• ISKOLAI ÁLARCOSBÁL

          • Évek óta hagyománnyá vált, hogy farsang idején karnevált szervezünk. Így zajlott ez az idei esztendőben is. Iskolánk minden tanulója lázasan készült a tavaszi szünet előtti pénteki napon az elmaradhatatlan eseményre, a farsangi jelmezbálra.  Magát az eseményt nagy készülődés előzte meg. Voltak tanulóink, akik már az előző  napokban leírták jelmezüket, akadtak azonban olyanok is, akik tikokként őrizték az utolsó napig. Február 22-én reggel kezdetét vette a vidám jelmezes felvonulás, melyre minden alsós tanuló beöltözött kedvenc jelmezébe. A mesebirodalom szinte összes szereplője részt vett a bálon. Ӧtletesebbnél ötletesebb, igazán egyedi, eredeti ruhakölteményekben sorakoztak fel, majd mutatkoztak be egymásnak. A bemutatkozás után a táncparkett zsúfolásig megtelt. Mindenki bulizott...

            A felső tagozatosok jelmezeikkel igazán nehéz feladat elé állították a zsűrit, hiszen szebbnél szebb és vicces öltözékekben vonultak fel. Volt zene, tánc, s az elmaradhatatlan tombolahúzás, mialatt a roskadásig megtelt asztalról választhattak ajándékot a szerencsés tanulók. Kissé fáradtan, de élményekkel gazdagon fejeztük be ezt a csodálatos napot. Köszönettel tartozunk az ügyes kezű anyukáknak, nagymamáknak, akik finomságokkal  halmoztak el bennünket.

            Bízunk benne, hogy mindenki jól szórakozott ezen a kellemes délelőttön.

          • Rendhagyó angolóra

          • A karnevál napjának reggelén rendhagyó angolórát tartottunk a felső tagozat osztályaiban. Iskolánkba látogatott a peredi születésű, de Luxemburgban élő Csongár Mária, aki a nyelvtanulás fontosságát hangsúlyozta előadásában. Betekintést nyertünk a hat nyelven beszélő, az Európai Parlamentben dolgozó fordító-asszisztens mindennapjaiba, megismertük az országot, ahol a lakosság 80 nyelven beszél. Megtanultunk pár hasznos mondatot luxemburgiul, előszedtük német, spanyol és francia nyelvtudásunkat is. Marika bátorította a tanulókat, hogy merjenek beszélni, tanuljanak idegen nyelveket, mert manapság már külföldre sem kell menni ahhoz, hogy idegen szót halljunk. 

          • Fizika és kémia olimpia iskolai fordulója

          • Februárban megvalósult a fizika olimpia iskolai fordulója, melyen iskolánk hat tanulója eredményes megoldó lett:

            9.o.             Kaňuch Flóra Emma, Szarka Zsófia Bernadett, Szabó Réka és Gál Ádám

            8.o.             Finta Luca és Polgár Sára

            A szép eredményhez gratulálunk és sok sikert kívánunk a járási fordulóhoz!

            Felkészítő: Mészáros Ildikó

            A kémia olimpián  iskolánk két  tanulója eredményesen szerepelt:

            9.o.                Bahurek Vivien és Mihályfi Lilla

            A szép eredményhez gratulálunk és sok sikert kívánunk a járási fordulóhoz!

            Felkészítő: Putera Anikó

          • Sítanfolyam 2019

          • Iskolánk felsőtagozatos tanulói február 11. és 16. között sítanfolyamon vettek részt  Donovalyn. A 44 tanuló 4 csoportban tanulhatta, illetve tökéletesíthette sízési technikáját. A pihenőnap délutánján felvonóval mentek fel  Nová Hoľá-ra, ahonnan fenséges látvány tárul a látogatók elé a környék hegycsúcsaira. Az esti órákban közös szórakozás és játék  volt a program, melyet minden nap más osztály tanulói készítettek. Az első 2 nap havas, szeles időjárását ragyogó napsütés váltotta fel, úgyhogy nagyon kellemes volt a sízés. A kezdők csoportja is olyan ügyes volt, hogy az utolsó napon már ők is a legmagasabb pályáról ereszkedtek le, sőt olyan bátrak is akadtak, akik a versenyben is részt vettek. Napsütés, ragyogó hó, remek ételek, szuper társaság....kell ennél több? Mindenki élményekkel gazdagodva tért haza, remélve, hogy a pázmányosok egy év múlva  ismét Donovalyn sízhetnek.

            A sílesikló verseny eredményei: 

            Fiúk: 1. hely: Gál Ádám, 9. oszt.

                     2. hely: Rukovánsky Ármin, 8. oszt.

                     3. hely: Mészáros Dániel, 5. oszt.

            Lányok: 1. hely: Klemász Diana, 7. oszt.

                          2. hely: Finta Luca, 8. oszt.

                          3. hely: Kaňuch Flóra Emma, 9. oszt.

          • Katedra Matematikaverseny

          • Tanulóink a 2018/2019-es tanévben is bekapcsolódtak a Katedra Matematikaversenybe. A levelező verseny 4 fordulójának eredményes megoldói folytatják a versenyt az országos elődöntőben. Tanulóinknak gratulálunk és további sok sikert kívánunk. Felkészítők: Putera Anikó, Szabó Magdaléna

          • A mozizás élménye

          • 2019. február 12-én különleges élményben volt részük iskolánk tanulóinak, akik a Rákóczi Szövetség jóvoltából tapasztalhatták meg a mozizás szépségét, a film varázsát. A Mozgó Mozi lényege, hogy egy furgon magával szállítja azt a magas szintű technikát, amellyel valódi moziélményt lehet biztosítani. A vetítés reggel vette kezdetét,  amikot felső tagozatos tanulóink a Pál utcai fiúk c. filmet nézhették meg, majd az alsó tagozatosok a Szaffit, rövid ebédszünet után délután pedig Ludas Matyi c. rajzfilmet. Köszönjük a felejthetetlen mozis élményt!

             

          • Elismerés

          • A vágsellyei városi diákparlament pályázatot hirdetettt logójának megtervezésére. A kiválasztott és díjazott logó készítője Finta Luca, 8. osztályos tanulónk lett. A diákparlament elnöke, Tomáš Benkovič, 2019. 2.7-én személyesen adta át az ajándékot Luca munkájának elismeréseként. Gratulálunk.

          • Tompa Mihály Vers- és Prózamondó Verseny

          • 2019. február 15-én rendeztük meg a Tompa Mihály Vers- és Prózamondó Verseny iskolai fordulóját. A versenybe 38 tanuló kapcsolódott be. Tanulóink három kategóriában adtak elő szebbnél szebb költeményeket és prózai műveket. A járási fordulóba a kategóriák 1. és 2. helyezettjei jutottak tovább. Minden résztvevőnek köszönjük a szereplést, a továbbjutóknak gratulálunk és sok sikert kívánunk.

            Felkészítő pedagógusok:

            Mgr. Andódi Laura, Mgr. Bánovský Euridike, Mgr. Dohányos Katalin, Mgr. Ferencei Beáta, Mgr. Páldy Eszter, Mgr. Szetyinszký Veronika.

             

             

                                 

          • Biztonságos internet világnapja - február 5.

          • Mgr. Száz Krisztina a vágsellyei pedagógiai-pszichológiai tanácsadó igazgatónője iskolánk 4. osztályos tanulóinak tartott előadást, beszélgetést a biztonságos internet- és mobiltelefon használatról. Köszönjük!

      • Kontakty

        • Základná škola s materskou školou Petra Pázmánya s vyučovacím jazykom maďarským - Pázmány Péter Alapiskola és Óvoda
        • ZŠ: +421 0317703495 MŠ: 0911/348100 Ekonómka: 0313217797
        • P. Pázmaňa 48, 927 01 Šaľa Adresa materskej školy (elokované pracovisko): Družstevná 396/3, 927 01 Šaľa 927 01 Šaľa Slovakia
        • 37861409
        • 2021623835
        • Riaditeľka školy: Mgr. Monika Hamarová Zástupkyňa pre ZŠ: Mgr. Silvia Kőrösová Zástupkyňa pre MŠ: Mgr. Eva Vargová
        • Alena Tamaškovičová (ZŠ Ľ. Štúra) Tel.:0317703175
    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje