• TÖK JÓ! - TEKVICOVÝ FESTIVAL

          •    Egy TÖK JÓ délután a Pázmányban, ahol TÖK JÓL érezte magát szülő és gyerek egyaránt.    A szülők alkottak, a gyerekek pedig kóstolgatták az anyukák által készített sok-sok finomságot. TÖKéletes TÖKfejek készültek, melyek az iskola földszinti folyosóját díszítik, s riogatják az arra járókat.

                  Skvelé poobedie v ZŠ s MŠ Petra Pázmánya s VJM, kde sa každý cítil fantasticky.  Rodičia tvorili a deti si zatiaľ vychutnávali dobrôtky od našich šikovných mamičiek. Zrodili sa famózne halloweenske tekvice, ktoré zdobia chodbu školy na prízemí a strašia každého okoloidúceho.

          • Iskolánk pedagógusa kapta a Vankó Terike - díjat

          •  A Vankó Terike-díj azon óvodapedagógusoknak ítélhető oda, akik munkájuk során emberi hozzáállásukkal, szakmai elhivatottságukkal, pedagógiai-közéleti tevékenységükkel például szolgálnak környezetük számára és jelentős erőfeszítéseket tesznek regionális, illetve országos szinten az óvodák szakmai színvonalának emeléséért. A 2018-as díjátadó kivételes alkalomként vonul be a felvidéki óvodapedagógusok történetébe, mivel az elismerést idén egy olyan személy kapta, aki bár nem óvónő, de évtizedek óta őrködik a mátyusföldi tanártársadalom felett. . A szakmai kuratórium döntését, miszerint a rangos elismerést idén Szetyinszky Veronika, az SZMPSZ Galánta-Vágsellye Területi Választmányának elnöke veheti át, Berky Angelika, az Országos Óvodapedagógiai Társulás elnöke jelentette be. Forrás:https://ma7.sk/kozelet/oktatas/kiveteles-pedagogus-kapta-a-vanko.   GRATULÁLUNK!

          • Nagyszülők teadélutánja

          • Már hagyománnyá vált, hogy évente egy alkalommal összejövünk azért, hogy kifejezzük hálánkat, tiszteletünket, megbecsülésünket és szeretetünket a nagyszülők iránt, akik hosszú, munkában eltöltött évek után köztünk töltik megérdemelt nyugodt, de sokszor nyüzsgő  éveiket. Az idei téma a méz volt. Tanulónk prezentációval, verssel köszöntötték a nagyszülőket és vendégeinket, az idősek otthonának lakóit. A nagyszülők pedig finom süteményekkel kedveskedtek nekünk.

            „Száguldva vágtat, rohan az idő,
            Sorra váltják egymást föl a hetek,
            Minden nyár gyorsabb, mint az előző,
            Az időnek nem mondhatsz „állj meg”-et…”

            (Zsoldos Imre)

          • Őszi takarítás az óvodában

          • Óvodásaink kézbe vették a gereblyéiket és összetakarították a faleveleket az óvoda udvarán. A gyerekek lelkesen dolgoztak, élvezték az októberi napsütést. 

          • Pázmány Napok 2018

          • A Vágsellyei Pázmány Péter Alapiskola és Óvoda 2013-tól rendszeresen megrendezi a Pázmány Péter Napokat. Ezen rendezvénysorozattal emlékezünk meg iskolánk névadójáról, Pázmány Péterről. Idén is érdekes rendezvényeket szervezünk tanulóink számára. A heti program során sor kerül a Vágsellye és környéke című pályamunka megtekintésére. Tanulóink a Vágsellyei Járási Levéltárban megtekinthetitek majd az aktuális kiállítást - Az 1918-as év eseményeinek hatása a régió fejlődésére címmel. A keddi délután a Kuttyomfitty Társulat Eltáncolt cipellők előadásával folytatódik az óvodások és az alsó tagozatosok részére. Az alsósok és a felsősök a LETart nevelőkoncerten vesznek részt, utána pedig egy kis meglepetést is tartogatunk számukra. A délutánt a Pázmány Péter életével kapcsolatos műveltségi vetélkedővel folytatjuk, melybe  háromfős csapatok neveztek be. A tervezett exkurzió keretén belül a felső tagozatosokkal Esztergomba látogatunk el 2018. október 12-én, ahol megtekintjük majd a bazilikát és a vármúzeumot, valamint a visszafelé vezető utunk során megállunk majd a Simon-Júda vásárban Párkányban.

            Ezen kívül képzőművészeti és fogalmazási pályázatot hirdettünk meg Régi mesterségek címmel. A közkedvelt foci-, sakk- és asztalitenisz bajnokságon kívül ügyességi versenyeket is rendezünk.. Bízunk benne, hogy iskolánk minden tanulója bekapcsolódik valamelyik versenybe, a legsikeresebb tanulókat pedig oklevéllel, édességgel és apró ajándékokkal jutalmazzuk meg. A rajz- és fogalmazási pályamunkákból kiállítás készül, mely az iskola folyosóin lesz megtekinthető.  Az egész heti rendezvénysorozat a Magyar Kormány támogatásával valósul meg a Bethlen Gábor Alap forrásaiból „A magyar kultúráért és oktatásért” elnevezésű sikeres központi pályázat keretében.

          • Táncolt az egész iskola

          • Az európai sporthét keretén belül október 2-án a táncot, ritmikus mozgást teljesítettük. Egy zenére járta az iskola apraja és nagyja.

          • Focitorna kiértékelése

          • Az őszi focitorna győztese a 9. osztály csapata lett, 2. helyen  a 8. osztály, 3. helyen pedig a 7. osztály csapata végzett. A legjobb góllövő Hamar Dániel 7. osztályos tanuló, a legjobb kapus pedig Hučko Dávid 5. osztályos tanuló lett. Gratulálunk!

             

          • ÚSZÓTANFOLYAM - PLAVECKÝ KURZ 2018

          • 2018. október 16 -19. között ismét megrendezésre kerül az úszótanfolyam, mely a Nyitra Megyei Önkormányzat támogatásával valósul meg. Tanulóink szakképzett úszómesterek segítségével és a tanító nénik felügyelete mellett sajátítják el az úszás alapjait. Mindenkinek sok sikert, kitartást és jó lubickolást kívánunk.

            V dňoch 16 - 19. októbra 2018 sa uskutoční  plavecký kurz organizovaný s podporou Nitrianskeho samosprávneho kraja. Kurz povedú kvalifikovaní plaveckí inštruktori, ktorí oboznámia žiakov so základmi plávania.  Účastníkom kurzu prajeme veľa úspechov a skvelý plavecký zážitok. 

            "Nyitra Megyei Önkormányzat anyagi támogatásával valósul meg."

            "Realizované s finančnou podporou Nitrianskeho samosprávneho kraja."

             

      • Kontakty

        • Základná škola s materskou školou Petra Pázmánya s vyučovacím jazykom maďarským - Pázmány Péter Alapiskola és Óvoda
        • ZŠ: +421 0317703495 MŠ: 0911/348100 Ekonómka: 0313217797
        • P. Pázmaňa 48, 927 01 Šaľa Adresa materskej školy (elokované pracovisko): Družstevná 396/3, 927 01 Šaľa 927 01 Šaľa Slovakia
        • 37861409
        • 2021623835
        • Riaditeľka školy: Mgr. Monika Hamarová Zástupkyňa pre ZŠ: Mgr. Silvia Kőrösová Zástupkyňa pre MŠ: Mgr. Eva Vargová
        • Alena Tamaškovičová (ZŠ Ľ. Štúra) Tel.:0317703175
    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje