• Figyelem!

          • Értesítjük a Tisztelt Szülőkkel, hogy 2020.10.12-től (hétfőtől) az alsó tagozatos tanulóknak  is kötelező a maszk viselése az iskolában a minisztériumi rendelet alapján. Kérjük Önöket, hogy biztosítsanak gyermekük számára naponta 2 szájmaszkot.

            Aktuális információk megtalálhatóak a következő linken: https://www.minedu.sk/minister-skolstva-oznamil-nove-opatrenia-v-skolach-platne-od-12-oktobra/

            További új információkat és változásokat folyamatosan közlünk majd.

            Köszönjük szépen az együttműködést.

            Vigyázzanak magukra, vigyázzunk egymásra!

          • Köszönet

          • Köszönjük szépen a szülőnek, aki elkészítette üvegből iskolánk logóját. Gyönyörű lett.

          • Kreatív ötletek

          • Tanulóink, nemcsak a rajzórákon alkotnak, de otthon is szívesen készítenek képzőművészeti alkotásokat. Bemutatjuk Mészáros Maggie 7. osztályos tanuló munkáit.

          • Őszi hangulatban

          • Őszbe fordult már az idő, a nap sápadtan mosolyog az égen, lábunk alatt színes faleveleket kerget a szél. Reggelente alig akarózik kibújni a meleg takaró alól. Mi mégis szeretjük az őszt, hisz megannyi szépséget és mókát kínál. Megfigyeljük a természet és az időjárás változását, színes faleveleket gyűjtünk, hogy lenyomatokat készítsünk, gesztenyéből pedig állatkákat barkácsolunk.

            Iskolánkat is szépítjük, így varázsolva vidám hangulatot az ódon falak közé. Harmadik osztályos tanulóink különféle őszi termésekkel díszítették a folyosót és az osztályukat. Az eredmény magáért beszél.

          • Az aradi vértanúk napja

          • Nemzeti gyásznap a mai. 171 éve történt, hogy október 6-án kivégezték az 1848/49-es szabadságharc 13 honvédtisztjét. Ezen nap alkalmából a mi iskolánk is megemlékezett a hősökről az iskolarádión keresztül. Életük és haláluk egyaránt példaértékű volt, nem szabad hát, hogy elfeledjük hőstetteiket a közös célért – a magyar szabadságért.

            Október 6.

            Őszi napnak mosolygása,
            Őszi rózsa hervadása,
            Őszi szélnek bús keserve
            Egy-egy könny a szentelt helyre,
            Hol megváltott - hősi áron -
            Becsületet, dicsőséget
            Az aradi tizenhárom.

            (Ady Endre)

          • Új bútor az első osztályban

          • Az elsősök osztályába megérkezett az új bútor. A tanulók birtokba vették a színes fiókokat. Helyet kaptak benne a rajzeszközök, tornaruhák, munkafüzetek is.

          • Szeptember 30. - A népmese napja

          • Iskolánkban is felelevenítettük a gyermekkor fantáziavilágában való kalandozást, igaz, csak az iskolarádión keresztül, mégis jó volt hallani a népmese bölcs tanulságát arról, hogy a jó mindig győz, a rossz elnyeri méltó büntetését.

            A népmese napját első ízben 2005. szeptember 30-án rendezték meg. A nap célja, hogy a meseszerető gyerekek és felnőttek ezen a napon megkülönböztetett tisztelettel forduljanak mind a magyar, mind más népek meséi felé.

            2005 tavaszán a Magyar Olvasástársaság felhívással fordult mindazokhoz, akiknek fontos a népmesék fennmaradása és a mesékben élő bölcsesség továbbhagyományozása, hogy csatlakozzon ahhoz a kezdeményezéshez, amely szerint szeptember 30. – Benedek Elek születésnapja – legyen a népmese napja.

            „Őseinktől kincsekkel teli tarisznyát kaptunk örökségbe, de mintha egyre gyakrabban tétlenül néznénk ennek háttérbe szorulását, elfelejtését. Vegyük birtokba, ismerjük meg, fényesítsük újra és adjuk tovább az eleinktők kapott, élethosszig érvényes, értékes, unokáink számára is feltétlenül megőrzendő, mesebeli kincseket!”

             

          • Rólunk írták

          • Szeptemberben az elsősökről fénykép jelent meg a regionális újságban: Az én első iskolai tablóm cimmel.

          • Nyelvek Európai Napja

          • 2001 óta minden évben szeptember 26-án ünnepeljük a Nyelvek Európai Napját, amelyEurópa nyelvi és kulturális sokszínűségét ünnepli. Idén, már huszadszor volt megrendezve és pedigabból a célból, hogy azontúl, hogy felkeltse az emberek érdeklődését Európa nyelvi sokszínűsége irántés ápolja a nyelvi és kulturális gazdagságot, felhívja mindenekelőtt Európa közel 800 millió lakosánaka figyelmét a nyelvtanulás fontosságára és ösztönözze azt az iskolákban és azon kívül.A Nyelvek Európai Napján Európa-szerte különféle versenyek, beszélgetések és fesztiválokvárják az érdeklődőket, akik ily módon is ízelítőt kaphatnak a nyelvtanulás örömeiből. Ez anap a mi iskolánkban is lehetőséget nyújtott a tanulóknak, hogy megismerjenek valami újat másnyelvekről valamint kultúrákról.

            Szeptember 28-án az iskolánk tanulói és tanítói egy nagyszerű napot élhettek át sok-sok versennyel és különféle nyelvi aktivitásokkal és ezáltal részesei lehettek ennek az ünnepségnek. Az alsó tagozatosok a tanító nénijeikkel beszélgettek és játszottak valamint többnyelvű matricákkal díszítettek a füzeteiket. A felső tagozatos diákok a nyelvóráikon versenyeztek két kategóriában. Az ötödikesek riválisa a hatodik osztály volt, akiknek a különféle köszönések nyelvi eredetét kellett kideríteniük; a kilencedik osztályosok pedig a nyolcadikosokkal és a hetedikesekkel szálltak harcba. Az ő feladatuk az volt, hogy a különféle nyelvek kinyomozása mellett, elhelyezzék őket a térképen. Ez a nap sok kacagással és drukkolással telt és reméljük, hogy az iskolánk egyik fő célja - a tanulóink lelkesítése a nyelvi sokféleségre és további buzdítása az idegen nyelvek tanulására – sikerült.

          • Reklámarc

          • Iskolánk ötödik osztály tanulója Szullo Vanda egy szemüveget árusító üzletnek reklámarca lett. Vanda mosolygós arca tekint ránk egy nagy plakátról a város főutcáján . Büszkék vagyunk rá és ebből az alkalomból osztályfényképezkedést szerveztünk, hogy megörökítsük ezt a számunkra fontos eseményt.

          • Kerékpártúra

          • A 7.osztály tanulói kihasználva az utolsó nyári napsūtéses délutánt bringáikra ūltek,és nekivágtak felfedezni Kis-Amerikát. Lehet, hogy kevesen tudják,hogy pár kilométerre iskolánktól egy gyönyörű természetvédelmi táj található, gazdag állatvilággal, csendes zugokkal,ahol halászni lehet, méhészettel, amely ma már ritkán látható. A túra lényege elsősorban abban volt,hogy sportoljunk, legyūnk a friss levegőn, egyūtt legyūnk, szórakozzunk, ugyanakkor ismerjūk meg természeti kincseinket is, melyek közvetlen közelūnkben találhatók. Mindenkinek csak ajánlani tudjuk, hogy biciklizzen el Kis-Amerikába a Tornóc, Sók fele vezető töltésúton, igazán szép élményben lesz része.

          • Az új fizika szaktanterem

          • A korszerű eszközökkel felszerelt fizika szaktantermet próbálták ki a kilencedikes osztályos tanulóink. A szaktanterem segédeszközökben jól felszerelt, korszerűen berendezett. A természettudományi tantárgyak oktatása ennek segítségével élményszerűbbé és érdekesebbé válhat a tanítási órákon.

          • Díjazott tanulónk

          • A Pozsonypüspöki Alapiskola és Óvoda által meghirdetett Éledő természet című fotópályázatba iskolánk is bekapcsolódott. Gujdan Lilla 8. osztályos tanulónk a 2. kategóriában különdíjban részesül. Megérkezett a díj, még egyszer gratulálunk.

          • Első kiskönyvem

          • A mai szép napos délelőtt folyamán, szeptember 9-én, iskolánkba látogatott Mgr. Jozef Belický, Vágsellye Város polgármestere Mgr. Mariana Takáčová kíséretében, a tanügyi hivatal vezetőjével, hogy a 20 kis elsősünket személyesen is üdvözölje, valamint átadja nekik az ellenőrző könyvecskét. Minden kis tanulónknak és az osztályfőnöknek jó iskolakezdést és sikeres tanévet kívánt. Bízunk benne, hogy a kiskönyvecskékbe sok jó jegy kerül majd a tanév folyamán. Köszönjük.

          • Becsengettek az új 2020/21-es tanévre

          • Kedves tanulók!

            A távoktatást követő két hónap nyári vakációnak immár vége. Újra beköszönt az ősz, a szeptember, s kezdetét veszi a 2020/21-es új tanév. Holnaptól zajos lesz iskolánk valamennyi osztályterme. Ismét új, tanulnivalóval teli, eseménydús tanévet kezdünk felkészülve minden lehetőségre, váratlan helyzetre. Mosolygós, pihent arcok, vidámság, de a nehéz iskolatáska is jellemzi a mai kezdetet... A tanév, amelynek kapujait most megnyitjuk, bizonyára változásokat is hoz majd mindannyiunk életébe. 

            Egy kínai közmondás szerint: A tanítók csak az ajtót nyitják ki, belépned neked kell.

            Előttetek a cél és a példa. Ehhez leginkább együttműködésre és bizalomra van szükség a veletek foglalkozó tanítók felé, valamint támogató szülői háttérre. Tudjuk, hogy az ismeretszerzés a mai online világban gyorsan és könnyen megy, de nekünk a valódi, tartós tudás megalapozása a célunk, hogy célkitűzéseink vára ne homokra épüljön.

            Tisztelt pedagógusok!

            Napjainkban, a  mai világunkban az iskola és a tanár szerepe és jelentősége sokkal fontosabb és nagyobb, mint korábban bármikor. Hiszen a jövőnek felelősei vagyunk mi is. Utat, alternatívát kell mutatni a gyerekek számára ebben a megtévedt és hirtelen változó világban az aktuális helyzetre való tekintettel is, hogy érdeklődő, szociálisan elkötelezett, a társadalom irányában nyitott, a társadalom problémáira érzékeny, felelősséget vállalni képes felnőttekké váljanak, akik képesek lesznek majdan a jövőben egy jobb, békésebb mindennapi élet és rend  kialakulásához hozzájárulni.

            Szentgyörgyi Albert szavai vezessenek benneteket és adjanak erőt nektek az induló idei tanévben a helyes úthoz a gyermekek oktatása és nevelése terén:   

            Az iskola dolga, hogy megtaníttassa velünk, hogyan kell tanulni, hogy felkeltse a tudás iránti étvágyunkat, hogy megtanítson bennünket a jól végzett munka örömére és az alkotás izgalmára, hogy megtanítson szeretni, amit csinálunk, és hogy segítsen megtalálni azt, amit szeretünk csinálni.

            Az előttünk álló, kihívásokkal teli évhez mindenkinek jó hangulatot, elhivatottságot, kitartást és főleg jó egészséget! Kívánom, hogy a 2020/2021-es tanév legyen sikeres, hozzon megelégedettséget a szülőknek, pedagógusoknak és tanulóknak egyaránt.

            Hamar Mónika, igazgató

          • Elmúlt a nyár...

          • A nyár folyamán elkészült az új fizikai szaktanterem, mely szeptembertől rendelkezésre áll a természettudományi tantárgyak oktatására korszerűen felszerelt munkaállomással és új eszközparkkal, beleértve modern technikai eszközöket is. A Digitális Témahét elnevezésű sikeres évi projekt keretében legórobotokat kapunk, melyeket alkalmazunk majd az oktatás során. Pedagógusaink webináriumokon és képzéseken vettek részt, beleértve a Google Tanterem használatát, interaktív tábla kezelését, az Alexa eszköz alkalmazását, ezzel is készülve  az új tanévre.

            A nyár folyamán volt néhány belső kisebb átalakítás is, bútor- és táblacsere is megvalósult, valamint biztonsági intézkedéseket hoztunk a kamerarendszert és intelligens riasztót illetően. Azért, hogy minden készen áll, köszönet minden alkalmazottnak, akik mindent megtettek azért, hogy kellemes, szép környezetben dolgozhassunk az idei tanévben is. Továbbra is fontos iskolánk felújításának folytatása és korszerűsítésének folyamata, hiszen a szép, rendezett, korszerű iskola mindannyiunk igénye.

             

    • Kontakty

      • Základná škola s materskou školou Petra Pázmánya s vyučovacím jazykom maďarským - Pázmány Péter Alapiskola és Óvoda
      • ZŠ: +421 0317703495 MŠ: 0911/348100 Ekonómka: 0313217797
      • P. Pázmaňa 48, 927 01 Šaľa Adresa materskej školy (elokované pracovisko): Družstevná 396/3, 927 01 Šaľa 927 01 Šaľa Slovakia
      • 37861409
      • 2021623835
      • Riaditeľka školy: Mgr. Monika Hamarová Zástupkyňa pre ZŠ: Mgr. Silvia Kőrösová Zástupkyňa pre MŠ: Mgr. Eva Vargová
      • Alena Tamaškovičová (ZŠ Ľ. Štúra) Tel.:0317703175
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje