• Tompa Mihály Vers- és Prózamondó Verseny járási fordulója

          • Február 29-én Deákin került megrendezésre a Tompa Mihály Országos Verseny járási

            fordulója, ahol az évfolyamok alapján három kategóriában mérhették össze tudásukat a

            vágsellyei járás tehetséges vers- és prózamondói. Iskolánk tanulói a következő besorolásokkal tértek haza:

            I. Kategória vers:

            Ezüstsávos - Vankó Bálint - 1. osztály

            Baco Zsófia Aranka - 1. osztály

            I. Kategória próza:

            Aranysávos - Szullo Krisztián - 3. osztály - továbbjutott

            Bronzsávos - Heves Dóra - 2. osztály

            II. Kategória próza:

            Ezüstsávos - Szarka Krisztián - 6. osztály

            Bronzsávos - Kozma Lilla - 4. osztály

            II. Kategória vers:

            Aranysávos, III. helyezett - Szarka Viktor- 6. osztály - továbbjutott

            Ezüstsávos - Kiss Vivien - 4. osztály

            III. Kategória vers:

            Ezüstsávos - Vígh Zsófia - 8. osztály

            Németh Noemi - 7. osztály

            III. Kategória próza:

            Aranysávos, I. helyezett - Szullo Vanda - 8. osztály - továbbjutott

            Aranysávos, II. helyezett - Németh Andrej - 8. osztály - továbbjutott

            Gratulálunk a résztvevőknek, és sok sikert kívánunk a továbbjutóinknak!

          • Tanulóink a tekepályán

          • A februári hónap alatt felsőtagozatos tanulóink a tavalyi évhez hasonlóan osztályonként ismét a városi tekepályán tekézhettek. A fiúk és a lányok is nagyon élvezték a játékot. Többen párokban vagy csapatokban is a tekepályára léphettek, így közös erővel, osztálytársakkal együtt mérethették meg magukat. A másfél órás játékidő nagyon gyorsan elrepült mindenki számára. Már most mindenki várja a következő alkalmat, hogy újra kipróbáljuk ezt a sportolási lehetőséget.

          • Tesztelés 9-2024

          • A 2023/24-es tanévben az alapiskolák 9. osztályos tanulóinak országos szintű
            tesztelésére 2024. március 20-án (szerdán) és 2024. március 21-én (csütörtökön)
            kerül sor.
            A 9. osztályos tanulók a következő tantárgyakból írnak tesztet:

            • matematika,
            • magyar nyelv és irodalom,
            • szlovák nyelv és szlovák irodalom.

            A tesztelés pótterminusa: 2024. április 4. és 2024. április 5.
            A teszteléssel kapcsolatban további információk a következő weboldalon találhatók:
            https://www2.nucem.sk/sk/merania/narodne-merania/testovanie-9

          • Egészségünkért

          • Az óvodások az esős idő ellenére is ellátogattak a Relax Cave központ sószobájába, ahol relaxációs zenét hallgatva, légzőgyakorlatokat végeztek. A látogatás célja a légúti betegségek megelőzése volt. A gyerekek játszottak a sókristályokkal, építettek. Nagyon jól érezték magukat.

          • Mária Rádió díjazottjai

          • A szlovákiai magyar nyelvű Mária Rádió Mirjam 2023-as évi III. Rajzpályázatán iskolánk három tanulója országos díjazott lett: Banász Zsófia 7. osztályos, Hyde Anna 8. osztályos és Vígh Zsófia 8. osztályos tanuló. Az ifjú képzőművészeknek gratulálunk és további sok sikert kívánunk!

          • Petrécs Gréta énekelt

          • A vágtornóci Csemadok alapszervezete immár 30. alkalommal szervezte meg 2024. február 17-én a már hagyományos farsangi bálját. A bál színvonalát az ínycsiklandó ételek, italok, bő tombola mellett a színvonalas tánczene is emelte, amit a Muzsika TV állandó szereplői az „Atlantic JAZ” biztosított. A nagyszabású bál megnyitóján iskolánk 8. osztályos tanulója, Petrécs Gréta lépett fel, műsorával gazdagította a lelkes bálozók kulturális élményét. Tehetséges tanulónk több falusi, városi és magán rendezvényre is felkérést kap egy-egy énekszámmal, mely több éves kemény munkájának gyümölcse. Grétának szívből gratulálunk, további szép sikereket kívánunk.

          •  Tütü és varázslat

          • Sokan nem ismerik a balett világát, és ezért is félnek tőle. Iskolánk nyolcadikos lányai osztályfőnökük és két szülő kíséretében február 17-én balett előadáson vett részt Pozsonyban a Szlovák Nemzet Színházban. A „Hamupipőke” a világon az egyik legtöbbet feldolgozott és előadott, megfilmesített mese. Az ismert történetet most 3 felvonásos mesebalettben néztük meg. Kezdő balett nézőként az előadás magával ragadott minket, elvarázsolt bennünket. A csodálatos színpadi látvány, a díszlet, a balerinák és a balett művészek könnyed, színvonalas tánca teljesen lekötötte a figyelmünket, kicsit mi is mesevilágban éreztük magunkat. A színvonalas előadás örökre emlékezetes marad számunkra.

          • Rajzpályázat díjazottja

          • A városi szabadidőközpont által meghirdetett „Boldogság gyerekszemmel“ című rajzpályázaton Baco
            Zsófia Aranka 1.osztályos tanulónk alkotása eredményes lett. Gratulálunk a versenyzőnek és további
            sok szép munkát kívánunk!

          • A vers és próza ünnepe

          • A Tompa Mihály Vers- és Prózamondó Verseny iskolai fordulója iskolánkban a vers és próza ünnepe.Szívet melengető érzés, hogy a mobil, a számitógep és egyéb technikai eszközök ellenére még vannak diákok, akik szeretnek olvasni, elmerülni az irodalmi alkotások világában, szeretnek szavalni.Az iskolai fordulóból tovább jutó tanulók:II. kategória -vers: Szarka Viktor, 6. oszt.,Kiss Vivien, 4. oszt.próza: Szarka Krisztián, 6. oszt.Kozma Lilla, 4. oszt.III. kategória - vers: Vígh Zsófia, 8.oszt.Németh Noémi, 7. oszt.próza: Németh Andrej, 8. oszt.Szulló Vanda, 8. oszt.A versenyzőknek sok sikert kívánunk .

          • Kiállításon jártunk

          • Iskolánk napköziseinek 3. csoportja mindig szívesen látogatja meg a KS Večierka-ban megrendezésre kerülő kiállitásokat, ahol sok új, érdekes dolgot látunk, tanulunk. Ma február 9-én a városunkhoz szorosan kötődő hires fotóművész, Kollár Ferenc munkásságával ismerkedtünk meg.

          • Tompa Mihály vers- és prózamondó verseny

          •    Február 8-án lezajlott iskolánkon a Tompa Mihály szavalóverseny az 1. kategória részére. A versenyben az 1.,2. és 3. osztály tanulói mérték össze tudásukat, képességeiket vers- és prózamondásban. A tanulók nagyon ügyesek, tehetségesek és bátrak voltak. Az értékelésben mindannyian oklevelet kaptak. A helyezettek közül az első két tanuló képviseli majd iskolánkat a járási elődöntőn február 29-én. Sok sikert kívánunk nekik!

            Helyezések:

            Vers: - 1. Vankó Bálint                          Próza: - 1. Szullo Krisztián

                        2. Baco Zsófia Aranka                             2. Heves Dóra

                        3. Čičman Viktória                                   3. Lozsy Olivér

                        

          • Versmondóink az idősek otthonában

          • Február 7-én a városi idősek otthonában a Vakok és Gyengénlátók Szervezete farsangi délutánt tartott. A jó hangulathoz, szórakozáshoz iskolánk tanulói - Vankó Bálint, Čičman Viktória és Szullo Krisztián - is hozzájárultak egy kis kultúrműsorral. A gyerekek nagy örömet szereztek a jelenlévőknek és sok-sok dicsérettel tértek haza.

          • Prevenciós előadás

          • Iskolánk tanulói 2024. január 25-én és február 6-án a járási rendőrségi hivatal vágsellyei kirendeltségével együttműködve a rendőrfőnök helyettes előadást tartott a Zaklatás és kiberzaklatás témakörében.  A 8. és 9. osztályos tanulók hasznos információkkal, ismeretekkel gazdagodtak és sok érdekességet tudtak meg ebben a témakörben. A zaklatás és bántalmazás komoly kockázatokkal jár, mely akár meggondolatlan cselekedetekre is késztetheti az áldozatot. Még nagyobb baj, hogy az áldozatok vonakodnak beszélni arról, hogy zaklatják őket, még szüleiknek sem jelzik a bajt. Számítások szerint a gyerekek és kamaszok egyharmada van kitéve valamilyen formában zaklatásnak. Sajnos sokan nem fordulnak segítségért, gyakran önmagukba fordulnak és elszigetelődnek a társaiktól. Figyeljünk rájuk minden nap és biztosítsunk számukra biztonságos közeget.

          • Történelmi olimpia

          • 2024. február 5-én két nyolcadikos tanulónk, Hyde Anna és Szullo Vanda vett részt a történelmi olimpia járási fordulóján. Bár a feladatok nehezek voltak, Anna a 4. helyen végzett sikeres megoldóként. Gratulálunk neki!

            A versenyzőknek köszönjük munkájukat, és sok sikert kívánunk a további versenyeken!

          • Biztonságos internet napja

          • 2024. február 6-án tartottuk iskolánkban a biztonságos internet napját.

            Az esemény a Safer Internet Day nemzetközi mozgalom kezdeményezésére jött létre, a mozgalmat pedig az Európai Unió Biztonságos internet programja is támogatja. Az idei nap témája az interneten való negfelelő viselkedés, a kedvesség terjesztése a gyűlölet és bántás helyett. Iskolánk tanulóival ezen a napon beszélgettünk az online viselkedés szabályairól és a rájuk leselkedő veszélyekről is. A tanulók szófelhőket készítettek, a nyolcadikosok a kisebbek részére játékos kvízeket alkottak. Utána pedig az Interland játékban próbálhatták ki tudásukat, ahol a feltett kérdésekben helyesen kellett dönteni, hogy végig tudjanak menni az adott pályán és sok pontot gyűjtsenek. Bízzunk benne, hogy a biztonságos internet használatára figyelni fognak most és a jövőben is.

          • Meghódítottuk a sípályát

          • 2024. január 28-án iskolánk 24 tanulója indult el Dóvalra a sítanfolyamra. Voltak köztük teljesen kezdők, és gyakorlott síelők is, mégis mindenki bátran indult a sípálya felé, és a hét végére mindenki megtanult síelni. Büszkék vagyunk a tanulók kitartására, eltökéltségére, és arra, hogy önszántukból siettek egymás megsegítésére egy pillanat alatt, ha szükség volt rá. 

            Esténként más iskolák tanulóival is megismerkedtek, játékokban, kvízben vettek részt, amiben mind a 4 csapatunk a képzeletbeli dobogóra állhatott. Az utolsó este jót bulizhattak, méltón búcsúztatva az elmúlt hetet.

            Február 2-án fáradtan szálltunk le a buszról, érezve, hogy a kellemesen eltöltött hét után lassan vissza kell térnünk a mindennapjainkhoz. A tanulók azonban jelezték, hogy jövőre sem szeretnék kihagyni ezt az élményt. 

             

          • Itt a farsang, áll a bál...

          • 2024. február 2-án megrendezésre került iskolánkban a már hagyományos álarcosbál.

            Az alsó tagozaton a sok szép álarc bemutatkozása után táncolás, majd a tomboladíjak kiosztása következett. Az egész délelőtt vidáman és jó hangulatban telt. A gyerekek sok szép élménnyel és értékes nyereményekkel tértek haza. A szülőknek köszönjük a támogatást és a sok finomságot.

            A felsősöknél a program első felében a gyerekek megmutatták tehetségüket a KI MIT TUD? vetélkedőben, amelyben 3 kategóriát különböztettünk meg:

            1. kategória: Zenei tehetségek
            2. kategória: Sport szeretők
            3. kategória: Bűvészek

            Ezután következett a jelmezek felvonulása, melyre minden gyerek lázasan készült és beöltözött kedvenc karakterének. Miután bemutatkoztak, kezdődhetett a mulatság. A táncparkett megtelt táncoló talpakkal. A farsangi mulatság kihagyhatatlan része a tombolahúzás sem maradhatott el. Kissé fáradtan, de annál több élménnyel gazdagodva fejeztük be ezt a csodálatos napot.

            Bízunk benne, hogy minden tanulónk jól szórakozott ezen a kellemes délelőttön.

             

          • Januári korizás

          • Januárban  a felsőtagozatos gyerekekkel a vágsellyei téli stadionban jártunk. A gyerekek nagyon élvezték a jégpályát, voltak akik nagy örömmel mutatták meg tudásukat a többieknek, de akadtak olyanok is, akik több vagy kevesebb sikerrel próbáltak a jégen állva maradni és elsajátítani a korizás csínját-bínját. Összességében mindenki nagyon élvezte a szabadban töltött időt, és alig várják a legközelebbi alkalmat, hogy az osztálytársaikkal együtt újra a jégpályára mehessenek.

    • Kontakty

      • Základná škola s materskou školou Petra Pázmánya s vyučovacím jazykom maďarským - Pázmány Péter Alapiskola és Óvoda
      • ZŠ: +421 0317703495 MŠ: 0911/348100 Ekonómka: 0313217797
      • P. Pázmaňa 48, 927 01 Šaľa Adresa materskej školy (elokované pracovisko): Družstevná 396/3, 927 01 Šaľa 927 01 Šaľa Slovakia
      • 37861409
      • 2021623835
      • Riaditeľka školy: Mgr. Monika Hamarová Zástupkyňa pre ZŠ: Mgr. Silvia Kőrösová Zástupkyňa pre MŠ: Mgr. Eva Vargová
      • Alena Tamaškovičová (ZŠ Ľ. Štúra) Tel.:0317703175
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje