a 3. helyen a 9. osztály csapata végzett. A gólkirály Polgár Dániel 8. osztályos tanuló lett. Gratulálunk!

          • Nemzeti Összetartozás Napja

          • A 2019. évi Nemzeti Összetartozás Napja alkalmából a testvériskolánkkal, az Oroszlányi Hunyadi Mátyás Általános Iskolával, közösen benyújtott pályázati jelentkezés sikeres lett. 

            A meghirdetett érdekes programra az iskolák nagyon nagy számban jelentkeztek, nagy volt az érdeklődés.  Június 4-én reggel  nagy érdeklődéssel és jókedvűen indultunk útnak Budapestre.

            Gyülekezés 10 órakor volt Parlamentnél, ahol közösen elénekeltük a Himnuszt és Szarka Tamás (Ghymes) által szerzett Kézenfogva c. dalt. Megtekintettük a Szent Koronát, majd ebéd, rövid városnézés után a Budapest Sportarénában az István a Király c. rockopera koncert változatát nézhettük meg.

          • Ipolyi Arnold Országos Népmesemondó Verseny

          • A június  3-4-én rendezték Rozsnyón a X. Ipolyi Arnold Országos Népmesemondó Verseny döntőjét.  A történelmi városháza épületében mérettették meg magukat az ország legjobbjai. Közben a résztvevőkre számos kísérő program várt: kézműves foglalkozások, népi ételkóstoló, daltanulás, népi játékok, hangszerbemutató.                                                                                                                      

            Szullo Vanda , iskolánk 3.osztályos tanulója  aranysávos besorolással tért haza.

            Gratulálunk!

            Felkészítő pedagógus: Mgr. Páldy Eszter

             

          • TERMÉSZETTUDOMÁNYI HÉT

          • Az elmúlt héten megvalósult a TERMÉSZETTUDOMÁNYI HÉT, amelynek programjaiba számos tanuló kapcsolódott be. Összemérték tudásukat a természettudományokból tantárgyverseny keretében, rátermettségüket, kreativitásukat fizikai plakátok és PowerPoint-os prezentációk készítésében és prezentálásában. Meghallgathatták Szeles Pál Ildikó lenyűgöző

            előadását Üzbegisztánról és a Selyemútról, utána Kőrös Lajos mérnök érdekes és tanulságos előadása következett a 3D nyomtatásról. A tanuló nagy érdeklődéssel figyelték a nyomda működését, mely szintén bemutatásra került. A hetet az egészséges életmód keretében az osztályok közti gyümölcssaláta verseny zárta, melyen szebbnél szebb gyümölcstálak készültek. Zárásként a hetet értékeltük és a győztes tanulókat díjaztuk.

    • Kontakty

      • Základná škola s materskou školou Petra Pázmánya s vyučovacím jazykom maďarským - Pázmány Péter Alapiskola és Óvoda
      • ZŠ: +421 0317703495 MŠ: 0911/348100 Ekonómka: 0313217797
      • P. Pázmaňa 48, 927 01 Šaľa Adresa materskej školy (elokované pracovisko): Družstevná 396/3, 927 01 Šaľa 927 01 Šaľa Slovakia
      • 37861409
      • 2021623835
      • Riaditeľka školy: Mgr. Monika Hamarová Zástupkyňa pre ZŠ: Mgr. Silvia Kőrösová Zástupkyňa pre MŠ: Mgr. Eva Vargová
      • Alena Tamaškovičová (ZŠ Ľ. Štúra) Tel.:0317703175
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje