• Karácsonyi hangulat az óvodában

          • A gyerekeket kellemes meglepetés érte az óvodába érkezéskor. Mivel egész évben nagyon jól viselkedtek, a karácsonyfa alatt játékok várták őket. A közös éneklés után mindenki megcsodálhatta a játékokat és kedve szerint játszhatott velük.

          • Diákparlament látogatása az óvodánkban

          • Az intézményünk Diákparlamentje látogatásukkal kellemesen meglepte az óvodásokat. A látogatás célja a mézeskalácsok közös díszítése volt. A gyerekek karácsonyi dalokkal hálálták meg a jó hangulatban eltelt délutánt. Köszönjük szépen Putera Anikó tanító néninek és a 8.osztályos lányoknak.

          • Floorball győzelem

          • December 19-én a felsőtagozatos fiúk részt vettek a szabadidőközpont által szervezett karácsonyi floorball bajnokságon, ahol 1. helyezést értek el. Gratulálunk és további sok sikert kívánunk. Szép volt fiúk.

          • Karácsonyi készülődés

          • Még pár nap és itt  az ünnep. Iskolánk termei már karácsonyi díszben pompáznak, a gyerekek körbejárják a feldíszített karácsonyfát. Hangolódunk, készülődünk, reggelente adventi meséket hallgatunk, vásárt tartunk és várjuk a szentestét. A karácsony a csodák időszaka, ilyenkor minden lehetségesnek tűnik.

          • Cipősdoboz gyűjtés

          • Iskolánk tanulói is bekapcsolódtak a cipősdoboz akcióba. Elkészültek az ajándékok és elküldtük a gyermekek részére.

          • Városi karácsonyi vásár

          • Iskolánk lelkes, tehetséges tanulóinak maroknyi csapata ma méltóképpen képviselte intézményünket a városi karácsonyi vásárban. Napköziseink fergeteges különös szilveszteri hangulatot varázsoltak elénk táncukkal, pázmányos énekkarosaink karácsonyi hangulatba ringatták a vásár hálás közönségét. Minden kedves szülőnek köszönjük, hogy biztositották gyermekük részvételét ezen a rendezvényen.

          • Karácsony az óvodában

          • Az óvodások is nagy lelkesedéssel, örömmel készülődnek az ünnepekre. Délelőtt a városi karácsonyi vásárban énekekkel, versekkel kedveskedtek a nézőknek. Köszönjük szépen az iskolánk 1.és 2. osztályos tanulóinak, hogy jelenlétükkel bátorították a legkisebbeket. Délután elérkezett a várva várt pillanat, amikor a gyerekek ünnepi hangulatban, szeretettel fogadták az óvodánkban a szüleiket, nagyszüleiket. Betlehemi jelenettel, karácsonyi dalokkal, versekkel tették szebbé a vendégeink délutánját. Végezetül a Rákóczi Szövetség támogatásával kézműves foglalkozás valósult meg, mely során a szülők a gyerekekkel együtt koszorúkat készítettek. Köszönjük szépen a szülőknek, nagyszülőknek, vendégeknek, hogy elfogadták a meghívásunkat, velünk együtt érezték át a karácsony varázsát és velünk együtt alkottak.

          • Karácsonyi műsor 2023

          •  

            Különleges hangulatú időszak ez, mely a készülődésről szól. Éppen ez a készülődés jellemezte már napok óta iskolánk alsó tagozatos tanulóit és énekkarunk tagjait is, akik a tanító nénik segítségével és vezetésével nagy izgalommal készültek 2023. december 14-én, csütörtökön,  a városi kultúrházban megtartott szép és várt estére.

            A közelgő karácsony alkalmából csodálatos ünnepi műsort láttunk, melynek része volt a zene, tánc, ének, karácsonyi történet, sőt szilveszteri hangulat is.

            A sikeres előadást Aranyosi Ervin szép karácsonyi gondolata jellemezte találóan, hogy jó lenne továbbra is:

            Karácsony csodáját kis csokrokba kötni,
            a szeretet fényében gyakran megfürödni,
            mosollyal, derűvel, szemünk sugarával,
            együtt élni mától ezzel a csodával!

            Köszönjük a gyerekek kedves és lélekemelő kis műsorát, mely mindannyiunkhoz közelebb hozta az ünnep fontos üzenetét. Kívánjuk, hogy őrizzük meg ezekből a pillanatokból az apró morzsákat az eljövendő év hétköznapjaira is.

          • Chutné maľovanie

          • Iskolánk 8. osztályos tanulója, Hyde Anna díjazott lett egy országos szintű rajzversenyen, melyet a Szlovák Mezőgazdasági és Elelmiszeripari Kamara hirdetett meg Chutné maľovanie címmel. Az egészséges élelmiszerekről és táplálkozásról kellett rajzot készíteni, amely Annának nagyon jól sikerűlt. A szép eredményhez gratulálunk és további sikereket kívánunk.

          • Tanulmányi kirándulás

          • A természettudományi tantárgybizottság idén is megszervezte az immár hagyományos tanulmányi kirándulását, melyre 2023. december 8-án került sor. Idén Lévára az Atlantis interaktív játszóházba látogattunk el, ahol érdekes programmal vártak bennünket. Előadást hallottunk a robotikáról, az űrutazásról, a 21. század találmányairól és a drogokról. Sok érdekes és tanulságos játékot és kisérletet kipróbálhattak a tanulók. Az így szerzett ismereteket fel tudják majd használni a temészettudományi tantárgyak tanulása során. A napot egy rövid karácsonyi vásárlással zártuk. Szép élményekkel tértünk haza. Köszönjük a Szülői Szövetség támogatását.

          • Énekkarunk a krízisközontban

          • December 7-én a vágsellyei Krízisközpontban karácsonyi dalokkal örvendeztettük meg a központ lakóit. Bízunk benne, hogy sikerült meghitt hangulatot teremteni és erőt adni a szürke hétköznapok nehézségeinek elviseléséhez, hiszen mindannyiunk kezében ott van a reményteljesebb jövő lehetősége.Az énekkar tagjainak sokat adott a találkozó. Szívböl köszönjük.

          • Koncert az otthonban 

          • Iskolánk énekkara Mikulás napján a vágsellyei Solidaritas Idősek Otthonában szerepelt. Az adventi és karácsonyi dallamok által ünnepi hangulatot sikerült varázsolni az otthon kedves lakóinak szívébe. Köszönjük a lehetőséget és az ajándékokat. Reméljük, hogy minden kedves résztvevő átérezte azt a csodát, amelyet szívünk őszinte szeretetével nyújtottunk át. 

          • Technika olimpia

          • Novemberben megvalósult a technika olimpia járási fordulója, melyen GyurovskyTamás 6. osztályos tanuló a B kategória 2. helyezését érte el. A verseny elméleti feladatok megoldásából és gyakorlati műhelmunkábó állt, melyen terméket kellett készíteni fából, műszaki rajz alapján. Tamás szépen teljesített, ezzel is öregbítve iskolánk hírnevét. A kiváló eredményhez gratulálunk és további sikereket kívánunk.

          • Történelem olimpia

          • 2023. december 1-jén megrendezésre került a történelem olimpia iskolai fordulója. A verseny iránt két tanulónk, Szullo Vanda és Hyde Anna érdeklődött a nyolcadik osztályból, akik heteken át készültek a megmérettetés napjára. A lányok szépen vették az akadályokat, mindketten eredményes megoldók lettek, így mindketten részt vehetnek majd a verseny járási fordulóján.

            A versenyzőknek szívből gratulálunk, és sok sikert és kitartást kívánunk!

             

          • Angol olimpia

          • November 29-én megrendezésre került az angol nyelvi olimpia iskolai fordulója. A versenybe 8 tanuló kapcsolódott be.  A verseny hagyományos módon írásbeli és szóbeli részből állt. Örömünkre szolgál, hogy mindannyian sikeres megoldók lettek. Az eredmények nagyon szorosak voltak, azonban kategóriánként csak 1-1 tanulót küldhetünk tovább a járási fordulóra.

            Gratulálunk Bugár Emmának (6.o.) és Bíró Lilinek (9.o.) a nagyszerű eredményért, és sok sikert kívánunk a további fordulókon!

          • Találkozás a Télapóval

          • Az elsőseink a Jednota üzletben találkoztak a Télapóval. A szép versikékért, dalocskákért a Mikulástól ajándékot is kaptak.

          • Téli díszben az óvoda, Mikulás érkezése

          • Az óvodánkban nagy örömmel készülődnek az óvodások a télre, téli ünnepekre. Ünnepi díszbe öltöztették a csoportszobát. A séta alkalmából megtekintették a főtéren található karácsonyi díszítést, mely során a gyerekek megismerkedtek a 4 gyertya jelképével. December 6 - án az óvodásokhoz is ellátogatott a Mikulás, aki csomagokkal ajándékozta meg a szófogadó gyerekeket, akik rövid műsorral köszönték meg a sok finomságot. "Hull a pelyhes fehér hó"... szól a dalocskában, viszont a valóságban is igazzá vált, így a gyermekek a Mikulás távozása után, örömökben gazdag perceket töltöttek el az óvoda udvarán. Hógolyóztak, hóembert építettek, hóangyallá változtak.

          • December 6. – Mikulás, Miklós-nap

          • A  néphagyomány szerint december 5. éjjelén, illetve december 6. hajnalán a Mikulás meglátogatja a gyerekeket, s amennyiben az elmúlt évben jól viselkedtek, kisebb ajándékot ad nekik. Ez a népszokás, azaz az ablakba kitett, kifényesített csizmába ajándékot helyező titokzatos Mikulás-járás kb. egy évszázadra tekint vissza. A „Mikulás“ elnevezés 1856-tól ered, s maga a „Mikulás“ a Miklós név szlovák (Mikuláš) változata. Manapság a gyerekek sokkal jobban ismerik azt a legendát, miszerint a Mikulás a Lappföldön él rénszarvasaival, akik sebes vágtával felrepítik az ajándékokkal roskadásig megrakott szánkóját a felhők közé, hogy minden gyerekhez időben eljussanak a várva várt ajándékok…  

            Santa Claus/Father Christmas/JouluPukki/Gyed Moroz Nikolausz legendája számos országot bejárt, s az idő is sokat változtatott rajta. Neve manapság több változatban létezik, más-más napokon, különbözőképpen ünneplik a világ egyes tájain.  Ám függetlenül attól, hogyan nevezik, hogy milyen „járművel“, azaz lovon, szamárháton, rénszarvassal vagy éppen szánon, hogy angyal, krampusz vagy valaki más társaságában érkezik, ajándékait mindenhol december 6-a (Szent Miklós ünnepe) és január 6-a (Vízkereszt) között osztja szét a gyerekek között. A mai napon az iskolánkban is ellátogatott egy Mikulás a társaival együtt, akik édességgel jutalmazták iskolánk minden gyerekét, vidámságot és mosolyt csalva arcukra. Köszönjük kedves Mikulás!

             

          • Szülői bál 2023

          • 2023. november 25-én a vágsellyei kultúrházban került sor a Pázmány Péter Alapiskola és Óvoda szülői báljára, a hagyományos Katalin bálra. A rendezvény létrejöttének fő célja a közös és igényes szórakozáson kívül az volt, hogy a bevételből a gyerekek iskolai akcióit és programjait támogassák. A szülői szövetség vezetősége szórakozni, táncolni, bálozni hívta a szülőket, pedagógusokat, az iskola kilencedikes és volt tanulóit, valamint minden kedves érdeklődőt. A szülői bált Lozsy Csaba, a szülői szövetség elnöke nyitotta meg, aki elmondta, hogy egy jótékonysági bálról van szó, hiszen minden bevétele a szülői szövetség kasszáját gyarapítja majd. Az elnök úr megköszönte a támogatóknak a tomboladíjakat, a szülői munkaközösség aktív tagjainak, hogy időt és energiát nem sajnálva részt vettek a bál előkészületeiben és lebonyolításában. Kiemelte és megköszönte a rendezvényt patronáló szponzoroknak, a fellépő táncosoknak, a zenekarnak, hogy támogatásukkal és szereplésükkel lehetővé tették ezen színvonalas esemény megrendezését.

            Reméljük, hogy jövőre ismét együtt szórakozunk.

    • Kontakty

      • Základná škola s materskou školou Petra Pázmánya s vyučovacím jazykom maďarským - Pázmány Péter Alapiskola és Óvoda
      • ZŠ: +421 0317703495 MŠ: 0911/348100 Ekonómka: 0313217797
      • P. Pázmaňa 48, 927 01 Šaľa Adresa materskej školy (elokované pracovisko): Družstevná 396/3, 927 01 Šaľa 927 01 Šaľa Slovakia
      • 37861409
      • 2021623835
      • Riaditeľka školy: Mgr. Monika Hamarová Zástupkyňa pre ZŠ: Mgr. Silvia Kőrösová Zástupkyňa pre MŠ: Mgr. Eva Vargová
      • Alena Tamaškovičová (ZŠ Ľ. Štúra) Tel.:0317703175
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje