• Sportnap

          • Az Európai Sporthét keretén belül szept. 28-án, pénteken sportnapot tartottunk az iskola udvarán. Szülők, pedagógusok, gyerekek együtt élvezték a mozgás örömét. Volt zsákban futás, tollaslabdázás, foci- florball mérkőzés, kötélhúzás, kosárba dobás. A sportolás után mindenkinek jólesett a forró gulyás és hideg üdítő, melyekről a Szülői szövetség gondoskodott. Ezúton köszönjük a szervezőknek, hogy az idei sportnap ismét sikeres volt, és hogy mindannyian kellemesen elfáradva elmondhattuk: együtt sportolni jóóóóóóó!!!!!

          • Baráti találkozás

          • A Határtalanul! program keretében iskolánk 7. osztályos tanulói 2018. 9. 17-én két csoportot fogadtak. A tanulók Somberekről, Dunavecséről, Dunaszekcsőről, Kunpeszélről, vaalmint Dunaegyházáról érkeztek pedagógus kísérettel. Ügyes tanulóink két érdekes prezentációt mutattak be Vágsellyéről és iskolánkról Szetyinszky tanító néni segítségével. Az említett program célja a magyar-magyar kapcsolatok építése, valamint személyes kapcsolatok kialakítása. A magyarországi iskolák tanulói állami támogatással néhány napos osztálykiránduláson vesznek részt a szomszédos országok magyarlakta területein, így személyes tapasztalásokat szereznek a külhoni magyarságról.

          • Exkurzió - OTP Bank

          • Szeptember 14-én iskolánk felső tagozatos tanulói tanulmányi kiránduláson vettek részt Budapesten az OTP bank oktatási központjában, ahol pénzügyi ismeretekkel gazdagodhattak. A tréning fő témái voltak a hétköznapi pénzhasználat, szakmák csoportosítása gazdasági egységek szerint, tudatos pénzügyi gazdálkodás, stratégiaalkotás fontossága, családi költségvetés vezetésének és a pénzügyi tervezésének jelentősége. A tanulók megismerték a munka világának számukra aktuális lehetőségeit, többek között az érték, az idő és a pénz kapcsolatát. Az előadók csoportokra osztódva szituációs játékok segítségével ismertették a pénz világát. Mindannyian mosolygósan és élményekkel telve tértünk haza.

          • ÉRTESÍTÉS

          • ÉRTESÍTÉS

            A Rákóczi Szövetség Beiratkozási Programjának keretében 2018. szeptember 26-án (szerdán) kerül sor a magyar iskolakezdők ösztöndíjainak átadására a Magyar Házban Vágsellyén 14.00 órai kezdettel. Az átadóünnepség során az első osztályosok szülei támogatási szerződés keretében 10 ezer forint értékű ösztöndíjat vehetnek majd át. A támogatási szerződés aláírása után a szülők megkapják az ösztöndíjat.

            A program célja, hogy ráirányítsa a magyar családok figyelmét a magyar iskolaválasztás fontosságára és helyességére. A Beiratkozási Program minden év decemberében veszi kezdetét az óvodások megajándékozásával, illetve a szülők levél útján történő megszólításával, melyben a magyar iskola előnyeire, az ott megszerezhető többlettudás lehetőségére, valamint a magyar közösség megmaradása és a magyar iskolaválasztás közötti összefüggésekre hívják fel a szülők figyelmét.

             

          • Nyári munkálatok az iskolában ..... megújultunk


          • Az idei nyár sem telt tétlenül, az iskolában zajlott az élet. A patinás épületben sor
            került az emeleti osztályok és termek teljes elektromos hálózatának felújítására és
            festésére, valamint az iskolaudvaron egy új játszótér kiépítésére. Ezen munkálatok
            megvalósításáért és az iskola támogatásáért köszönettel tartozunk Gyurovszky
            László mérnök úrnak, valamint a Tonex kivitelező cégnek, a Bonita kftnek, valamint a
            szülői szövetségnek. Azt, hogy a mai napra minden készen áll, szeretném
            megköszönni minden pedagógiai és nem pedagógiai alkalmazottnak, segítőkész
            szülőknek és tanulóknak, iskolabarátoknak, akik mindent megtettek azért, hogy
            kellemes, szép környezetben dolgozhassunk az idei tanévben is. Fontosnak tartjuk
            iskolánk korszerűsítésének, felújításának folytatását. A munka tehát folytatódik,
            hiszen a szép, rendezett, korszerű iskola mindannyiunk igénye.

          • ÉRTEKEZLET AZ ISKOLÁBAN

          • ÉRTEKEZLET AZ ISKOLÁBAN

            Értesítjük a Tisztelt Szülőket, hogy 2018. szeptember 6-án (csütörtökön) az iskolában össz-szülői értekezletet tartunk 16.00-tól, majd azt követően szülői értekezletet tartanak az osztályfőnökök. Az értekezleteken az iskolakezdéssel és a 2018/19-es tanévvel kapcsolatos fontos információk hangzanak el. Megjelenés fontos!

          • Szülői értekezlet az óvodában

          • Értesítjük a Tisztelt Szülőket, hogy 2018. szeptember 5-én (szerdán) az óvoda épületében szülői értekezletet tartunk 16.00-tól, melyen sor kerül az óvodával kapcsolatos információk megbeszélésére. Mindenkit szeretettel várunk!

          • Becsengettek

          • „Sosem leszünk teljesen egyformák, és pont ez a szép benne. 
            Van a te kis világod és van az én kis világom. 
            Néha találkozunk és egymásra csodálkozunk: 
            Nézd, pont olyan vagy, mint én, vagy éppen teljesen más!
            Tőled és tőlem szép, színes a világ!”

            Becsengettek, elkezdődött az új tanév idén is, mint minden szeptemberben  Az előttünk álló, kihívásokkal teli 2018/19-es tanévhez iskolánk minden tanulójának, tanítójának és munkatársának jó hangulatot, kitartást, sikert  és jó egészséget kívánok. A mindennapi iskolai munkánkhoz sok örömet, a gyermekekben a lehetőségek birodalmának felfedezését, a szülőkben igaz segítőtársakat, velük együtt elért és megélt sikereket, optimizmust, a  pedagógustársakkal együtt pedig jó csapatmunkát kívánok!

            Tisztelt szülők, kollégák, kedves tanulók, Pázmányosok, a 2018/19-es tanévet ezennel megnyitom.

            Hamar Mónika, igazgatónő

      • Kontakty

        • Základná škola s materskou školou Petra Pázmánya s vyučovacím jazykom maďarským - Pázmány Péter Alapiskola és Óvoda
        • ZŠ: +421 0317703495 MŠ: 0911/348100 Ekonómka: 0313217797
        • P. Pázmaňa 48, 927 01 Šaľa Adresa materskej školy (elokované pracovisko): Družstevná 396/3, 927 01 Šaľa 927 01 Šaľa Slovakia
        • 37861409
        • 2021623835
        • Riaditeľka školy: Mgr. Monika Hamarová Zástupkyňa pre ZŠ: Mgr. Silvia Kőrösová Zástupkyňa pre MŠ: Mgr. Eva Vargová
        • Alena Tamaškovičová (ZŠ Ľ. Štúra) Tel.:0317703175
    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje